راهی برای مثبت اندیشی در محیط کار
رسیدن به تفکر مثبت و مثبت اندیشی در محیط کار
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چه راه هایی وجود دارد تا بتوانید ذهن خود را نسبت به مسائل زندگی بازتر کنید؟ آیا به این فکر کرده اید که چگونه مهارت های خود را به شکل کاملاً طبیعی گسترش دهید؟ مثبت اندیشی یکی از بهترین راهکارها برای افزایش بهره وری می باشد اما مثبت اندیشی فقط به معنای افکار شاد و لبخند زدن نیست و چیزی فراتر از این موارد است. در این قسمت از نمناک قصد داریم که مثبت اندیشی و راهکارهای رسیدن به آن در محل کار را به شما آموزش دهیم.
۱٫ خودتان را با افراد مثبت اندیش احاطه کنید
شما کم کم شبیه کسانی می شوید که در اطرافتان هستند و با آن ها برخورد دارید. پس سعی کنید اطراف خود را با انسان های مثبت نگر پر کنید. کسی که با او رفت و آمد می کنید، تاثیر بسیار زیادی روی شما دارد. اگر مدام با افراد منفی نگر باشید که دائما از همه چیز شکایت می کنند و جهان را به شکل منفی می بینند، نمی توانید توقع مثبت نگری از خودتان داشته باشید.
۲٫ ذهن خود را پر از ورودی های مثبت کنید
همانطور که اطرافیان می توانند روی رفتار شما تاثیر بگذارند، ذهن شما هم می تواند به شدت روی شخصیت تان موثر باشد. ورودی های مثبت یعنی گوش دادن به موسیقی های مثبت، پادکست های انگیزشی، خواندن کتاب های انگیزه بخش، تماشای ویدئوهای مثبت و … . همین باعث می شود که تمام ورودی های ذهن شما مثبت باشند و دیگر مثبت نگری برایتان کار سختی نباشد.
۳٫ کلام خود را کنترل کنید
اصلاً منظور ما این نیست که بخواهید به خودتان سخت بگیرید. فقط باید مراقب باشید که چه کلماتی را در فکر یا روی زبان خود استفاده می کنید. کلامی که به کار می برید، روی دیدگاه شما اثر گذار است و طرز فکرتان را تغییر می دهد و ممکن است عاملی برای افکار منفی یا مثبت در شما باشد.
۴٫ برای روز خود در محل کار روتین داشته باشید
اگر در محل کار روتین داشته باشید، قطعا کمتر درگیر افکار منفی می شوید. روتین کاری مثبت باعث می شود که هوشیار تر از قبل عمل کنید و کمتر از دیگران کمک بگیرید زیرا تمرکز بالاتری دارید. پس سعی کنید همیشه در ساعات آخر کار خود برای فردا برنامه ریزی و روتین داشته باشید.
۵٫ با افراد دیگر خوب صحبت کنید
مهربان بودن با دیگران، ناخودآگاه شما را شاد می کند. انجام دادن یک کار مهربانانه در حق دیگران، یعنی ایجاد تاثیرات مثبت هیجان انگیز روی خودتان. در نتیجه خود به خود مثبت اندیشی شما در محل کار افزایش پیدا کرده و عادت بخشندگی و شادی در شما ایجاد می گردد.
۶٫ به هر منبعی از مثبت نگری اعتماد نکنید
همیشه فکر مثبت را با خودتان همراه کنید. اگر بتوانید آن را در لحظات اورژانسی هم به کار ببندید، قطعاً از مشکلات زیادی نجات پیدا می کنید. البته مراقب باشید که گول کلاس های مثبت اندیشی که هیچ پایه و اساس علمی ندارند را نخورید.
۷٫ در طول روز و هفته برای خودتان کار های مثبت در نظر بگیرید
یکی از بهترین بخش ها برای مثبت اندیشی در محل کار و افزایش بهره وری، این است که کمی به خودتان استراحت دهید. این استراحت به معنای خوابیدن نیست، بلکه می توانید از پیشنهادات زیر استفاده کنید تا هم تنوع ایجاد کنید و هم یک کار مثبت را در خودتان به وجود بیاورید:
- به طور مثال اگر کارتان را خوب انجام دادید، به عنوان پاداش فقط غذای سالم بخورید.
- یا از محل کار مدت زمانی بیرون بیایید و در هوای آزاد نفس بکشید.
- در سکوت و تنهایی پیاده روی کنید و به صدای طبیعت گوش دهید.
- یک مکان را پیدا کنید و کتاب مورد علاقه، حتی نامرتبط به شغلتان را مطالعه کنید.
- مثلاً می توانید هر پنجشنبه خودتان را به صرف ناهار در یکی از رستوران های مورد علاقه تان دعوت کنید.
شاید انجام این کار ها خیلی کوتاه و ساده باشند و نیاز به پول هم نداشته باشد اما قطعا تاثیر مثبت روی ذهن و تفکر شما خواهد داشت.
۸٫ نفس عمیق بکشید
در مورد فواید کشیدن نفس عمیق بارها و بارها در مطالب قبلی نمناک صحبت کردیم و دانستید که نفس عمیق برای بدن و افزایش آرامش معجزه می کند و باعث ایجاد تفکرات مثبت می شود.
اگر احساس کردید که درگیر افکار منفی در مورد چیزی شده اید، حتماً مکانی را پیدا کنید که در آن تنها باشید، چند نفس عمیق بکشید. نه تنها استرستان کاهش پیدا می کند، بلکه می توانید ذهن خود را پاکسازی کنید و از دیدگاه متفاوت به موضوع نگاه کنید.
۹٫ واکنش های خود را برای مشکلات شناخته شده، پیش بینی کنید
احتمالاً برخورد های مختلف با مشتری یا پروژه های متفاوت مانند یک روتین منظم در محل کار شما اتفاق می افتد. در بهترین حالت باید واکنش های خود را در نظر بگیرید و از قبل برای آن ها برنامه ریزی کنید تا بتوانید به مثبت ترین و موثرترین و با آرامش ترین واکنش مورد نظر برسید.
۱۰٫مسئولیت را در ذهنتان به تصویر بکشید و پاسخ مناسب را انتخاب کنید
رد کردن قبول مسئولیت کارها و شرایط مختلف و کنترل نداشتن روی پاسختان، باعث کشتن تفکر مثبت می شود. اگر یک اتفاقی رخ داد که مقصر خود شما بودید، مسئولیت آن را بپذیرید. اگر آن را رد کنید و از زیر بار آن شانه خالی کنید، یعنی دیگر نمی توانید رفتار خود را اصلاح کنید و در نتیجه اثرات مثبت اندیشی را در خودتان از بین خواهید برد.
۱۱٫ عبارت تاکیدی مخصوص به خودتان را داشته باشید
عبارت تاکیدی باعث می شود که در زمان ناامیدی دوباره هدفتان را یادآوری کنید. این عبارت باید جملاتی را شامل شود که انگیزه بخش شما باشد و باعث شود که پرقدرت تر از قبل به کارتان ادامه دهید و هر زمان که خسته و ناامید بودید، از بیان این عبارت انرژی بگیرید.
۱۲٫ اهداف شخصی داشته باشید
این اهداف انرژی شما را در طول مسیر تعیین می کند. می توانید اهداف کوچک و کوتاه مدت و اهداف بزرگ و بلند مدت داشته باشید. اگر بدون هدف کار کنید، قطعاً مثبت اندیشی برایتان سخت می شود اما هدف داشتن باعث برنامه ریزی و اتفاقات مثبت برای شما خواهد شد.
۱۳٫ به یاد بسپارید که هیچ کس به شما بدهکار نیست
یکی از بدترین عوامل مخرب مثبت اندیشی این است که احساس کنید دیگران به شما بدهکار هستند. هیچ کسی چیزی به شما بدهکار نیست. پس نباید به فکر سرزنش کردن یا عصبانی شدن به خاطر اقدامات دیگران باشید. همه این ها عاملی برای منفی نگری هستند. بدانید که همه چیز به خودتان بستگی دارد.
۱۴٫ از گله و شکایت دست بکشید
همانطور که اشاره کردیم، شما باید یاد بگیرید که چگونه کلام خود را کنترل کنید. یکی از چیزهایی که نباید به زبان بیاورید، شکوه و شکایت است. شکایت هیچ کاری از پیش نمی برد. اگر شما با افرادی احاطه شوید که مدام از شرایط خود شکایت می کنند، کم کم منفی نگر خواهید شد. پس سعی کنید از این افراد فاصله بگیرید و خودتان هم این رفتارها را ترک کنید.
۱۵٫ کنجکاو بوده و همیشه به دنبال یادگیری چیز های جدید باشید
ذهنی که نخواهد چیزهای جدید یاد بگیرد، قطعاً در جهت منفی رشد می کند. پس تغییر کنید، ایده های جدید را به کار بیندازید و به دنبال یادگیری چیزهای تازه باشید. همیشه مشتاق یادگیری باشید. در مورد هر مسئله ای کنجکاوی خود را به کار بگیرید.
۱۶٫ همیشه بخندید
خندیدن برای جسم شما بسیار مفید است، روحیه شما را افزایش می دهد و نگاهتان را به مسائل تغییر می دهد و باعث جذابیتتان هم می شود. البته مراقب باشید که خندیدنِ شما به دیگران نباشد زیرا تاثیر عکس دارد.
۱۷٫ به جای چیز های کوتاه مدت ، به بلند مدت ها فکر کنید
اگر احساس می کنید که شرایط شما در کوتاه مدت سخت شده است، سعی کنید نگاه بلند مدتی نسبت به مسائل داشته باشید و بدانید که این شرایط به زودی بهبود پیدا می کنند. پس برای بلند مدت تصمیم بگیرید و مطمئن باشید که هیچ کدام از این سختی ها پایدار نیستند.
۱۸٫ ادا در بیاورید تا به آن چیزی که می خواهید برسید
همه ما دوست داریم به آنچه که می خواهیم برسیم اما گاهی اوقات فقط یک جا نشسته و منتظر می مانیم تا اتفاقی که می خواهیم برای ما رخ دهد اما بهتر است که یک حرکت موثر داشته باشید. اگر می خواهید به جای خاصی برسید، بهتر است که ادای شرایطی را که دوست دارید در بیاورید تا کم کم آن اتفاق برایتان رخ دهد.
۱۹٫ شکرگزار باشید
حتماً در طول روز زمان بگذارید و به اتفاقاتی که برایتان رخ داده است ، خوب فکر کنید. یک دفتر مخصوص برای برنامه ریزی و یادداشت چیزهای مثبت داشته باشید. بابت همه اتفاقات خوبی که برایتان رخ داده است، قدردانی و شکرگزاری گذاری کنید تا بتوانید تفکرات مثبت را در خودتان ثبت کنید و به طور کل حس بهتری نسبت به زندگی داشته باشید.