موم پارافین چیست و روش انجام پارافین تراپی چگونه است ؟
موم پارافین ماده ای نرم، بی رنگ یا سفید است که از هیدروکربن های اشباع شده ساخته شده است. پارفین ماده ای چرب است که توانایی حفظ رطوبت بالایی دارد. این موم اغلب در سالن های زیبایی به عنوان نرم کننده پوست، درمان های اسپا روی دست، کوتیکول و پاها استفاده می شود. این ماده طرفداران زیادی دارد چرا که موم بی رنگ، بی مزه و بی بو است.
علاوه براین از موم پارافین برای تسکین درد مفاصل و عضلات استفاده می شود. موم پارافین کاربرد های زیادی دارد. اغلب به عنوان روغن کاری، عایق الکتریکی و برای ساخت شمع و مواد شمعی مورد استفاده قرار می گیرد. در این قسمت از سلامت نمناک به کاربرد ها، فواید و عوارض جانبی آن اشاره خواهیم کرد :
مزایای موم پارافین و کاربرد پارافین تراپی چیست ؟
۱٫ مزایای آرایشی :
از نظر آرایشی موم پارافین اغلب برروی دست و پاها اعمال می گردد چرا که خاصیت نرم کنندگی و رطوبت کنندگی پوست را دارد، همچنین به نرم و لطیف شدن و تقویت رطوبت آن کمک می کند. علاوه برآن، منافذ پوست را باز کرده و سلول های مرده سطح پوست را ازبین می برد که شادابی و لطافت پوست را به همراه خواهد داشت.
۲٫ مزایای درمانی :
از موم پارافین برای تسکین درد دست و مواردی استفاده می شود که در ادامه خواهیم گفت.
خواص درمانی پارافین تراپی
- درمان آرتروز
- رماتیسم فصلی
- افزایش جریان خون و رفع التهاب
- فیبرومیالژیا
- سایر مشکلات حرکتی مفاصل
درد طولانی مفاصل می تواند آزاردهنده باشد. یک راه عالی برای درمان این درد ها، نوعی گرما درمانی می باشد. گرما درمانی می تواند به افزایش جریان خون، شل شدن عضلات و کاهش سفتی مفاصل کمک کند. پارافین همچنین می تواند اسپاسم و التهاب عضلات را به حداقل برساند.
از پارافین درمانی همچنین می توان در موارد زیر استفاده کرد :
- پارافین خاصیت نرم کنندگی پوست را دارد که برای پوست های زبر و خشک شده موثر واقع می شود. علاوه براین برای اختلالات مزمن پوستی چون اگزما و پسوریازیس نیز کاربرد دارد.
- پارافین درمانی می تواند اضطراب و افسردگی را نیز درمان کند و استفاده آن در زنان باردار و افراد مسن بی خطر خواهد بود.
- از پارافین درمانی در تسکین درد سوختگی ناشی از گرمای موتور ماشین و سایر فلزات داغ نیز استفاده می شود زیرا با حفظ گرمای باقی مانده جریان خون را افزایش می دهد.
تاثیرات مثبت پارافین تراپی بر پوست و زیبایی
پارافین تراپی یک روش تخصصی برای جوان سازی پوست است که با فرآیندهای مختلف، تاثیرات مطلوبی روی پوست می گذارد .یکی از این تاثیرات ، جلوگیری از پیری پوست و به تعویق انداختن آن است. همچنین تیرگی های پوست را از بین برده و به آن تازگی و طراوت می بخشد .البته باید توجه داشت که به دلیل خاصیت گرمابخشی که پارافین تراپی دارد، برای پیشگیری از خطرات احتمالی، باید توسط افراد متخصص انجام شود.
آیا پارافین تراپی عوارض جانبی دارد ؟
موم پارافین ابتدا برای استفاده بر روی پوست در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می گیرد. این ماده کاملا طبیعی بوده و از نقطه ذوب کمی برخوردار می باشد، بدان معنا که منجر به سوختگی و تاول پوست نخواهد شد، اما چنانچه پوست حساسی دارید و به محصولات شیمیایی حساسیت نشان می دهید از استفاده آن پرهیز کنید زیرا این ماده حاصله از فرآورده های نفتی می باشد و ممکن است باعث بثورات گرمایی برروی پوست شود. همچنین استفاده از پارافین در صورت ابتلا به گردش خون ضعیف، بی حسی دست و پا ، دیابت و هرگونه خارش یا زخم باز توصیه نمی شود.
اگر از موم پارافین در منزل استفاده می کنید دقت داشته باشید که بیش از حد گرم نشود زیرا باعث آتش سوزی خواهد شد . دمای توصیه شده آن نباید بیش از ۷/۵۱ درجه سانتیگراد باشد.
در طول درمان به روش پارافین تراپی چه اتفاقی می افتد ؟
برخی از سالن های آرایشی، اسپا موم را به عنوان بخشی از مانیکور و پدیکور در وان پارافین ارائه می دهند، اما اکثر آن ها از درمان جداگانه ای نیز استفاده می کنند.
هزینه پارافین درمانی در سالن ها متفاوت بوده و زمان آن معمولا حدود ۳۰دقیقه خواهد بود.
روش مناسب برای پارافین تراپی برای بدن یا صورت
پیش از قرار داردن پارافین گرم بر روی صورت یا بدن، باید روی پوست ، رطوبت رسانی انجام شود .کرم های مرطوب کننده و لوسیون های بدن ، رطوبت لازم برای جذب پارافین در بدن را فراهم می کنند. پس از گرم شدن پارافین، با استفاده از یک لایه محافظ، پارافین روی پوست استفاده می شود زیرا پوست صورت حساس است و در صورت استفاده نکردن از لایه محافظ، پارافین گرم موجب سوختگی پوست می شود.
پس از قرار دادن پارافین بر روی پوست، باید آن را ماساژ داد . معمولا برای ماساژ از روغن های گیاهی استفاده می شود که موجب ریلکس شدن پوست می گردد.
در برخی از مراکز برای انتقال حس خوب، از پارافین های معطر یا روغن های گیاهی معطر استفاده می شود. زیرا عطر خوب ، حس آرامش بیشتری را به فرد منتقل می کند.
پارافین گرم شده، دما را در خود ذخیره می کند و آن را به تدریج به محیط پیرامون خود انتقال می دهد بنابراین زمانی که پارافین گرم بر روی پوست قرار می گیرد ، گرما را به مرور به موضع مشخص شده منتقل می کند و گرما به پوست عضلات و ماهیچه ها می رسد که علاوه بر کاهش درد و افزایش گردش خون ، موجب شادابی بدن و رفع درد و آسیب می شود.
معمولا در این روش دمای پارافین بر روی ۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم می شود. اما حرارت مناسب صورت معمولا کمتر از آن است. همین حساسیت، باعث کاهش مقاومت صورت در برابر گرما می شود . بنابراین اهمیت استفاده از لایه محافظ در این مرحله مشخص می شود.
مراحل درست پارافین تراپی صورت
۱٫ صورت خود را قبل از پارافین تراپی، از هرگونه مواد آرایش و آلودگی با استفاده از محلول های پاک کننده تمیز کنید. سپس برای ضد عفونی کردن پوست از مواد آرایشی استاندارد استفاده کنید تا برای پارافین تراپی آماده شود.
برای افزایش تمرکز و رفع هر گونه مزاحمتی، موهای سر را با کلاه مخصوص فیکس کنید. توسط یک مرطوب کننده، تمام پوست صورت مانند چانه، پیشانی، بینی، گونه ها و زیر چشم و گردن را به مدت چند دقیقه ماساژ دهید.
۲٫ همانطور که ذکر شد از یک لایه محافظ برای پیشگیری از خطر سوختگی، ایجاد حساسیت و … بر روی پوست استفاده می شود. این لایه محافظ می تواند پارچه ای ضخیم باشد که چشم ها، بینی و دهان فرد از آن خارج شود تا در طی فرآیند پارافین تراپی، امکان تنفس، تکلم و پلک زدن وجود داشته باشد. البته متخصصان توصیه می کنند که در طول انجام پارافین تراپی، فرد باید مشغول استراحت و ریلکس کردن باشد. پس از روشن کردن دستگاه مخصوص پارافین تراپی و بررسی دمای آن، توسط یک قلم بزرگ، پارافین تست شده روی پارچه ی محافظ مالیده می شود تا همه قسمت با پارافین پوشیده شود. پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پارافین تاثیر مطلوب خود بر روی پوست را می گذارد.
۳٫ در پایان فرآیند پارافین تراپی، لایه محافظ را به آرامی از روی صورت فرد برداشته می شود و سپس با روغن های گیاهی معطر ، پوست ماساز داده می شود تا با رفع خشکی پوست، رطوبت از دست داده به پوست برگردانده شود.
نکات مهم در خصوص پارافین تراپی:
قبل از اقدام به پارافین تراپی، از یکبار مصرف بودن و بهداشت وسایل به کار برده شده مطمئن شوید.
اندازه نرمال برای پارافین تراپی استفاده از یک لایه پاافین بر روی پوست است، اما گاه پارافین تراپ تشخیص می دهد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، به چند لایه پارافین نیاز است.
پیش از انجام پارافین تراپی ، حتما با متخصص پوست و زیبایی مشورت کنید و زمان مناسب برای انجام آن را سوال کنید تا پارافین تراپی ، تاثیر بیشتری روی پوست شما داشته باشد.
برای جلوگیری از آسیب به دست در حین پارافین تراپی، معمولا پس از قرار گرفتن پارافین گرم روی دست، از یک حوله گرم یا یک دستکش پلاستیکی استفاده می شود تا پس از خنک شدن، از روی دست به راحتی جدا شود و نرمی و لطافت دستها را به همراه داشته باشد.
پارافین باید به صورت نرم و کرم مانند استفاده شود تا به راحتی بر روی پوست قرار بگیرد و جذب آن شود.
پس از پایان پارافین تراپی ، باید با شستشوی دست ها ، مواد اضافی پارافین را از روی ناخن ها پاک کرد و توسط سوهان و لاک، به ناخن ها رسیدگی شود.
از انجام پارافین تراپی در مراکز غیر استاندارد که مجوز های بهداشتی لازم را ندارند جدا خوداری کنید.
چگونه از موم پارافین برای پارافین تراپی در منزل استفاده کنیم ؟
برای انجام پارافین درمانی درمنزل به لوازم زیر احتیاج دارید:
- حدود دو کیلوگرم موم پارافین
- دو قابلمه که درون هم جا بگیرند یا دستگاه پارافین تراپی
- پیمانه اندازه گیری
- روغن معدنی
- ظرف پلاستیکی روغنی
- دماسنج
- روغن زیتون
- کیسه پلاستیکی
- حوله یا دستگیره
- زمان سنج
- مرطوب کننده
- دستمال کاغذی نرم
همچنین می توانید یک وان حمام پارافین خریداری کنید. این دستگاه لوازم مورد نیاز را به حداقل می رساند.
مراحل انجام پارافین درمانی این گونه می باشد:
گام اول ؛ ذوب کردن موم :
آسان ترین راه برای ذوب پارافین در منزل، استفاده از دو قابلمه در دو سایز متفاوت است که درون هم جای بگیرند. برای ذوب آن:
ابتدا حدود دو کیلوگرم پارافین را داخل قابلمه ای ریخته و قابلمه را درون قابلمه ی بزرگ تری قرار بدهید. کف قابلمه ی بزرگ تر آب بریزید و آن ها را روی شعله ی ملایمی بگذارید، سپس یک فنجان روغن معدنی را به آن اضافه کنید. هنگامی که موم کاملا ذوب شد آن را از روی شعله برداشته و با دقت در ظرف پلاستیک روغنی بریزید و بعد ، صبرکنید تا لایه نازکی برسطح موم تشکیل شود.
دمای موم را با دماسنج بررسی کنید و هنگامی که دمای آن به ۷/۵۱ درجه سانتیگراد رسید آماده استفاده است.
گام دوم اعمال موم:
ابتدا قسمت مورد نظر( دست و پا ) را با مقداری روغن زیتون ماساژ دهید و سپس در موم فرو برده و چند ثانیه صبرکنید تا لایه ای نازک برروی دست یا پا تشکیل شود، صبرکنید تا موم خشک شود. هنگامی که درخشندگی موم کاهش یافت بدان معنی است که موم خشک شده است. پس از خشک شدن، مجدد قسمت مورد نظر را در موم فرو ببرید. این حرکات را تا زمانی که حداقل ۱۰ لایه موم بر دست یا پاهایتان تشکیل شود ادامه دهید.
گام سوم پوشش دست و پاها با استفاده از یک کیسه پلاستیکی:
بعد از آنکه حداقل ۱۰ لایه پارافین روی دست یا پا شکل گرفت، یک کیسه پلاستیکی بزرگ را روی آن ها بکشید، سپس به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید و یک حوله دور دست و پاهایتان بگذارید.
گام چهارم پاک کردن پارافین:
بعد از گذشت زمان توصیه شده باید دست یا پاهایتان را از کیسه و حوله خارج کنید و با دستمالی نرم، پارافین را از روی پوست تان پاک کنید، سپس روی پوست خود مرطوب کننده بمالید. بعد از اتمام پارافین تراپی، باقی پارافین ها را در ظرفی نگهداری کنید و در دفعات بعدی استفاده نمایید.
سایرنکات
پارافین تراپی فواید زیبایی و برای مبتلایان به آرتروز و فیبرومیالژیا فواید درمانی بسیاری دارد.
در صورت مجهز بودن به لوازم می توان پارافین درمانی را در منزل انجام داد اما چنان چه امکانات مهیا نبود سالن های زیبایی و اسپا آماده خدمت رسانی هستند.
مراکز انجام پارافین تراپی
در مرحله اول باید هدف خود را از انجام پارافین تراپی مشخص کنید :
۱ . اگر هدف شما از پارافین تراپی ، کاهش درد در مواضع خاصی از بدن تان است، طبیعی است که باید به کلینیک های درمانی مراجعه کنید، تا به صورت تخصصی و علمی کار پارافین تراپی برای شما انجام شود.
۲٫ اگر هدف شما تنها جنبه های زیبایی پارافین تراپی باشد می توان با مراجعه به سالن های زیبایی از خدمات پارافین تراپی استفاده کرد.