انیمه؛ دنیای جدیدی که باید کشف کنید
معرفی برترین anime هایی که باید ببینید
انیمه! این عبارتی است که احتمالا از نوجوان های دور و بر زیاد شنیده اید؛ پدیده ای که مثل کامیک بوک و ویدیو گیم سهم زیادی از زندگی آن ها را به خود اختصاص داده و اگر می خواهید با آن ها زبان مشترک داشته باشید، بد نیست که ازشان سر در بیاورید. البته صرفا برقراری ارتباط با نسل جدید هم شرط نیست و فهمیدن یکی از مهم ترین پدیده های فرهنگی و سرگرمی دنیای امروز هم ضرر ندارد.
ماجرا برمی گردد به چند دهه قبل. اصولاً به دلیل سخت بودن تلفظ انیمیشن برای ژاپنی ها، آن ها بهش می گویند انیمه. اما رفته رفته این انیمه خود به یک تعریف و جهان ویژه تبدیل شد. انیمیشن سازی از دهه هفتاد در ژاپن رونق گرفت و نمونه های اولیه اش همان سریال هایی بود که تلویزیون ما در دهه شصت و هفتاد آنتنش را با آن ها پر می کرد، مانند «سندباد» و «فوتبالیست ها». به مرور هم انیمه های سریالی فضا و ایده های متفاوتی پیدا کردند و تمام و کمال ایده های فانتزی و علمی-تخیلی جدایی ناپذیر از فرهنگ ژاپن را بازتاب دادند و در همین دوران نوابغی ظهور کردند که در قالب انیمه شاهکارهای سینمایی را خلق می کردند.
دهه نود شهرت نام هایی چون هایائو میازاکی، ایسائو تاکاهاتا و مامورو اوشی به خاک آمریکا محدود نبود و انیمه های شگفت انگیزی چون «روح در پوسته» و «آکیرا» سینماگران مشهور هالیوودی را به حیرت وامی داشتند. تا پیش از هزاره جدید، انیمه ها به صورت محدود در غرب دیده می شدند، اما اینترنت و گسترش ارتباطات باعث شد که انیمه در خارج از ژاپن هم طرفداران پروپاقرصی پیدا کند، چه انیمه های سریالی مانند «دراگون بال» و «انیمه» و چه نسل جدید انیمه های سینمایی مانند آثار ساتوشی کن و ماکوتو شینکای که در سال های اخیر طرفداران خاص خودشان را پیدا کرده اند.
این پدیده ژاپنی چه از نظر بصری و چه از نظر روایی به اندازه ای بدیع بوده که تاثیرات آن بر روی سینمای لایو-اکشن و مشخصا هالیوود انکارناپذیر است. بعد از دهه هشتاد بسیاری از طراحی ها و تصویرسازی های انیمیشن ها و کامیک های آمریکایی مشخصا تحت تاثیر انیمه ها قرار دارند و فیلمسازانی چون درن آرونوفسکی و کریستوفر نولان بارها به سرقت ادبی از انیمه ها متهم شده اند. کوئنتین تارانتینو، واچوفسکی ها و زک اسنایدر هم از جمله فیلمسازانی هستند که سعی کرده اند سبک بصری انیمه ها را در سینما پیاده کنند.
«دفترچه مرگ» (Death Note)
