تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج روش خشک کردن بهار نارنج تازه در خانه

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج  روش خشک کردن بهار نارنج تازه در خانه

برای خشک کردن بهار نارنج باید شرایطی را مهیا کرد. از جمله ی شرایط، آماده کردن محیطی کاملا تاریک که بهار نارنج را بلافاصله بعد از جمع آوری در محل تاریک خشک کنید تا رنگ گلبرگهای بهار نارنج تغییر نکند.

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج روش خشک کردن بهار نارنج تازه در خانه

برای خشک کردن بهار نارنج تازه چه شرایطی را باید آماده کنیم؟

بهار نارنج را در صبح خیلی زود از پای درخت نارنج جمع آوری می کنند. در پای درخت پارچه های بزرگی پهن می کنند و به آرامی درخت نارنج را تکان می دهند تا بهار نارنج روی پارچه بریزد و از نظر جمع آوری و بهداشتی بهتر است پارچه ای در زیردرخت پهن شود.

برخی از افراد بهار نارنج را خشک می کنند چون نگهداری بهار نارنج خشک، آسانتر است و در تمام طول سال می توانید از عطر بی نظیر این گل بهار استفاده کنید.

در این مطلب از سایت پارسی می خواهیم در مورد بهار نارنج خشک صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

روش های خشک کردن گل بهار نارنج در منزل

شاید براتان جالب باشد ولی یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی خشک کردن است که نقش مهمی در کیفیت و کمیت مواد موثر آنها خواهد داشت.

به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن و درصد اسانس گیاه بهار نارنج ، از چهار روش مختلف شامل خورشیدی، سایه، آون (در سه دمای ۳۵، ۴۰ و ۴۵ درجه سانتیگراد) و میکروویو (۱۰۰، ۱۸۰ و ۳۶۰ وات) استفاده کردیم.

تمام نمونه ها تا ده درصد رطوبت بر مبنای تر خشک شدند. نتایج حاکی ار آن بود که روشهای مختلف خشک کردن تاثیر معنی داری بر زمان خشک کردن و میزان اسانس گل های بهار نارنج خواهد داشت. نتایج به شکل زیر رقم خورد.

بیشترین زمان خشک کردن مربوط به روش سایه و کمترین زمان خشک کردن مربوط به میکروویو با توان ۳۶۰ وات است.

با روش خشک کردن در روش سایه بیشترین مقدار اسانس و با روش میکروویو ۳۶۰ کمترین مقدار اسانس بدست آمد.

درصد اسانس باقیمانده در روش خورشیدی پنچاه درصد اسانس حاصل از بهار نارنج خشک شده در روش سایه بود.

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج

لذا بر اساس پژوهش بدست آمده بهترین روش برای استخراج بالاترین میزان اسانس از این گیاه، بدون در نظر گرفتن زمان خشک کردن، استفاده از روش سایه و یا درجه حرارت های پایین روش آون است.

ولی خشک کردن با استفاده از توان های پایین میکروویو از این جهت که زمان خشک کردن را کاهش داد و میزان اسانس را به صورت قابل توجهی حفظ کرد، برای خشک کردن این گیاه مطلوب می باشد.

تولید بهار نارنج خشک برای دمنوش و چای

برای خشک کردن صحیح گل‌های نارنج هم باید گل‌های ناشکفته را صبح زود جمع‌آوری کرد و در تاریکی خشکاند البته این عمل در فصل بهار که موقع گل‌دهی نارنج است باید انجام شود.

در غیر این صورت ممکن است اسانس گل تخریب شده و بو، طعم و خواص آن تغییر کند.

عموما برای این کار پای درخت های نارنج پارچه های بزرگی را پهن می کنند و درخت را به آرامی تکان می دهند، تاز از نظر بهداشتی نیز شکوفه ها تمیز بمانند

پای درخت پارچه های بزرگی پهن می کنند و به آرامی درخت نارنج را تکان می دهند تا بهار نارنج روی پارچه بریزد و از نظر جمع آوری و بهداشتی بهتر است پارچه ای در زیردرخت پهن شود.

خواص بهار نارنج خشک شده

بهار نارنج خشک شده که برای دمنوش استفاده می شود بسیار بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد و خواص آرامش بخشی دارد.

یکی از خواص اصلی خشک کرده این گیاه تاثیر فراوان بر روی معده است و درمان کننده طپش نامنظم قلب است و تشویش و اضطراب را درمان کند.

مصرف مجاز بهار نارنج چه قدر است؟

در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مصرفی بهار نارنج وجود ندارد. اما باید بدانید که محصولات طبیعی هم نمی توانند الزاما بدون خطر باشند و ممکن است استفاده زیاد آن ها برای شما خطر آفرین باشد.

به همین خاطر پیش از مصرف هر محصول به برچسب بسته بندی آن توجه و در صورت داشتن بیماری یا عارضه ای خاص، با پزشک مشورت کنید.

در صورت زیاده روی در مصرف بهار نارنج می توانید اندکی گلاب میل کنید چرا که گلاب مصلح بهار نارنج است.

بیشتر بخوانید :

خشک کردن زنجبیل : چگونه زنجبیل خشک شده تهیه کنیم؟

۴ روش مناسب و آسان جهت خشک کردن آلبالو در منزل

چندین روش اساسی برای خشک کردن زرشک در خانه

معرفی چندین روش ساده برای خشک کردن زعفران در منزل

چرا بهار نارنج می تواند علاج بسیاری از بیماری ها باشد؟

بهار نارنج شامل مواد تشکیل دهنده بسیار مفید و مورد نیاز بدن است که عبارتند از منیزیم، منگنز، بور، کلسیم، روی، سلنیوم، سدیم، مس، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B، C و D است، همچنین ترکیبات فعالی از جمله فلاونوئیدها و فورانوکومارین ها.

گیاه بهارنارنج با خاصیت های دارویی اش سردردهای میگرنی و عصبی را به شدت کاهش می دهد.

اگر هر شب بی خواب هستید و ساعت ها بیداری در تخت کلافه تان کرده نیز به سراغ دمنوش بهار نارنج بروید و از عرق آن هم غافل نباشید که می تواند آرامشی برای خواب شما به ارمغان بیاورد.

در مطالعه ای نشان داده شده است که اثر استفاده از دمنوش بهار نارنج اصل با استفاده از یک قرص دیازپام برابری می کند و همان خواب راحت را برای افراد رقم می زند.

علاوه بر تاثیر مستقیم روی اعصاب دردهای عصبی مثل قولنج های عصبی را هم برطرف می کند.

علاوه بر این بهار نارنج اشتها آور است و برای سرفه های خشک و آلرژیک مفید است، تقریبا می توان گفت برای تمامی مشکلات گوارشی نیز عرق بهار نارنج داروی بسیار مفیدی است و میتواند شما را در دوره درمانی به نتایج سریعتری برساند.

اما دیگر مواردی که فرآورده های نارنج و یا شکوفه اش می توانند بر آن تاثیر گذار باشند عبارتند از:

  • برطرف کننده غم و ناراحتی و کمک به درمان افسردگی
  • تنظیم کننده تپش قلب نا منظم و استرس و حالات هیجانی
  • مقوی و ضد تشنج
  • درمان کننده دردهای ریوی
  • کاهش دردهای معده، رفلاکس، گرفتگی هی عصبی و ماهیچه ای
  • خاصیت ضد سرطانی
  • کم کردن سرگیجه و رفع سکسه
  • رفع یبوست
  • کاهش علائم یائسگی
  • نرم کننده پوست های خشک
  • همچنین بهار نارنج به دلیل منشا بالای آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به رفع التهابات کمک کند.

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج

طرز تهیه و خواص دمنوش بهار نارنج خشک

برای تقویت اعصاب و آرامش استفاده از چای دمنوش بهار نارنج خشک می‌تواند بسیار مناسب باشد. برای تهیه دمنوش بهارنارنج احتیاج به دو قاشق بهار نارنج خشک داریم.

بهار نارنج خشک را درون آب جوش می ریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. بعد از این زمان، بهارنارنج را صاف کنید و با مقداری عسل یا شکر میل کنید.

این دمنوش خواص زیادی دارد. بهتر است بجای چای معمولی از دمنوش بهار نارنج استفاده کنید.

منبع : www.delgarm.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=121777

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0