تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

چگونه در محیط کار انتقاد پذیر باشیم؟

چگونه در محیط کار انتقاد پذیر باشیم؟

شاید شما هم در محیط کار خود با انتقاداتی از سوی همکاران و یا رئیستان روبرو شوید در آن لحظه واکنش شما چیست؟آیا انتقاد پذیر هستید؟ در ادامه با روش صحیح برخورد با انتقاد در محیط کار آشنا شوید.

چگونه در محیط کار انتقاد پذیر باشیم؟

انتقاد پذیر بودن یکی از صفات بسیار خوبی است که لازمه پیشرفت انسان در زندگی و کار اوست، در این مطلب به پیشگیری ها و عکس العمل های مناسب و منطقی در قبال انتقادات در محیط کار پرداخته شده است. در ادامه نکاتی به شما می آموزد که در برابر نقدها و انتقادات همکاران و رؤسا در محیط کار بهتر عمل کنید.

تصور کنید که یک پروژه مهم در شغل تان را با موفقیت به اتمام رسانده اید و رئیس تان در حال شنیدن گزارش کار شماست که در نهایت با یک نطق انتقادی از سوی رئیس تان مواجه می شوید که از خیلی جنبه های فعالیت شما ایراد گرفته و خواهان ایجاد تغییرات در برخی از جنبه های کارتان است.

– از خودتان بپرسید که از این انتقاد چه چیزی می توانید یاد بگیرید. اگر حس کردید که حالت تدافعی دارید و یاعصبانی شده اید سوال” چه چیزی می توانم یادبگیرم؟” را با خودتان تکرار کنید و در صدد یافتن پاسخ این سوال باشید.
 
انتقاد پذیری در محیط کار
– با بخشی از انتقاد موافقت کنید. هنگام مواجه شدن با انتقاد اکثر مردم بر روی بازخورد منفی آن متمرکز می شوند که ممکن است درست نباشد و لذا از بقیه جنبه های مثبت انتقاد چشم پوشی می کنند. وقتی که شما بخشی از انتقاد را قبول می کنید ، در حقیقت امکان یادگیری را برای خودتان مهیا می کنید. مجبور نیستید با هر چیزی موافقت کنید اما حتی موافقت  یا یک جنبه ناچیز از انتقاد باعث پیدایش یک جو کار گروهی می شود. حال می توانید بر روی این موضوع متمرکز شوید که چگونه با هم این مشکل را رفع کنید.
  
 – آنچه را که شنیده اید مورد تجزیه و تحلیل و ارزیابی قرار دهید. شما محتاج زمانی هستید که بتوانید اطلاعات را پردازش کنید، مشخص کنید که آیا این یک انتقاد معتبر و صحیح است یا نه و تصمیم بگیرید که چکار می توانید بکنید که مشکل را حل کنید یا اشتباه را اصلاح کنید. اگر این موضوع شکایتی است که شما مرتبا آن را می شنوید باید فکر کنید که شما از شرایط و وضعیت به وجود آمده چه چیزی می توانید یاد بگیرید که این کار دوباره اتفاق نیفتد.
 
– کینه به دل نگیرید. عصبانی و نگران ماندن از یک اشتباه می تواند کار آتی شما را هم تحت تاثیر قرار دهد. اشتباه را از ذهن خود بیرون کنید . بر این مساله که در آینده به بهترین شکل کارها را انجام دهید متمرکز شوید.
 
– جو را شفاف کنید. اگر از نحوه انتقاد همکارتان ناراحت هستید در اسرع وقت این موضوع را به او اطلاع دهید تا این احساس بد و دلخوری بین شما دو نفر کهنه نشود. توضیح دید که چرا این موضوع سبب دلخورتان شده 
 
– اجازه ندهید انتقاد شما را به هم بریزد بلکه با روحیه ای شاد با آن مواجه شوید.
 انتقاد پذیری در محیط کار
نکات قابل تامل
۱- همیشه قبل از پاسخ گویی فرصتی برای فکر کردن به انتقادات به خودتان بدهید.
۲- اگر موقعیتی دست داد با کسی که مطمئن هستید واقعیت را به شما خواهد گفت، انتقاد مطرح شده را در میان بگذارید تا به صحت و سقم آن پی ببرید.
۳- همیشه یادتان باشد که عمل و کار شما انتقاد می شود نه شخصیت شما. مثلا اگر از نامه نوشته شده توسط شما انتقاد می شود فراموش نکنید که شما نویسنده آن هستید و همکارتان فقط از شما می خواهد که این یادداشت را اصلاح کنید.
۴- فراموش نکنید که همکار یا مافوق شما به خاطر نفرت از شما انتقادتان نمی کند بلکه هدف آنها بهبود کار شماست.
۵- هر کاری که می کنید از عالی بودن آن نزد خودتان اطمینان حاصل کنید. افرادی که نقد پذیر نیستند به ندرت در کارشان پیشرفت حاصل می کنند.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=85794

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0