تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
1

دلایل اصلی کاهش سرعت وای فای

دلایل اصلی کاهش سرعت وای فای

اگر مودم محل کار و خانه شما بصورت ناگهانی دچار کاهش سرعت شدذه است، در این گزارش از بخش تکنولوزی نمناک با دلایل اصلی کاهش سرعت وای فای آشنا خواهید شد.

دلایل اصلی کاهش سرعت وای فای

عوامل کاهش سرعت وای فای

مودم ها از ابزارهای کاربردی در دنیای امروزه برای اتصال به دنیای اینترنت می باشند که اکثرا از آنها استفاده می کنیم که از مهم ترین دلایل استفاده می توان به سرعت مناسب، هزینه مناسب، استفاده چند نفر همزمان و… اشاره کرد که طبیعتا در افزایش آگاهی و یا حتی پیشرفت تکنولوژی و فناوری بسیار موثر بوده است چرا که بستر اینترنت را برای هر یک از ما آماده ساخته است.

سرعت وای فای

با این حال گاها این ابزارها می توانند بنابر دلایل مختلف دچار اختلالاطی شوند که دسترسی ما را محدود خواهند ساخت و در نهایت کلیات کارهای روزمره ما را دچار اختلال خواهند کرد. اما ریشه کاهش سرعت وای فای کجاست؟! از کجا شروع می شود؟! اگر به دنبال سوالات این چنینی هستید در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک شما را با دلایل اصلی و مهم کاهش سرعت اینترنت و وای فای آشنا خواهیم ساخت. همراه ما باشید.

۱- فاصله زیاد بین شما و مودم

مودم ها بر اساس قیمتی که پرداخت می کنید، قوی تر و قوی تر می شوند و این در حدی است که مودم های ساده قابلیت پشتیبانی از ۵ یا ۶ دستگاه بصورت همزمان هستند و اما مودم های حرفه ای گنجایش ۴۰ نفر و یا بیشتر را در فاصله های زیاد را نیز دارند. بنابراین اگر شما مودم ساده خریداری کرده اید، لزومی به تعویض آن نیست چرا که می تواند نیاز شما را برطرف کند و اما در مقابل باید به موارد زیر دقت کنید؛

  • هر چه فاصله شما از مودم بیشتر شود، سیگنال کمتری به شما خواهد رسید و در نتیجه سرعت وای فای کاهش خواهد یافت.
  • فاصله زیاد می تواند بر روی عملکرد مودم و دریافت سیگنال توسط شما، تاثیر منفی بگذارد.
  • برای کاهش فاصله، مودم را جابجا کنید تا هر چه بیشتر به دستگاه ها نزدیک باشد.

۲- خفه کردن مودم!

طبیعتا شاید چند باری به این فکر کرده اید که مودم را در کدام قسمت خانه قرار دهید تا هم فاصله کمتر شود و هم بتوانید از نهایت سرعت مودم استفاده کنید. اما عنوان بالا شاید یکم برای شما عجیب باشد! منظور از عنوان بالا این است که وقتی شما مودم را داخل یک محیط بسته قرار می دهید، یه معنی خفه کردن آن است و سیگنال کمتری را می تواند به بیرون منتشر کند که در موارد زیر بیشتر آشنا خواهید شد؛

  • مودم/روتر خود را داخل محیط های بسته ای همچون کمد، کابینت و امثالهم قرار ندهید چرا که عملکرد را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.
  • هرچه مودم را در پشت دیوارها و کابینت و محیط های بسته بیشتری قرار دهید، امکان اختلال در عملکرد مودم ۱۰۰ درصد می باشد.

۳- تلفن های بی سیم، دوربین های بی سیم، مایکروویو و…

ابزارهایی وجود دارند که فرآیند کاری آنها همانند مودم ها هستند و به عبارتی همانند مودم ها سیگنال و فرکانس هایی را انتشار می کنند که وقتی این ابزارها در کنار هم قرار گیرند، امواج با یکدیگر ترکیب می شوند! از این رو اگر سرعت وای فای برای شما اهمیت دارد موارد زیر را مطالعه کنید؛

  • مودم را در کنار ابزارهای بی سیم مانند تلفن های بی سیم، مایکروویو، دوربین های امنیتی بی سیم و… قرار ندهید چرا که دارای فرکانس یکسان هستند و می توانند سرعت وای فای را به طرز چشمگیری کاهش دهند.
  • دستگاه های بی سیم دارای فرکانس استاندارد مشابه وای فای (۲٫۴ گیگاهرتز) کار می کنند و وقتی آنها را کنار هم میگذارید، طبیعتا با تداخل ارسال فرکانس روبرو خواهید شد که جدای این بحث، می توانند برای سلامت خودتان نیز موثر واقع شوند.

۴- تعداد کاربران متصل به مودم/روتر

همان گونه که در ابتدا گفته شد، مودم ها دارای یک سری محدودیت هستند که با هزینه بیشتر این محدودیت ها جبران خواهند شد. بنابراین اگر شما مودم ساده برای خانواده چند نفره خودتان خریداری کرده اید، ضمن توجه به ترافیک خریداری شده از شرکت ISP، وقتی از ۴ دستگاه متصل به مودم بیشتر می شوید، با افت سرعت مودم و وای فای روبرو خواهید شد که موارد زیر بیشتر گویای این عبارت خواهند بود؛

  • مناطق پرجمعیت مانند مجتمع های آپارتمانی، خیابان های شلوغ، پاساژها و… به دلیل فرکانس های مختلف ممکن است با کاهش سرعت وای فای روبرو شوید.
  • وقتی در یک منطقه شلوغ زندگی می کنید یا افرادی که از وای فای مشابه به وای فای شما استفاده می کنند، سیگنال مودم شما با مودم های دیگر در حال جنگ است و اگر خواستار سرعت بیشتر هستید، سعی کنید کمی از نزدیک به مودم متصل شوید.
  • اگر کار شما بسیار فورس ماژور است، می توانید از مودم های کاربردی با باند ۵ گیگاهرتزی استفاده کنید که هزینه خرید آنها کمی زیاد می باشد.

۵- استفاده از دستگاه های قدیمی

گوشی های قدیمی

دستگاه های قدیمی مانند گوشی، تبلت، لپ تاپ و… که متعلق به چند سال گذشته هستند و شما هم اکنون از آنها استفاده می کنید، لازم به ذکر است که اگر با کاهش سرعت مودم روبرو شدید، به معنای این است که گوشی شما تا یک حدی از سیگنال های ارسالی مودم را تحمل می کند و اما وقتی کمی بیشتر از این میزان می شود، هیچ فرقی برای دستگاه قدیمی نمی کند که اینترنت شما پر سرعت ترین اینترنت دنیا باشد! به هر حال میزان آنتن دهی آن در دریافت سیگنال های مودم ضعیف است و اگر کمی هم از مودم دورتر شوید، این سرعت باز هم کمتر و کمتر می شود.

۶- ناچارا اقدام به ریست کردن مودم کنید!

اگر همه چیز تا یکی دو روز گذشته برای شما خوب بوده است و هیچ مشکلی با مودم نداشتید و اما بصورت ناگهانی با افت سرعت و قطع و وصلی روبرو شدید، اولین راهکاری که توصیه می شود، این است که با شرکت ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید و سپس مشکل را با آنها به اشتراک بگذارید و اگر آنها با استفاده از دستگاه های مربوطه همه چیز را اوکی دادند و ادعا کردند که همه چیز از طرف شرکت ارائه دهنده اوکی می باشد، یک راه کار وجود دارد و آن هم ریست کردن مودم می باشد که برای آشنایی با ریست کردن مودم بر روی این لینـــــک کلیک کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=77844

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0