لوزالمعده مصنوعی با قابلیت پمپاژ انسولین + تصاویر
طراحی لوزالمعده مصنوعی با قابلیت پمپاز انسولین
به گزارش آسوشیتد پرس، دانشمندان موفق به طراحی لوزالمعده مصنوعی با قابلیت پمپاژ انسولین توسط تلفن همراه شدند.
هدف از ساخت لوزالمعده مصنوعی
کریستینا هرندون ، محقق دانشگاه بوستون، هدف در رابطه با طراحی این دستگاه گفت:این دستگاه را به خاطر پسر ۱۳ ساله خود که مبتلا به دیابت نوع ۱ است طراحی کرده ام. در دیابت نوع یک، بدن قادر به پردازش درست قند خون نبوده و به اشتباه سلول های تولید کننده هورمون های انسولین و گلوکاگون – کنترل کننده قند خون – را نابود می کند. سطوح بالای قند خون باعث از بین رفتن عروق، نابینایی، بیماری قلبی، سکته و نارسایی کلیه و سطوح پایین (قند خون) منجر به کما یا حتی مرگ فرد می شود؛ بیماران مبتلا به دیابت نوع یک باید به طور منظم سطح قند خون را اندازه گیری کرده و دوز مورد نیاز انسولین را تزریق کنند.
محققان این آزمایش را روی ۲۰ بزرگ سال و ۳۲ نوجوانان مبتلا به دیابت نوع ۱ به مدت پنج روز انجام دادند.
در این مطالعه، از ۲۰ شرکت کنندگان بزرگ سال خواسته شد تا در یک اتاق هتل برای پنج روز باقی بمانند و از آنان خواسته شده بود تا رفتارهای معمولی و تغذیه روزانه خود را دنبال کنند و فقط مصرف الکل را محدود کردند. از طرف دیگر نوجوانان را به یک اردوگاه تابستانی فرستاده شد. سپس آزمایش بالینی لوزالمعده مصنوعی بر روی آنان که در بیمارستان مرکزی ماساچوست در بوستون بستری شدند انجام شده و که با نتایج امیدوارکننده ای همراه بود.
تلفن همراه هوشمند که به دستگاه نظارت بر گلوکز و دو پمپ انسولین متصل است
پمپ انسولین متصل به دستگاه نظارت بر گلوکز زیر پوست شکم کاشته می شود و پمپ خارجی دوم مخصوص گلوکاگون در اندازه تلفن همراه با چسب روی شکم چسبانده و به تلفن همراه متصل می شود. استفاده از تلفن همراه و دستگاه پمپ انسولین، به طور خودکار بر سطح قند خون نظارت کرده و دوز انسولین و گلوکاگون را به دفعات مورد نیاز را در بدن توزیع می کند، از این طریق از افت یا افزایش سطح قند خون و در نتیجه آسیب دیدن بدن پیشگیری می شود.
گام بعدی، آزمایش عملکرد این سیستم بر روی ۱۱ بیمار خارج از بیمارستان است؛ بیماران فعالیت روزمره را انجام داده و اطلاعات سطح قند خون آن ها از راه دور برای تیم پزشکی ارسال می شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل، کمک های اولیه ارائه شود.