تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

پیشرفت روش های درمان در بیماری ایدز

پیشرفت روش های درمان در بیماری ایدز

درمان های دارویی رایج بیماری ایدز در حال حاضر در هر سه مرحله سعی بر توقف ویروس دارند، اما علیرغم تاثیر چشمگیر به طور کامل موفق به این کار نمی شوند. اما در درمان جدید تلاش می کند تا در همان مرحله اول به طورکلی جلوی تکثیر ویروس را بگیرد.

پیشرفت روش های درمان در بیماری ایدز

روشی نوین برای درمان همیشگی ایدز کشف شد

ایدز نوعی بیماری مزمن است و تهدیدی بالقوه برای حیات انسان هاست که براثر ویروس HIV معروف به «ویروس نقص ایمنی انسان» به وجود می آید. این ویروس با تخریب سیستم ایمنی بدن، توانایی شخص را در مقابله با ارگانیسم های عامل بیماری دچار اختلال می کند.

تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است. اما داروهایی وجود دارد که به طرز قابل ملاحظه ای سرعت پیشرفت این بیماری را کاهش می دهد. این داروها تعداد تلفات ایدز را در بسیاری از کشورهای پیشرفته کاهش داده اند، اما هم چنان این بیماری جان بسیاری را در افریقا و بخش هایی از آسیا می گیرد.

به تازگی محققان راهی برای اتصال پادتن های ضد اچ آی وی به سلول های سیستم ایمنی یافته اند، که جمعیتی از سلول های سیستم ایمنی مقاوم به اچ آی وی تولید می کند.

ایدز

درمان ایدز

آزمایش آن ها در شرایط آزمایشگاهی نشان داده که این سلول های مقاوم می توانند، به سرعت جایگزین سلول های بیمار شده و پتانسیل درمان افراد آلوده به اچ آی وی و مبتلا به ایدز را دارند. این تحقیق در انستیتو تحقیقاتی اسکریپس یا TSRI انجام شده است. «جیا ژی» محقق ارشد TSRI و نویسنده اول مقاله ای که در این باره در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است می گوید:« این پیشگیری می تواند در دراز مدت موثر باشد». محققان «ریچارد لرنر» و «آننبرگ هازن» استاد شیمی ایمنی در TSRI به رهبری نویسنده ارشد مقاله، برنامه دارند تا با همکاری محققان مرکز «سیتی آو هوپز» (of hopes City به معنای شهر امید ها ) برای ژن درمانی، این درمان جدید را از نظر اثربخشی و ایمنی که مطابق قوانین قبل از شروع آزمایش در بیماران ضروری است، مورد بررسی قرار دهند.

« شهر امیدها در حال حاضر یک آزمایش کلینیکی فعال ژن درمانی برای ایدز با استفاده از پیوند سلول های بنیادین خونی دارد و این این آزمایش با هدف مهیا کردن شرایط آزمایش های کلینیکی درمان جدید انجام خواهد شد». این را «جان ای زایا» در شهر امید ها می گوید و ادامه می دهد:« هدف نهایی کنترل تکثیر اچ آی وی در بیماران ایدزی بدون نیاز به دارو است».

تکنیک جدید TSRI برتری های قابل ملاحظه ای نسبت به درمان هایی ایجاد می کند، که در آن پادتن ها آزادانه و با تجمع کم در جریان خون شناورند. در عوض این مطالعه جدید پادتن ها را به سطح سلول های می بندد و به این ترتیب دسترسی ویروس را به گیرنده های سلولی مسدود کرده و از گسترش عفونت جلوگیری می کند. ژی این تکنیک را «اثر مجاور» یا همسایگی می خواند:« پادتن هایی در نزدیکی سلول بسیار موثرتر از آنتی بادی های شناور در جریان خون عمل می کنند و شما نیاز به تعداد زیاد ملکول در سطح سلول برای اثر بخش بودن ندارید». ژی می گوید.

ویروس اچ آی وی را در سه مرحله در بدن می توان متوقف کرد که بر اساس چرخه عمر و تکثیر ویروس است. در مرحله اول ویروس با استفاده از گیرنده های سلول به سطح سلول های CD4 می چسبد. سپس در مرحله بعد که ادغام نام دارد، پوشش ویروس و غشاء سلول در هم ادغام می شوند و اچ آی وی وارد سلول می شوند. در مرحله بعد ویروس با استفاده از آنزیم وارونویسی و محتویات ژنتیکی سلول میزبان خودش را بازتولید کرده و از سلول خارج می شود. در هر یک از این سه مرحله که فعالیت ویروس مختل شود، تکثیر و گسترش عفونت متوقف می شود. درمان های دارویی رایج در حال حاضر در هر سه مرحله سعی بر توقف ویروس دارند، اما علیرغم تاثیر چشمگیر به طور کامل موفق به این کار نمی شوند. اما در مان جدید تلاش می کند تا در همان مرحله اول به طورکلی جلوی تکثیر ویروس را بگیرد.

محققان برای این کار از ابزاری به نام لنتی ویروس برای تحویل داردن ژن های جدید به سلول های پرورش یافته انسانی در آزمایشگاه استفاده کردند و سپس این ویروس ها را علیه ویروس سرماخورگی معمولی به عنوان نمونه آزمودند. این ژن سلول ها را وادار می کند، تا دست به سنتز آنتی بادی ای بزنند که به گیرنده های سلولی می چسبند که ویروس سرماخوردگی برای چسبیدن به سلول به آن نیاز دارد. به این ترتیب ویروس از ورود به سلول و گسترش عفونت باز می ماند. لرنر می گوید این واقعا نوعی از واکسیناسیون در سطح سلولی است.

در آزمایش مرگ و میر سلول ها در هر دو گروه سلول های انسانی مهندسی شده و مهندسی نشده دیده شد اما جمعیت سلول های مهندسی نشده هرگز بازسازی نشد، در حالی که سلول های مهندسی شده خیلی زود بازسازی شده و سطح جمعیت شان به سطح جمعیت کلی سلول ها از هر دو گروه رسید. سپس محققان همین تکنیک را در آزمایشگاه در مقابل اچ آی وی آزمودند و نتیجه تکرار شد و به سرعت تنها جمعیتی از سلول های مقاوم به اچ آی وی باقی ماندند. حالا محققان امیدوارند بعد از طی کردن مراحل ایمنی اجازه آزمایش های کلینیکی را به دست بیاورند، آزمایش هایی که شاید منجر به تولید نخستین درمان کامل برای افراد آلوده به اچ آی وی ومبتلایان به ایدز شود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=11048

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0