تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

ماجرای چپ شدن ماشین رامبد جوان! + فیلم

ماجرای چپ شدن ماشین رامبد جوان! + فیلم

فیلم کوتاه از رامبد جوان در فضای مجازی منتشر شده است با عنوان چپ کردن ماشین رامبد جوان که در ادامه واقعیت ماجرا را میخوانید.

ماجرای چپ شدن ماشین رامبد جوان! + فیلم

واقعیت چپ کردن ماشین رامبد جوان

شامگاه گذشته شبکه های اجتماعی پر شد از خبری مبنی بر چپ شدن ماشین رامبد جوان، سازنده برنامه خندوانه که ویدئویی را هم به همراه داشت.

هر چند تماشای با دقت این ویدئوی کوتاه از همان ابتدا نمایشی بودن آن را ثابت می کند، اما برای مخاطبی که در بدو امر با خبری مبنی بر چپ شدن مجری شناخته شده یک برنامه تلویزیونی مواجه می شود و از سواد رسانه ای کافی هم برخوردار نیست، این اعلام آنهم بدون هیچ توضیحی، می تواند به اندازه ی کافی شوکه کننده باشد.

اما واقعیت این ویدئو این است که رامبد جوان مدتی است برنامه ی اینترنتی «جوان زی» را در فضای مجازی راه اندازی کرده است و در حال ساخت آیتم های این برنامه است. این برنامه هنوز پخش نشده است؛ بنابراین آنچه به عنوان خبر چپ شدن ماشین این مجری بازیگر منتشر شده، در حقیقت بخش هایی از این برنامه است که وی را همراه ارشا اقدسی، بدلکار نشان می دهد.

پخش عکس ها و خبرهای نادرست درباره ی چهره ها به امری روتین در فضای مجازی کشورمان بدل شده است. انتشار خبر «ماشین رامبد جوان چپ شد» هم جزو همین دست از اخبار است که ذهن مخاطب را به آسانی تحت تاثیر اشتباهات عامدانه یا سهوی تولیدکنندگان خبر قرار می دهد. اما چه کسی می تواند به مخاطب اخبار شبکه های اجتماعی تضمین بدهد که اطلاعات این شبکه ها صحیح، موثق و قابل اعتماد هستند؟

اگرچه حضور شبکه های اجتماعی باعث تسریع در امر اطلاع رسانی شده است اما از آنجا که در آنها دروازه بانی خبر صورت نمی گیرد، با حجم زیادی از اخباری مواجهیم که متأسفانه دروغ و شایعه هستند. به همین خاطر مخاطبان این رسانه های اجتماعی یا دچار فریب خوردگی می شوند و یا ناخواسته خودشان هم از طریق بازنشر اخبار به جریان شایعه پراکنی کمک می کنند.

بسیاری از اساتید ارتباطات بالا بردن سواد رسانه ای مخاطب را راهکاری برای حل این مشکل می دانند و معتقدند:هر چقدر بتوانیم توانایی مخاطب را در تشخیص اخبار درست افزایش بدهیم، بهتر به وظیفه مان عمل کرده ایم.

محمد صادق افراسیابی – دبیر کل همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی – در این زمینه با بیان آماری درباره ی بررسی نظر مردم درباره ی شبکه های اجتماعی گفته است:بر اساس آخرین نظرسنجی انجام شده توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، میزان عضویت شهروندان در شبکه های اجتماعی به این نحو بوده است که ۵۲ درصد مردم عضو شبکه های اجتماعی هستند و این نشان می دهد بیش از نیمی از مردم کشور از این شبکه ها استفاده می کنند و قدرت شبکه های اجتماعی روز به روز در زندگی روزمره افزایش دارد.

وی افزود:در چنین شرایطی افزایش سواد رسانه ای مردم، مسؤولان و تولیدکنندگان محتوای دیجیتال تنها راهکار منطقی برای استفاده از فرصت های فضای مجازی و مصونیت از تهدیدهای این فضا است و به همین دلیل همایش ملی سواد رسانه ای و مسؤولیت اجتماعی طراحی شد تا سواد رسانه ای را به عنوان یک مسؤولیت اجتماعی عمومی معرفی کنیم.
 
 
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=98501

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0