تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

راههایی برای برطرف کردن پرخاشگری همسرتان

راههایی برای برطرف کردن پرخاشگری همسرتان

پرخاشگری از هدف آسیب رساندن سرچشمه می گیرد. بر اساس تعریف عملیاتی ارائه شده، پرخاشگری تمایل به شرکت در اعمال آسیب زای فیزیکی و روان شناختی برای کنترل اعمال دیگران است.

راههایی برای برطرف کردن پرخاشگری همسرتان

با همسر پرخاشگر چگونه رفتار کنیم؟

باید به این واقعیت اعتراف کرد که پرخاشگری بخش مشترکی از زندگی اجتماعی است، زیرا کم تر کسی را می توان یافت که با بیان های تند و انتقادهای شدید به دیگران آزار نرسانده باشد یا در هنگام خشم، رفتار خشن انجام نداده باشد. هم چنین ممکن است فردی برای تلافی از دشمن منتظر فرصت مناسبی باشد تا کینه خود را خالی کند.

بیست سال است ازدواج کرده ام. دوفرزند دارم، یک دختر و یک پسر. دو ماه است پسرم به خدمت سربازی رفته است. همسرم مدتی است پرخاشگر و گوشه گیر شده است. لطفا راهنمایی ام کنید.

وقتی موضوع یا اتفاق تازه ای در زندگی رخ می دهد، بعضی افراد دچار تغییرات خلقی و رفتاری خاصی می شوند. برخی عصبی و پرخاشگر می شوند، بعضی دیگر در خود فرو می روند و منزوی می شوند و … .

بررسی دلایل پرخاشگری

شما در پیام خود به گوشه گیری و پرخاشگری همسرتان اشاره کردید. ابتدا باید دلایل آن را بررسی کنید. طبق گفته شما با سربازی رفتن پسرتان این تغییرات رخ داده است و به احتمال زیاد همسرتان وابستگی زیادی به پسرتان دارد و در نتیجه به دلیل حضور نداشتن او به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. دلیل دیگر باید همدلی ها و سنگ صبور بودن پسرتان برای ایشان باشد، به عبارتی ایشان هم اکنون تکیه گاه امنیت فکری و روحی خود را ندارد و دچار ناکامی شده است.

 پرخاشگری

 چند راهکار برای رفتار با همسر پرخاشگر

توجه به نیازهای همسر

به این نکته توجه داشته باشید که به جای اعتراض به همسرتان در شرایط فعلی، باید بدانید او هم اکنون نیاز به محبت بیشتری دارد. بهتر است بیشتر او را درک و دلگرمش کنید که به زودی پسرتان می آید و می توانند همدیگر را ببینند و دوباره قادر خواهد بود انگیزه خوب پیدا کند.

هنگام پرخاشگری چه باید کرد؟

با توجه به شرایط ذکر شده، لازم است یک سری رفتارهایی انجام شود تا شرایط موجود قدری تعدیل شود. از مقایسه همسرتان با دیگران خودداری کنید. به او نگویید مگر تو تنها کسی هستی که پسرش سربازی رفته است ، این همه مردم پسرشان سربازی می رود و هیچ کدام کارهای تو را انجام نمی دهند. مقابله به مثل نکنید. به طور مثال، وقتی پرخاشگری می کند شما هم مانند او پرخاش نکنید چون در این شرایط در چرخه معیوبی قرار می گیرید که هیچ نتیجه و بازخورد مثبتی عاید فرد نمی شود. او را به زور مجبور به انجام کاری نکنید. به عنوان مثال این که حالا مهمان آمده، باید در جمع شرکت کنی و بخندی و … .
نگذارید احساس تنهایی کند
به عنوان یک زن و شوهر با هم گفت و گو کنید و رسیدگی مناسب هم به دخترتان داشته باشید. رفتارهای مناسب همسرتان را تشویق کنید و باعث تقویت اخلاق های مثبتش شوید. بسته به علایق ایشان، کارهای جذاب و مورد علاقه اش را ترتیب دهید. اجازه ندهید احساس تنهایی کند. اطمینان خاطر او را از این که در کنارش هستید و به او علاقه دارید، فراهم کنید. درباره فرزند دیگرتان هم که الان به شما احتیاج دارد و در برابرش مسئول هستید، با همسرتان در آرامش گفت و گو کنید. امیدوارم با توجه به این توصیه ها، شرایط را تا حد قابل قبولی بهبود بخشید.

راهکارهای درمان عصبانیت و پرخاشگری

۱٫ کم حوصلگی و کم ظرفیتی. ۲٫ ضعف و ناتوانی مزاج. ۳٫ عدم اعتماد به نفس و خود کم بینی. ۴٫ حساسیت های افراطی. ۵٫ منفی بافی و سوء ظن به دیگران. ۶٫ همانند سازی و تقلید از والدین، همسالان و همکلاسان و … اما دلیل آن هر چه که باشد، با راه کارهائی که ارائه می شود، تا حدود زیادی می توان از آن پیشگیری نمود.

۱٫ برای اوقات شبانه روزی خود برنامه ریزی کنید و هر کاری را در موقع خویش انجام دهید.

پرخاشگری

راههایی برای برطرف کردن پرخاشگری همسرتان 

۲٫ ممکن است گاهی عوامل خارجی و محیطی که در کنترل شما نیست، بعضی از برنامه های شما را به هم بزند؛ شما باید در برنامه خود چنین اتفاقاتی را پیش بینی کنید و از قبل خودتان را برای رفتاری مناسب آماده کنید.

۳٫ هنگامی که عصبانی می شوید در خودتان یک تغییر حالت فیزیکی ایجاد کنید.

۴٫ چند لحظه دراز بکشید و چشمان خود را ببندید و همه ماهیچه های خود را شل کنید تا آرامش عضلانی پیدا کنید و فکر خود را از آنچه موجب عصبانیت شما شده است منصرف کنید و به عضلات بدن خود تمرکز یابید.

۵٫ به خودتان تلقین کنید که اتفاق خاصی نیفتاده است؛ مثلاً اگر کاری باید می شده و نشده اشکالی ندارد، مگر آسمان به زمین آمده؟ بقیه در چنین مواردی چه می کنند؟ آیا همه عزا می گیرند؟ هر کسی به کار خویش مشغول می شود و اعتنائی به این موارد نمی کند.

۶٫ همیشه فضای ذهنی و روانی خود را برای شنیدن و دریافت رفتارهای نابجا آماده سازید و به این معنا که همیشه این انتظار را داشته باشید تا دیگران با شما به بدترین شکل برخورد داشته باشند و خود را برای تحمل آن آماده کنید.

۷٫ اگر برخی موارد سریع سخن گفتید و عجولانه تصمیم گرفتید و رفتار نابجا از شما سر زد سریع خود را سرزنش و حتی در لفظ اظهار پشیمانی نمائید و وعده ها و قولی که با خود داشتید را در ذهن خویش حاضر سازید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=66042

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0