۱۲ پیشنهاد عالی برای رسیدن به زندگی دلخواه
زندگی دوست داشتنی من…
«درست ترین عملکرد انسان زندگی کردن است، نه وجود داشتن.» خیلی وقت ها اجازه می دهیم زندگی هر طور که دوست دارد بگذرد، هرچه که برایمان پیش می آورد را می پذیریم و امروزمان تفاوتی با دیروزمان ندارد. این نسبتاً طبیعی و راحت به نظر می رسد، به جز آن ندای همیشگی در مغزتان که می گوید، «وقتش رسیده کمی تغییر ایجاد کنی.»
وقتی می خواهید به نزدیک های قله این زندگی پر فراز و نشیب برسید، دلتان می خواهد با شور و اشتیاق برسید یا با زانوهایی خسته از پشیمانی؟ در طول مسیر با کمک دوستان و خانواده از طوفان ها، چاله های عمیق و خطرات زیادی عبور کرده اید و الان تقریباً نزدیک به انتهای مسیر هستید. همه زندگی تان شما را به سمت این لحظه کشانیده است و یک چیز مشخص است:این صعود نهایی را همه باید به تنهایی انجام دهیم.
زندگی درست و بدون حسرت
چه فکرهایی از ذهنتان خواهد گذشت؟ شما با سوالات سختی روبه رو خواهید شد:سوالاتی مثل:آیا به اندازه کافی فعالیت کردم؟ به اندازه کافی عاشق شدم؟ به اندازه کافی خوشحال بودم؟
ممکن است این سوالات را پشت گوش بیندازید و تصور کنید فرداهای دیگر به آنها پاسخ می دهید ولی یادتان باشد، فردا ممکن است هیچوقت نرسد!
کاری که امروز می توانید بکنید این است. بگذارید به آن بیمه نامه ای برای شادی فردا بگوییم.
۱٫ سلامت و تندرستی تان را اولویت همه مسائل قرار دهید.
از قدیم گفته اند اگر سلامتی نباشد، انگار هیچ چیز نیست. بدن شما خانه روحتان است. ورزش کنید، سالم غذا بخورید و به اندازه کافی استراحت کنید. از بدنتان مراقبت کنید تا فرصت یک زندگی طولانی و کامل را داشته باشید.
۲٫ برای انجام کارهایی که دوست دارید وقت بگذارید.
شاید به نظرتان کلیشه بیاید، ولی کمتر کار کنید و بیشتر تفریح کنید. هیچوقت از رفتن به یک مسافرت، انجام یک سرگرمی جدید یا گذراندن یک روز کنار کسانی که دوستشان دارید پشیمان نخواهید شد. ولی ممکن است از نرفتن به یک کلاس هنری، نخواندن یک کتاب یا نخریدن یک چیز پشیمان شوید. شرکت کننده زندگی خود باشید.
۳٫ دست از جدی گرفتن زندگی بردارید.
چرا زندگی را اینقدر جدی می گیرید؟ واقعاً چرا؟ سعی کنید در همه مسائل زندگی جایی برای شوخ طبعی و خندیدن پیدا کنید و زیاد بخندید.
۴٫ همیشه حرفی که باید بزنید را به زبان آورید.
اگر کسی را دوست دارید، به او بگویید. اگر کسی ناراحتتان کرده است، به او بگویید. اگر برای ابراز احساساتتان مشکل دارید، نامه بنویسید. مطمئن شوید که اطرافیانتان از احساستان باخبر باشند.
۵٫ ذهنتان را به سوی فرصت ها باز کنید.
اگر وقتی داخل انباری خانه را نگاه می کنید، یک سایه تیره شبیه به مار ببینید، واکنشتان احتمالاً پریدن از روی ترس خواهد بود ولی بعداً وقتی دقیق تر نگاه کنید و ببینید که آن سایه فقط یک شلنگ بوده است، از اینکه گول بازی های ذهنتان را خورید احساس احمق بودن خواهد کرد. سعی نکنید با تجسم های فریبکارانه کنترل شوید.
نگرشتان را تغییر دهید و ذهنتان را به سوی دنیای جدیدی از فرصت های هیجان انگیز و رضایت بخش باز کنید. با چشمانی تازه به زندگی تان نگاه کنید و خواهید دید که روابطتان چقدر بهتر شده، چقدر هیجان بیشتر و ناراحتی و تلخی و عصبانیت های کمتری خواهید داشت.
۶٫ راه خودتان را دنبال کنید – زندگی حقیقی خودتان را داشته باشید.
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و به دنبال کمال هم نباشید. زندگی میهمانی بالماسکه نیست. نقابتان را بردارید و خودتان باشید. اگر دیگران از آن خوششان نمی آید، شاید وقتش رسیده که میهمانی جدیدی را پیدا کنید. هر طور دیگری بودن به جز خودتان بودن شما را تنها، افسرده و ناامید خواهد کرد. طبق انتظارات دیگران زندگی نکنید.
۷٫ دست از زندگی کردن در گذشته بردارید.
همین الان پشیمانی ها و حسرت های گذشته را دور بریزید. گذشته رفته است، فکر کردن به آن و اتفاقاتی که می توانست در آن بیفتد فقط لذت زمان حال را از شما می گیرد.
گذشته چیزی جز یک خاطره نیست، فقط یک داستان ذهنی است و می تواند تغییر کند. چرا داستان زندگی گذشته تان را طوری که زمان حالتان را تقویت کند تعریف نکنید؟
۸٫ چیزهایی که قدرت تغییر آنها را ندارید بپذیرید.
«اگر مشکلی قابل حل است، اگر موقعیتی طوری است که می توانید کاری برای آن انجام دهید، پس نیازی به نگرانی نیست. ولی اگر قابل حل نیست، نگران بودن کمکی نمی کند.» – دالای لاما (Dalai lama)
وقتی با واقعیت می جنگید، در جنگ اگرها و انکارها خودتان را زخمی می کنید. اگر واقعیتتان این بوده که باید با فرد دیگری ازدواج می کرده اید، چیزی را می گفتید که باید می گفتید، یا با بیماری ای دست و پنجه نرم می کنید، واقعیت این است که هیچکدام از اینها را نمی توانید تغییر دهید. فکر کردن یا نگران بودن نسبت به آن فقط زمان حال و لذت های آن را از شما می دزدد.
کاری که می توانید بکنید این است که زندگی تان را دوباره ارزیابی کرده و قدم های لازم برای تغییرات درست و مناسب را بردارید. از غریزه تان پیروی کنید، دلتان به شما خواهد گفت از کدام راه باید بروید. چه درمورد رابطه تان باشد یا کارتان یا هر چیز دیگر.
«اگر اینطور می شد»، «باید اینطور می شد» و «چرا من» ها را از داستان زندگی تان بیرون بیاورید و پیش روید.
سلامتی و شادی در زندگی
همین الان پشیمانی ها و حسرت های گذشته را دور بریزید
۹٫ زندگی کردن هوشمندانه را تمرین کنید.
زندگی کردن هوشمندانه زمان را برایتان کند خواهد کرد. زمان حال را برایتان تقویت کرده و روزهای کسل کننده تان را سرشار از لذت خواهد کرد.
ده سال دیگر ممکن است فکر کنید، زندگی ام به کجا رسیده است؟ وقتی هوشمندانه زندگی می کنیم، خودمان را در لحظه غرق می کنیم. اگر این سبک زندگی کردن را تمرین نکنید، این لحظه های گران قیمت را با فکر کردن های مداوم از بین خواهید برد. بین اتفاقات مهم زندگی استراحت کنید و وقفه بیندازید. این وقفه زندگی واقعی شما هستند.
«هوشمندانه زندگی کردن یعنی با هدف، در زمان حال و بی قضاوت زندگی کنید.» – جون کابات-زین (Jon Kabat-Zinn)
۱۰٫ دست از تعقیب پول، شهرت و دارایی ها بردارید.
همه ما تشنه ثروت، پرستیژ، شهرت و محبوبیت هستیم. ما به دنبالی چیزهای مادی و آدم های زیبا هستیم. به اشتباه تصور می کنیم که شادی و خوشبختی زمانی که به این اهداف برسیم به سراغمان خواهند آمد. به جای لذت بردن از زندگی هایمان در جستجوی مداوم چیزی به جز آنچه که الان داریم هستیم.
در پایان زندگی، اتومبیل گران قیمتتان چیزی نخواهد بود که در ذهنتان می درخشد. احتمالاً برای خاطره دوستان وفاداری که داشته اید لبخند می زنید. از جستجوی دارایی های مادی دست بردارید، هیچ خوشبختی واقعی در آنها وجود ندارد، فقط جستجویی بی پایان است.
۱۱٫ قدرشناسی را تمرین کنید.
«قدرشناسی قفل کمال در زندگی را برایتان باز می کند. آنچه که داریم را به کافی و بیشتر از آن تبدیل می کند. انکار را به پذیرش، هرج ومرج را به نظم، سردرگمی را به وضوح تبدیل می کند. یک غذا را به جشن، یک خانه را به آشیانه امن و یک غریبه را به دوست تبدیل می کند.» – ملودی بیتی (Melody Beattie)
قدرشناسی سلامت، شادی، معنویت، روابط و اعتمادبه نفس شما را تقویت کرده و به زندگی تان معنی می دهد.
حتی اگر زندگی تان عالی نباشد، باز هم چیزهایی برای قدردانی و شکرگزاری وجود دارد. پس هر روز برای لبخند زدن، خندیدن و تشکر کردن از لذت های بزرگ و کوچکی که در زندگی تان هست وقت بگذارید.
۱۲٫ عشق بورزید.
قطعه ای از مارتا بک (Martha Beck) وجود دارد که تاثیر شگرفی بر زندگی من داشته است. او پشیمانی را به زیبایی توصیف می کند:
«مهمترین درس پشیمانی، درسی که کمکتان می کند آینده ای رضایت بخش و غنی داشته باشید، این است:هربار که زندگی شما را به یک چهارراه می رساند، از کوچکترین آنها تا بزرگترینشان، به سمت عشق بروید که از ترس دور نیست. درمورد هر انتخاب اینطور فکر کنید، «چه چیز من را به هیجان می آورد و خوشحالم می کند؟» نه اینطور، «چه چیز ترس من را از اتفاقات، آدمها و چیزها دور می کند؟»»
به همه منابع عشق در زندگی تان توجه کنید و خواهید دید که چقدر زیبایی های اطرافتان بیشتر و بیشتر خواهد شد.
خوب بگذارید خلاصه کنیم:لیستی کوتاه از کارهایی که باید انجام دهیم تا بعداً پشیمان نشویم:
– مراقبت کردن از سلامتی مان
– وقت گذاشتن برای انجام کارهایی که دوست داریم، کمتر کار کنیم، بیشتر بخندیم و بیشتر بازی کنیم.
– چیزی که باید بگوییم را بگوییم
– تمرکز حواس را تمرین کنیم.
– دیدگاهمان را عوض کنیم.
– گذشته را فراموش کنیم.
– چیزهایی که نمی توانیم تغییرشان دهیم را قبول کنیم.
– فکر نکنیم خوشحالی چیزی متعلق به فرداست.
– بیش از حد به دنبال پول و ثروت مادی نباشیم.
– حقیقی زندگی کنیم.
– ماسک روی صورتمان را برداریم.
– از غریزه مان پیروی کنیم.
– تصمیماتمان را براساس ترس نگیریم.
– عشق بورزیم، دوست داشته باشیم، عشق بورزیم.
هیچ ضمانتی وجود ندارد که تصمیم بدی در زندگی تان نگیرید ولی وقتی با این ابزارها در ذهنتان زندگی کنید، روزهایتان طبیعتاً معنادارتر خواهند شد. چشمان هوشمندتان سرشار از ماجرا و داستان خواهند شد:ماجراجویی هایی که ممکن است کامل نباشند ولی حداقل توام با پشیمانی نخواهند بود.