کنکور هنر در قرنطینه
تاثیر تعویق زمان برگزاری کنکور سراسری هنر بر دانش آموزان
کرونا و رسیدن به پیک دوم بیماری و تعویق زمان برگزاری کنکور سراسری هنر، چه تاثیری بر دانش آموزان و سازمان های برگزار کننده آزمون و آموزشگاه ها، مدارس و سایر صنوف وابسته به آن دارد؟ برای پاسخ به این پرسش باید در ابتدا بدانیم که دانش آموزان مظلوم ترین و آسیب پذیرترین قشر مخاطب این مساله هستند؛
خود را جای دانش آموزی بگذارید که سال ۹۸، سال بسیار ملتهبی را از نظر آلودگی هوا و سایر مسائل پشت سر گذاشته و وارد کرونا می شود. یعنی یک مشکل اپیدمی که حتی تاریخ پایانش نامشخص است.
معتقدم بهترین راهکار برای برگزارکنندگان آزمون، وزارت بهداشت و دیگران این است که یک دستورالعمل جامع بسیار تهیه کنند تا اگر قرار است کنکورها در زمان مشخص اش برگزار شود، تمهیدات ویژه ای اندیشیده شده و داوطلبان از خیابانی که قرار است وارد محل آزمون شوند تا پایان آزمون مدیریت شوند.
بر اساس شماره داوطلبی، ساعت ورود داوطلبان را به محل آزمون هدایت کنند تا هیچ ازدحامی در خیابان های اطراف شکل نگیرد و داوطلبان بتوانند با فاصله چند متری از هم در امتحان شرکت کنند. یا مثلا آزمون در عصر برگزار شود تا امکان برپایی آن در فضای آزاد وجود داشته باشد. همه اینها سناریوهایی است که ممکن است به طور بداهه به ذهن هر کسی برسد.
اما در این شرایط نقش مشاوره آموزشگاه کنکور هنر چیست؟
مشاور در بازه زمانی نزدیک به برگزاری کنکور، مثل مربی فوتبالی است که بیرون زمین ایستاده و در پنج دقیقه پایانی بازی مرتب با حضور کنار زمین و فریادهایش برای بالا بردن روحیه و انگیزه بازیکنان آنها را تشویق می کند که تا آخرین نفس بدوند. یا دونده دوی ماراتنی که بعد از چهل دور دویدن، با اینکه در دور آخر ماهیچه های خسته تری دارد اما باید اراده بیشتری نشان دهد تا به خط پایان برسد.
«تغییرِ» مکان، زمان و نحوه آموزش، به نظر من بزرگترین راه حل و راهنمایی برای عوض کردن این موضوع است. وقتی فردی دچار مشکل می شود نباید در آن مساله چنان در خود فرو برود که دیگر نتواند مدیریتش کند. در اینجا نقش مشاور به عنوان فردی بیرونی که می تواند تغییر را مدیریت کند، بسیار مهم است.
ما بارها با تماس تصویری و تلفنی با داوطلبان و درخواست برای ملاقات حضوری با آنها و خانواده هایشان سعی کرده ایم این تغییر را مدیریت کنیم تا با حضور در آموزشگاه، ساعات مشخصی را درس بخوانند. یا اگر داوطلب در خانه می ماند، با همکاری خانواده و مشاوره پشتیبان های تلفنی بتوانیم نحوه درس خواندن اش را در خانه مدیریت کنیم.
اگر داوطلب از خوانش ورقی و کتابی خسته شده، با وسایل کمک آموزشی مانند کات یا مجموعه ده سال کنکور هنر که در آن به شکل تصویری پاسخ سوالات داده شده و همچنین آزمون های آزمایشی آموزشگاه هنر داوطلبان را به سمتی می بریم تا بتوانند از تمام ظرفیت های دیداری و شنیداری شان استفاده کنند.چراکه بسیاری از دانش آموزان از مطالعه خسته شده اند و ما آنها را به سمتی می بریم که فقط با تست و پرسش و پاسخ پیش بروند.
در بعضی از درس های کنکور هنر که دروس حفظی حجم مهمی از منابع را تشکیل می دهد، اینطور جلو آمدیم که داوطلب درباره مباحث درسی کنفرانس صوتی و تصویری ارائه دهد و برای ما بفرستد. در واقع داوطلب را تشویق می کنیم که چنان بر درس مسلط شود که گویی در جایگاه یک معلم و استاد قرار دارد.
مجموعه این تکنیک ها کمک می کند تا روحیه داوطلب تغییر و بهبود پیدا کند. علاوه بر اینکه ما توصیه های مختلفی برای استفاده از فضای باز خانه مانند حیاط، پشت بام و بالکن، تغییر چینش و دکوراسیون اتاق دانش آموز، تغییر فضای درس خواندن از اتاق به هال و جای دیگر یا خانه مادربزرگ و اقوام، بر اساس نیاز هنرجویان داشته ایم.
که به همراه پشتیبانی روانی و تماس تلفنی مشاوران آموزشی که با لحن مصلحانه و مهربانانه می تواند در بهبود روحیه هنرجو بسیار موثر باشد؛ این اقدامات می تواند به ویژه لحظات آخری را که خستگی بر داوطلب مستولی می شود و استرس های تغییر زمان کنکور فرساینده شده مدیریت کند.