موجودی که با سر بریده هم زنده می ماند !!
توانایی های عجیب بدن حیوانات و قدرت شگفت انگیز آنها
هر کدام از حیوانات توانایی های منحصربفردی دارند و بعضی از این توانایی ها در بین آن ها مشترک است. همه حیوانات، حشرات و موجودات دریایی تفاوت هایی در بدن خود دارند. بعضی از این توانایی ها عجیب و غریب هستند :از تغییر جنسیت گرفته تا تولید ضد آفتاب شخصی یا نامیرا بودن که در این قسمت از سرگرمی و گوناگون نمناک این توانایی های عجیب را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱٫ سوسک خانگی بعد از بریدن سر هم زنده میماند
سوسک های خانگی به اندازه سوسک های دیگر وحشتناک و چندش آور نیستند و توانایی این را دارند که در خانه ما مهمان باشند و جالب تر اینکه حتی بعد از جدا شدن سرشان، باز هم چند هفته بدون سر زنده می مانند. این حشرات خانگی مانند انسان ها از بینی و دهان تنفس نمی کنند، بلکه از مجرای تنفسی دیگری یا حفره های ریز در کل بدن نفس می کشند و بنابراین بدون سر هم می توانند زنده بمانند. آن ها رگ خونی یا خون شبیه به انسان ندارند بنابراین از دست دادن خون، آن ها را از بین نمی برد اما مشکل اینجاست که بدون سر نمی توانند آب بنوشند؛ بنابراین کم آبی کم کم جان آن ها را می گیرد.
۲٫ چشم های گوزن شمالی که به رنگ آبی تبدیل می شود
این حیوان می تواند رنگ های مختلف را در اجزای صورتش ایجاد کند، به غیر از بینی که رنگ قرمز را از خودش نشان نمی دهد. در زمستان نیز کل داخل چشم آن ها به رنگ آبی تبدیل می شود تا بتواند نور بیشتری را در شب های تاریک زمستانی به خودش جذب کند. این چشم ها در فصل بهار رنگ طلایی دارند.
چشم های گوزن شمالی دارای یک لایه انعکاس دهنده پشت شبکیه است که در پشت فضای کلی چشم قرار گرفته و حاوی سلول های حساس به نور است . رنگ نور بازتاب شده از طریق چشم گوزن شمالی، به فضای فیبر های کلاژنی در لایه بازتابی بستگی دارد. ظاهراً در فصل زمستان فشار داخل چشم گوزن شمالی افزایش پیدا می کند تا فیبرهای بیشتری را کنار هم نگه دارد و فضای بین این فیبرها را بکاهد تا چشم ها نور آبی تری را انعکاس دهند که چنین چیزی در هیچ پستاندار دیگری دیده نشده است.
۳٫ مارمولک گکو که فلس هایش می ریزد
این مارمولک بومی ماداگاسکار و جزایر کومورو است و نام خودش را به دلیل مقیاس بزرگی که دارد، گرفته است. زمانی که احساس خطر کند، فلس های خود را پراکنده می کند و آن ها را می ریزاند. این احساس ترس ممکن است حتی بر اثر یک لمس آرام باشد که چنین واکنشی را در او تحریک می کند. چیزی که در مورد فلس های موجود در این مارمولک جالب است، این است که آن ها به شدت متراکم هستند؛ حتی به حدی که شبیه به استخوان به نظر می رسند اما در چنین حالتی به راحتی فلس ها می ریزند و پوست زیر آن ها پاره می شود اما این فلس ها دوباره به سرعت تولید می شوند؛ بدون این که هیچ زخمی روی بدن مارمولک باقی بماند.
۴٫ شکار نهنگ گوژپشت با تولید حباب انجام می شود
نهنگ گوژپشت مانند دیگر نهنگ ها از طریق غوطه ور شدن در حجم بالایی از آب که شامل شکار و غذا های متنوع هستند، خودشان را تغذیه می کنند. نهنگ گوژپشت شکار را به روش سخت تری می گیرد و می خورد که به آن روش تغذیه شبکه حبابی می گویند که به همین دلیل آن را از دیگر نهنگ ها جدا می کند. در این روش، نهنگ به اعماق آب می رود و دور و بر ماهی شکار خود، به شکل دایره وار شنا می کند و سپس حباب هایی از هوا را به شکل ستونی از حفره های روی سر خود به سمت بالا بیرون می دهد. این حفره ها به شکل الگوهای دایره ای به بالای سطح آب می آیند. این تکانه یا جنبش حبابی باعث می شود که شکار به مرکز دایره حباب ها و به سمت بالا یعنی همان سطح آب برود و سپس به طور ناگهانی نهنگ از آب بیرون می آید و دهانش را باز کرده و این شکار را می خورد. این حرکت در ماه های تابستان اتفاق می افتد.
۵٫ ستاره دریایی که برای غذا خوردن شکم خودش را خالی می کند
ستاره دریایی غذای خودش را به خارج از بدنش بیرون می دهد و سپس آن را وارد بدن می کند. در مطلب ” موجودی که قلب و مغز ندارد ” در بخش سرگرمی نمناک خواندید که ستاره های دریایی از طریق گسترش شکم و معده خود به سمت دهان، تغذیه می کنند. بافت بدن شکار در بیرون از بدن ستاره دریایی تا حدی گوارش و تغذیه می شود و سپس آن را وارد بدن می کند. محققان به این نتیجه رسیده اند که ستاره دریایی این کار را به دلیل وجود یک مولکول در بدن انجام می دهد که سیگنال هایی را بین نورون ها ارسال می کند و باعث می شود که معده و شکم آن ها باز و منقبض شود.
۶٫ عروس دریایی که نمی میرد
گونه ای از عروس دریایی مربوط به دریای مدیترانه به عروس دریایی نامیرا معروف است. زمانی که این موجود آسیب می بیند، تهدید می شود و گرسنگی می کشد، سپس سلول های خودش را دوباره به شکل اولیه در می آورد و خودش را شبیه به دوران بچگی می کند، دوباره از اول رشد می کند و به همین دلیل به آن ها عروس دریایی نامیرا گفته می شود. البته عروس دریایی می تواند بمیرد زیرا این مهارت عجیب و غریب فقط بعد از رسیدن به بلوغ جنسی اتفاق می افتد. بنابراین ممکن است قبل از این دوران به دلیل بیماری یا خورده شدن توسط شکار، جان خودش را از دست بدهد.
۷٫ صاریغ به سم مقاوم است
صاریغ یک سرم پروتئینی در خون خود دارد که سم مار را خنثی می کند. یعنی نیش توسط مار سمی هیچ تاثیری روی این حیوان ندارد. دیگر پستانداران مانند سنجاب یا گورکن عسل خوار هم نسبت به سم ایمن هستند که دانشمندان این پروتئین را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند می توانند از انسان هم در برابر این سم محافظت کنند یا خیر. زیرا هر سال ۹۴ هزار نفر در کل دنیا به دلیل سم مار، جان خود را از دست می دهند. البته این آزمایش روی موش ها انجام شد اما هیچ نتیجه خاصی در آن ها مشاهده نگردید. جالب است بدانید که سم مار حاوی صد ها سم مختلف می باشد و پروتئین موجود در صاریغ نمی تواند همه آن ها را خنثی کند. و به همین دلیل همچنان تحقیقات بیشتری نیاز است.
۸٫ اسب آبی ضد آفتاب خودش را می سازد
دانه های مایع در عکس کلوزآپ از پوست اسب آبی، اگر چه ممکن است قرمز به نظر برسد اما نباید آنها را با خون اشتباه بگیرید. آن ها دانه هایی هستند که به دلیل عرق روی پوست ایجاد شده اند. اسب آبی یک ضد آفتاب طبیعی و خنک کننده تولید می کند و به رنگدانه های قرمز تبدیل می شود که گاهی اوقات رنگ آن ها صورتی هم دیده می شود. مطالعات موجود در سال ۲۰۰۴ نشان می دهد که عرق از رنگدانه های قرمز و یک رنگدانه نارنجی تشکیل شده است. رنگ قرمز حاوی آنتی بیوتیک است؛ در حالی که رنگ نارنجی اشعه های خورشید را جذب می کند. این مایعات به شکل کاملاً شفاف از بدن بیرون می آیند اما بعد از چند دقیقه رنگ می گیرند که این یک مکانیسم بسیار با اهمیت در برابر نور قوی خورشید در این نوع حیوانات است.
۹٫ خیار دریایی می تواند به مایع تبدیل شود
این حیوان لاغر و ساکن در کف اقیانوس، دو توانایی جذاب، خارق العاده و عجیب دارد. اول این که زمانی که بعضی از گونه های خیار دریایی تهدید می شوند، به سرعت روده خود را به بیرون تف می کنند. آن ها از طریق بیرون دادن اعضای طبیعی بدن از خودشان دفاع می کنند. داخل بدن آن ها چسبنده است و در نتیجه باعث می شود که شکارچی به آن بچسبد و به دام بیفتد و خیار دریایی دوباره اعضای بدنش را به سرعت بازسازی می کند.
دوم این که خیار دریایی ترکیبی به نام بافت کلاژنی در بدن دارد که تحت کنترل عصبی او است و از مایع به جامد و برعکس تبدیل می گردد. این توانایی باعث می شود تا خیار دریایی به سرعت بدن خودش را به مایع تبدیل کند و بر روی یک تخته سنگ بریزد و دوباره بافت بدن را به یک بافت جامد مبدل کند و مانع حمله شکارچی به خودش شود.
۱۰٫ سوسک سرگین غلتان می تواند هزار برابر وزن خودش را بلند کند
قوی ترین حیوان در جهان، خرس، گوریل یا حتی روباه نیست، بلکه بیشترین میزان قدرت متعلق به یک سوسک، مخصوصاً سوسک سرگین غلتان است که می تواند وزن بیش از ۱۱۴۰ برابر از وزن بدن خودش را حمل کند. یعنی مانند اینکه یک فرد جوان بخواهد یک جسم ۹۰ هزار کیلویی را بلند کند. این سطح بالا از قدرت مستقیماً به جنسیت آن ها وابسته است. سوسک ماده از این گونه حیوانی، تونل هایی را حفظ می کند که در آن با انواع نر جفت گیری می کند. اگر سوسک نر وارد تونلی شود که توسط رقیب اشغال شده است، با او به رقابت می پردازد تا او را از آن جا بیرون کند.
۱۱٫ سمندر دست و پای خودش را دوباره بازسازی می کند
زمانی که بعضی از گونه های سمندر مانند سمندر مکزیکی دست و پای خودش را به دلیل حمله شکارچی از دست می دهد، می تواند دوباره آن را بازسازی کند. یعنی رگ های خونی، استخوان و ماهیچه ها را بسازد. این سمندر ها تنها موجوداتی نیستند که می توانند این کار را انجام دهند. دو ماهی هم وجود دارند که دارای این توانایی می باشند. دانشمندان ۱۰ بخش ریز از RNA را پیدا کردند که در این سه گونه حیوانی با یکدیگر برابر بود و به این نتیجه رسیدند که توانایی بازسازی اندام های مختلف به ۴۲۰ میلیون سال پیش برمی گردد.
۱۲٫ قورباغه چوبی که توانایی یخ زدن و آب کردن یخ را دارد
این قورباغه چوبی ساکن در جنگل های نواحی جنوبی مثل گرجستان و شمالی مثل آلاسکا یافت می شود اما انواعی از این قورباغه های چوبی که در آب و هوای سردتر زندگی می کنند، دارای یک توانایی بسیار جذاب برای زنده ماندن در دماهای بسیار سرد فصل زمستان دارند. بدن این قورباغه ها حاوی یک ماده ضد یخ می باشد که باعث می شود بدنشان، یعنی همان پوست، خون و ماهیچه ها یخ بزند و هنگامی که دما بالا رفت، یخ ها را آب کنند.
قورباغه های چوبی برعکس حیواناتی از جمله خرس، خواب زمستانی ندارند اما فرایند یخ زدن و آب شدن ممکن است چند بار در طول سال اتفاق بیفتد که در این زمان، این قورباغه خودش را لابلای برگ در سطوح جنگل پنهان می کند.
۱۳٫ دلقک ماهی تغییر جنسیت می دهد
شاید در مورد عمل تغییر جنسیت حیوانات شنیده باشید. یعنی سازماندهی بدن این حیوانات به گونه ای است که می تواند هم جنسیت ماده و هم جنسیت نر داشته باشد و به راحتی در طول زندگی جنسیت خود را تغییر دهد. دلقک ماهی هم یکی از انواع این حیوانات است که به عنوان یک موجود نر متولد می شود اما بعدا می تواند به یک موجود ماده تغییر جنسیت دهد. این نوع ماهی ها در کنار ماهی های کوچک و بزرگ دیگر در دریا زندگی می کنند. اکثر انواع ریز این ماهی ها نر هستند. اگر انواع بزرگ و ماده آن ها از بین برود، احتمالاً جفت او تغییر جنسیت می دهد و به ماهی ماده تبدیل می شود و در گروه خود، به بزرگترین ماهی موجود تبدیل خواهد شد.