حیوانی که ۵۱۲ سال عمر میکنه!
کدام حیوان بیشترین طول عمر را دارد؟
گونه های مختلفی از حیوانات روی کره زمین هستند که هر کدام از آن ها طول عمر مخصوص به خودشان را دارند و طول عمر هر حیوان در گونه های مختلف متفاوت است.
بعضی از آن ها هرگز به سنی که باید، نمی رسند اما معمولاً برای هر کدام از آن ها مثل انسان ها سن یکسانی وجود دارد که ممکن است به دلیل بیماری، حمله شکارچی و یا هر خطر دیگری مثل کمبود غذای آب این زمان زودتر فرا برسد اما به نظر شما کدام حیوان ها بیشترین طول عمر را دارند. در این قسمت از سرگرمی نمناک ۱۰ مورد از آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:
۱۰- توآتارا یا سوسمار پل دماغی
این حیوان شبیه به رتیل های معمولی است و به خانواده اسفنودونتیدائی برمی گردد که دارای سر های بزرگ با بدن طوسی رنگ یا قهوه ای متمایل به سبز، پاهای قدرتمند، پنجه های تیز، اسپک های روی کمر با رنگ روشن و دوم های چربی دار هستند.
همانطور که ما لباسمان را عوض می کنیم، آن ها نیز پوست خود را تغییر می دهند. سوسمارهای پل دماغی جوان فقط یک بار در سال این کار را انجام می دهند اما انواع کودک ان ها ۴ بار در سال این کار را تکرار می کنند.
آن ها همچنین دارای یک جفت چشم عجیب و غریب هستند که شامل قرنیه، شبکه و عصب می شود که به نور حساس است. این سوسمارها از چشم سوم برای شناسایی نور در طول روز استفاده می کنند.
آن ها تولید مثل بسیار کندی دارند و در سن ۱۰ الی ۲۰ سالگی به بلوغ می رسند. جفت گیری آن ها در اواسط تابستان است. انواع نر سوسمارهای پل دماغی هر سال تولید مثل دارند اما انواع ماده در هر دو سال یا هر ۵ سال یک بار جفت گیری می کنند. تخم های انواع ماده بین ۱ الی ۱۹ عدد تخم نرم با بافت شبیه به چرم و سفید رنگ است.
بعد از ۱۲ تا ۱۵ ماه حیوانات از تخم بیرون می آیند. آن ها از همان دوران تولد مستقل هستند و مادر از آن ها نگهداری نمی کند. می توانند در دمای بالای ۲۵ درجه سانتیگراد و زیر ۵ درجه سانتی گراد هم دوام بیاورند. بعضی از انواع سوسمار های پل دماغی ممکن است تا بیش از ۱۰۰ سال هم عمر کنند.
۹- صدف خوراکی geoduck
این صدف خوراکی یکی از حیوانات با عمر بسیار طولانی در جهان است. نام های دیگری هم برای این گونه وجود دارند. این نوع صدف یک حیوان دریایی محسوب می شود که در سواحل غربی کانادا و قسمت های شمال غرب آمریکا ساکن است.
گردن آن ها از پوسته بدنشان آویزان است و قسمت گوشتی بدن آن ها داخل این پوسته قرار می گیرد. سایز بدن آن ها به دلیل پوسته بزرگتری که دارند، این گونه به نظر می رسد.
روش تولید مثل آن اینگونه است که انواع نر و ماده همزمان با هم تخمک ها و اسپرم ها را داخل آب آزاد می کنند و در نتیجه انواع ماده تقریباً ۵ میلیارد تخمک در طول زندگی تولید می کنند که فقط تعداد کمی از آن ها برای بالغ شدن زنده می مانند.
۸- لاک پشت گالاپاگوس یا غول پیکر
این لاک پشت ها بزرگترین و مشهورترین انواع لاکپشت می باشند که طول عمر بسیار طولانی دارند. آن ها ترجیح می دهند که در مناطق خشک زندگی کنند تا این که بخواهند در مناطق مرطوب حضور داشته باشند. سایز بدن شان همانطور که از نامشان پیداست، بسیار بزرگ است.
آن ها معمولا در جزایر گالاپاگوس یافت می شوند. می توانند تا ۱۶ ساعت در طول روز بخوابند. در نتیجه جزء حیوانات تنبل هم محسوب می شوند. پوسته محافظتی بدن شان قهوه ای یا خاکستری است و همچنین دارای یک پوسته استخوانی هستند، بدن آن ها پوشیده از پوست های خشک، پولکی و همچنین پوسته سفت است.
پاهای جلویی لاکپشت ها ۵ تا پنجه دارد. در حالی که پاهای پشتی ۴ تا پنجه دارند. همچنین فک آن ها بدون دندان است اما قدرت زیادی دارد. آن ها از برگ ها، چمن ها، ملون ها و پرتقال ها تغذیه می کنند. همچنین می توانند یک سال هم بدون غذا و نوشیدنی دوام بیاورند زیرا آب و غذا را به خوبی ذخیره می کنند.
معمولاً در سن ۴۰ سالگی به بلوغ جنسی می رسند و در هر زمانی از سال می توانند جفت گیری کنند. هنگام کودکی هم مادر از آن ها نگهداری نمی کند و همیشه به دنبال یک مکان با هوای مناسب و خشک هستند که بتوانند روی تخم ها با پوسته سفت بنشینند.
معمولاً دو الی ۱۶ تخم در لانه خود زیر زمین می گذارند که بعد از ۴ الی ۸ ماه حیوان ها از آن بیرون می آیند. مادر به لاک پشت های کوچک کمک نمی کند بنابراین آن ها از همان زمان تولد مستقل هستند. این لاک پشت ها می توانند تا بیش از ۱۷۵ سال هم عمر کنند. زمانی که خطر آن ها را تهدید کند، به سرعت داخل لاک ضخیم خود پنهان می شوند.
۷- جوجه تیغی دریایی قرمز
جوجه تیغی دریایی قرمز در نواحی شمال شرق از آلاسکا تا کالیفرنیا یافت می شود. این جوجه تیغی ها معمولاً در اقیانوس های گرم ساکن هستند و نزدیک به تخته سنگ ها در قسمت زیرین اقیانوس زندگی می کنند.
این حیوانات دریایی انواع مختلفی دارند و ستون فقرات آن ها قابل جابجایی و حرکت است و همچنین یک پوسته سفت و استخوانی دارند که از بدن نرم آن ها محافظت می کند.
رنگ، سایز و شکل این جوجه تیغی ها بستگی به گونه آن ها دارد اما این مخلوقات رنگارنگ معمولاً بین رنگ قرمز و بورگاندی تیره متغیر هستند. آن ها به آرامی در طول کف دریا حرکت می کنند.
از تیغ های بدن خود برای مبارزه با دشمن، جمع آوری غذا و تمیز نگه داشتن بدن استفاده می کنند. این حیوانات عمر طولانی دارند اما قسمت صورت و مغز آن ها مشخص نیست اما دهان و مقعد شان قابل رویت است. علاوه بر این، دهان این حیوانات غیر معمول است. ۳۵ عدد دندان سفت دارند که می تواند یک سنگ را هم بشکند.
آن ها از غذاهای دریایی، ماهی ها و موجودات زیر اقیانوس ها تغذیه می کنند. بدنشان تقریباً به ۵ قسمت مساوی تقسیم می شود. با این که روی بدن خود تیغ دارند اما شکارچیان زیادی دنبال آن ها هستند. مثل پرندگان دریایی و یا بعضی از ماهی ها، خرچنگ ها، ستاره دریایی و لابستر.
جوجه تیغی دریایی قرمز تا بیش از ۲۰۰ سال عمر می کند و جزء طولانی عمر ترین مخلوقات روی کره زمین است. آلودگی اقیانوس و ماهی ها جزء بزرگترین خطرات برای این حیوانات محسوب می شود.
۶- ماهی Rougheye
این ماهی تغذیه خوبی دارد و جزء حیوانات با عمر طولانی می باشد. گونه های مختلف آن ها نام های متفاوتی دارند. دهانه های بزرگ این ماهی ها باعث می شود که بتوانند هنگام شکار کردن هم به راحتی نفس بکشند.
آن ها معمولاً مایل به قهوه ای یا کمی برنزه همراه با رنگ های صورتی هستند که لکه های نامنظم قهوه ای تیره روی بدنشان ظاهر شده است. آن ها همچنین دارای دو جفت چشم های برجسته هستند. کمر این ماهی ها و پره هایشان مایل به قرمز است اما قسمت کناری بدن آن ها صورتی رنگ است.
رژیم غذایی معمول آن ها میگو است اما معمولاً از خرچنگ ها، ماهی ها و دیگر حیوانات دریایی هم تغذیه می کنند. تولید مثل در آن ها در طول ماه های بین فوریه و ژوئن انجام می شود. گاهی اوقات هم بین اکتبر و ژانویه است.
این ماهی ها دارای آبشش های نازک و بلند در قسمت قوس بدن خود هستند. انواع نر و ماده طول بدنی یکسانی دارند و یکی از ماهی ها طولانی ترین عمر را دارند و می توانند تا سن ۲۰۵ سالگی هم زندگی کنند اما رشد آن ها کند است و خیلی دیر به بلوغ می رسند.
۵- ماهی کوی
ماهی کوی از خانواده کپور سانان مربوط به نواحی آسیای شرقی است. حتی بسیاری از افراد از آن ها در آکواریوم های خانگی نگهداری می کنند که با مراقبت صحیح طول ان ها بسیار بزرگ و بلند خواهد شد. آن ها معمولاً بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال عمر می کنند. انواع مختلفی از این ماهی ها با رنگ های منحصر به فرد، پوسته های بدنی متنوع و الگوهای متفاوت وجود دارد.
آن ها برای زندگی کردن به آب تمیز و با کیفیت بالا نیاز دارند و همچنین باید به اندازه کافی آب و اکسیژن و دمای مناسب برای رشد به آن ها برسد. رنگ و سایز این ماهی بستگی به شرایط مختلف زندگی دارد. آن ها معمولاً در رنگ های سفید، سیاه، آبی، قرمز، کرم رنگ و زرد با خال های متفاوت یافت می شوند. حتی ممکن است بیش از دویست سال هم عمر کنند.
ژاپنی ها معتقد هستند که گونه های مختلف ماهی کوی می تواند شرایط سخت را تحمل کند و بیشتر از این ها هم دوام بیاورد. غذای آن ها ماهی های دیگر، هندوانه، کاهو و نخود است.
افرادی که بهشان غذا می دهند را هم تشخیص می دهند اما ممکن است این تشخیص کمی در آن ها طول بکشد تا به مهارت کافی برسند اما بعد از مدتی ممکن است فقط از دست یک نفر غذا بخورند، دقیقاً مثل سگ ها و گربه ها.
رینگ یا حلقه در اطراف لایه خارجی بدن آن ها نشان دهنده سن ماهی است . ماهی کوی، شکارچی های مختلفی دارد. از جمله مار، گربه، سگ، پرنده ها. به همین دلیل رنگ های خود را از شکارچی پنهان می کنند و می توانند پشت گیاهان و تخته سنگ ها داخل آب پنهان شوند.
آن ها داخل آب آمونیاک آزاد می کنند و در نتیجه اگر در یک محیط کوچک تعداد آن ها زیاد باشد، میزان آمونیاک افزایش پیدا کرده و ممکن است آب را سمی کنند.
آن ها می توانند با گلدفیش هم جفتگیری کنند اما انواع هیبریدی آن ها تولید مثل نمی کنند. زمانی که فرایند جفت گیری اتفاق می افتد، معمولاً ترجیح می دهند در دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سیلسیوس قرار بگیرند و همچنین تغییرات سریع دمای محیط را احساس نمی کنند.
۴- نهنگ سر کمانی
نهنگ های سر کمانی یکی از قدیمی ترین و طولانی عمر ترین پستانداران موجود هستند که در نواحی گرینلند زندگی می کنند. مانند سایر نهنگ ها که برای غذا مهاجرت می کنند اما آن ها کل زندگی خود در یک جا ساکن هستند. سن آن ها ممکن است به بیش از ۲۰۰ سال هم برسد. در نتیجه جزء پستاندارانی هستند که طولانی ترین عمر را دارند.
نهنگ های سر کمانی دارای یک بدن با رنگ تیره و لکه های سفید رنگ و برجسته روی قسمت پایین فک و شکم هستند و همچنین یک جمجمه مثلثی شکل دارند. پستانداران دریایی چربی های بسیار ضخیمی در بدن خود دارند که ضخامت آن ها بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است. آن ها معمولاً هیچ طرح یا الگوی قابل مشخصی روی بدن ندارند، بلکه دو حفره روی سرشان قرار گرفته است که از طریق آن تنفس می کنند.
این نهنگ ها صداهایی با فرکانس پایین برای ارتباط برقرار کردن حین مهاجرت، غذا خوردن، روابط اجتماعی و فصل جفت گیری تولید می کنند. تخم ریزی آن ها در اواخر بهار یا اوایل تابستان. اکثر انواع ماده این نهنگ ها یک فرزند به دنیا می آورند و هر سه الی چهار سال، دوباره تولید مثل می کنند. زمانی که جفت گیری انجام می شود، بارداری آن ها بین ۱۳ تا ۱۴ ماه طول می کشد.
مادر و فرزند به مدت ۹ الی ۱۲ ماه رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند و می توانند در سن بیست سالگی به بلوغ جنسی برسند. بعضی از نهنگ های بزرگ تر نیز می توانند عامل قتل خود نهنگ ها باشند و بعد از انسان ها بزرگترین شکارچی آن ها محسوب می شوند. در گذشته شکار نهنگ های سر کمانی رواج زیادی داشت زیرا از گوشت و چربی بدن آن ها استفاده می کرده اند.
۳- صدف اقیانوسی
صدف اقیانوسی جزء حیوانات با عمر بسیار طولانی می باشد. بعضی از آن ها ممکن است تا بیش از ۴۰۰ سال هم عمر کنند. آن ها یک نوع ماده فیلتر مانند روی بدن خود دارند و هنگامی که روی شن ها یا مناطق گل آلود ساکن هستند، از طریق آن نفس می کشند.
یکی از این منافذ بزرگ روی بدن آن ها برای استفاده از مواد مغذی داخل آب است و دیگری برای نفس کشیدن می باشد. این صدف ها سایز کوچکی دارند اما یک منبع غذایی تجاری محسوب می شوند.
آن ها پوسته بدنی لوزی شکل به رنگ سیاه دارند و حلقه ها و کش هایی اطراف این پوسته وجود دارد که سن شان را تعیین می کند اما پوسته داخلی آن ها رنگ سفید دارد. سرعت رشدشان نسبتاً کند است و ممکن است که سن آن ها به ۵۰۷ سال هم برسد.
غذای آن ها ستاره دریایی، خرچنگ و بعضی از ماهی ها است و تخم ریزی آن ها در فصل تابستان است. آن ها یک چرخه زندگی غیر معمول دارند. ممکن است باروری خارج از رحم هم داشته باشند. خیلی کند بارور می شوند و تخمک ها و اسپرم ها را داخل آب می ریزند.
تخمک بارور شده داخل شفیره باقی می ماند و چهار روز طول می کشد و سپس به یک تخمک بالغ تبدیل می شوند و بعد از چند ماه نوزاد به دنیا می آید . آن ها در سن ۵ الی ۸ سالگی به بلوغ می رسند.
۲- کوسه گرینلند، حیوانی که تا ۵۱۲ سال عمر میکند
کوسه گرینلند می تواند تا ۲۰۰ سال هم عمر کند. به همین دلیل گونه ای از حیوانات با عمر طولانی محسوب می شوند. این حیوان به کوسه خاکستری هم معروف است. بعضی از آن ها تا ۵۱۲ سال هم عمر می کنند و جزء طولانی عمر ترین گونه های حیوانی روی کره زمین هستند. سرعت رشد آن ها نیز نسبتا کند است.
هر سال فقط یک سانتی متر رشد می کنند و در آب های سرد اقیانوس اطلس شمالی زندگی می کنند. آن ها معمولاً تا سن ۱۵۰ سالگی جفت گیری نمی کنند. تخمک های شان تا زمانی که آماده نباشند، داخل بدنشان می ماند.
همچنین رفتارهای منحصر به فردی دارند. بعضی از این کوسه ها از لحاظ رنگ و سایز با یکدیگر متفاوت هستند اما معمولاً لکه های متمایل به سفید روی بدن خود دارند. رنگ بدن بعضی از آن ها نیز قهوه ای متمایل به سیاه و یا خاکستری رنگ متمایل به کرم است. بدن آن ها بسیار سخت است. چشم های شان بسیار ریز است و همچنین نسبت به بدن خود سر بزرگی ندارند.
کوسه گرینلند مانند کوسه های دیگر دندان های سیاه بزرگی در فک بالا و فک پایین دارند. تعداد دندان های بالای آن ها معمولاً بین ۴۸ تا ۵۲ است و برای فک پایین هم به همین صورت می باشد. دندان های فک پایین مربع شکل هستند و در کناره ها حالت منحنی دارند.
۱- اسفنج شیشه ای
اسفنج های شیشه ای حیواناتی هستند که در اقیانوس های عمیق زندگی می کنند. آن ها در عمق دریا ها یافت می شوند . ظاهر اسکلتی شکلی دارند و بدن شان کاملاً قرینه است.
آن ها معمولاً در اکثر اقیانوس های جهان یافت می شوند اما این اسفنج هایی که عمر بسیار طولانی دارند، بیشتر در نواحی اقیانوس آرام شمالی هستند. اکثر آن ها در برابر شکارچی حالت های تدافعی مختلف دارند و مواد شیمیایی متفاوت از خودشان آزاد می کنند.
اسفنج شیشه ای باکتری ها و پلانکتون ها را از آب تغذیه می کند. آن ها معمولاً یک نوع رنگ پریدگی در بدن خود دارند. رنگ شان بین سفید تا نارنجی است. طول عمر آن ها بسیار طولانی است و به بیش از ۱۰ هزار سال هم می رسد.