یک ایرانی و تسخیر معماری جهان
زندگینامه و موفقیت های این مهندس موفق ر زمینه معاری در جهان
تهرانی در سال ۱۹۵۴ در تهران متولد شد. مدت شش سال در ایران زندگی کرد و در سال ۱۹۶۰ به همراه خانواده اش به آلمان رفت. پس از گذراندن دوران دبیرستان، در سال ۱۹۷۷ تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه صنعتی (براونشوایک) آغاز و تا سال ۱۹۸۴ در این رشته به تحصیل پرداخت. پس از آن مدتی در مدرسه عالی (آخن) تدریس کرد و همزمان روی پروژه های معماری کار می کرد. او استعداد و خلاقیت فراوانی در این رشته از خود نشان می داد. در سال ۱۹۹۱ همراه با دو تن از معماران خبره آلمانی به نام (جینز بوت) و (کایریشتر) دفتر معماری (BRT) را در هامبورگ تاسیس کردند که امروزه با ۱۰۴ کارمند، به عنوان معروفترین و بهترین دفتر معماری در اروپا در حال فعالیت است. این دفتر در زمان تاسیس، فقط ده کارمند داشت. امروزه طرح ها و پروژه های بدیع و باشکوه تهرانی نه تنها در شهرهای آلمان از جمله مونیخ، کلن، فرانکفورت، هامبورگ، برلین و… بلکه در بسیاری از شهرهای توریستی دنیا از جمله دوبی، مسکو، استانبول، رم و… به چشم می خورد. کارهای او در سطح بین المللی، الگو و نمونه است. مردم آلمان به تهرانی علاقه زیادی دارند و برایش احترام زیادی قایل هستند.
پروژه های مهم
یکی از عوامل کلیدی در موفقیت تهرانی، استفاده فراوان از شیشه در نمای ساختمان است. در اکثر کارهای او از کف تا سقف، شیشه به کار رفته است؛ چرا که او معتقد است سه عامل در ساختمان بسیار مهم است:نور، هوا و چشم انداز اتاق. او سعی می کند با به کار بردن شیشه، ساختمان را از نظر این عوامل در بالاترین سطح استاندارد قرار دهد. از جمله کارهای او سازه عظیم (Berliner (Bogen(قوس برلین) می باشد که ساختمانی کمانی شکل و تمام شیشه ای است. ارتفاع قوس فولادی این ساختمان ۱۴۰ متر است و روی یک رودخانه بنا شده است. زمین این ساختمان تا مدتی از نظر بسیاری از معماران و متخصصان، غیر قابل ساخت بود اما از آنجایی که تهرانی علاقه زیادی به کارهای نشدنی دارد و دوست دارد هر کار غیرممکنی را به ممکن تبدیل کند با بررسی و تلاش فراوان توانست این سازه عظیم را بنا کند که امسال به عنوان بهترین ساختمان تجاری جهان شناخته شد. یکی دیگر از کارهای شگفت آور او تاسیس ساختمان اداری (Doppelxx) در هامبورگ است که در سال ۲۰۰۱ به عنوان بهترین ساختمان اداری جهان شناخته و برنده جایزه ویژه این رشته شد. او همچنین از طراحان و معماران جزایر مصنوعی (نخل دوبی) است که تاثیر به سزایی در موفقیت این پروژه داشت. ایستگاه عظیم راه آهن فرانکفورت، ایستگاه مرکزی راه آهن (هانوفر) و بسیاری از ساختمان های اداری و تجاری مهم آلمان از دستاوردهای این معمار موفق است. او از زمان تاسیس دفتر معماری (BRT) بیش از چهل پروژه عظیم را طراحی و تاسیس کرده و در سه مسابقه از ۲۸ مسابقه بزرگ جهانی که در زمینه معماری برگزار شده برنده بوده است. یکی از پروژه های عظیمی که اخیرا تهرانی به دست گرفته، ساخت بزرگ ترین پاساژ اروپاست که چهارصد میلیون یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است. هادی تهرانی عقاید خاصی دارد؛ او معتقد است ساختمان ها دارای هویت اند و ما در کنار آنها احساس هویت بیشتری می کنیم و باید طوری معماری شوند که احساس خوبی از آنها دریافت کنیم. کارهای او در بالاترین حد استاندارد قرار دارد. تهرانی در مصاحبه ای که با مجله(Wild) انجام داد در مورد رموز موفقیت خود این طور گفت:من همه را ه ها را به روی خودم باز می بینم و هیچ کاری از نظر من نشدنی نیست. او اضافه کرد:من به محیط اطرافم توجه زیادی دارم. از آنها الگو گرفته و طرح های خود را ارایه می دهم. من تنها معماری هستم که در دفتر کارم کامپیوتر ندارم و به آن اعتقاد ندارم و فقط به هوش و توانمندی های ذهنی تکیه می کنم. تهرانی هوش فوق العاده و ذهن خلاقی دارد و اکثر افرادی که با او ارتباط دارند این موضوع را دریافته اند.
تهرانی طراح موفق
یکی از موضوعاتی که تهرانی را خیلی ناراحت می کند استفاده از وسایل معمولی است که در ساخت آنها دقت لازم نشده و بسیار سطحی طراحی شده اند. او می گوید وقتی یک معمار با تلاش فراوان، ساختمانی را با بالاترین سطح معماری و به زیباترین شکل ممکن احداث می کند باید وسایلی که در این ساختمان به کار می رود نیز در بالاترین سطح استاندارد و طراحی فوق العاده باشد. همین موضوع سبب علاقه هادی به طراحی وسایل روزمره از میز و صندلی گرفته تا کیف و فنجان و… شده است.او در این زمینه نیز استعداد فوق العاده ای دارد. او همه این وسایل را زیر ذره بین می برد، تمام اشکالات آن ها را می گیرد و طرح هایی نو و بدیع ارایه می دهد. او معتقد است (یک معمار خوب باید یک طراح خوب هم باشد.) وی با بسیاری از طراحان آلمانی از جمله پروفسور (هانس اولدیش) و مهندس (اولدیش نتر) ارتباط داشته و درصدد است یک شرکت طراحی لوازم اداری به نام (T+B) را تاسیس کرده و تمام لوازم آن را با بالاترین سطح کیفیت طراحی کند. یکی از ایده های جالبی که تهرانی در ذهن دارد ساخت وسایل اداری تاشو است که مانند لب تاپ در یک جعبه جا شود. به این صورت می توان از یک اتاق، در آن واحد هم به عنوان اتاق کار، هم اتاق خواب و هم اتاق نشیمن استفاده کرد، به طوری که وسایل مورد نیاز هر کدام از این اتاق ها در یک چمدان جمع می شود و در صورت نیاز از آن استفاده می شود. تهرانی در سال ۱۹۹۸یک ساختمان برای خود ساخت و تمام وسایل آن را با سلیقه خود طراحی کرد. او مجرد است و همراه با دو تن از دوستان معمارش در این ساختمان زندگی می کند. تهرانی همچنان به آینده ای درخشان فکر می کند.