تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
4

تقویت متابولیسم بدن به روش چشم بادامی ها

تقویت متابولیسم بدن به روش چشم بادامی ها

افزایش و تقویت متابولیسم بدن برای افزایش انرژی و سلامت بدن ضروریست. شما می توانید با انجام چند حرکت ورزشی ساده، متابولیسم بدن تان را بالا ببرید.

تقویت متابولیسم بدن به روش چشم بادامی ها

آشنایی با متابولیسم بدن و تکنیک تقویت آن با یوگا

متابولیسم مجموعه ای از واکنش های شیمیایی است که در آن بدن، آنچه که می خورید و می نوشید را به انرژی تبدیل کرده و مواد زائد را دفع می کند و شامل دو بخش می شود:

آنابولیسم:

مرحله سازنده متابولیسم است که شامل جمع شدن مولکول های ساده برای تشکیل مولکول های پیچیده ای می شود. در واقع شامل مجموعه ای از فرآیند هایی است که همه موجودات زنده برای حفظ بدن خود از آن استفاده می کنند.

کاتابولیسم:

مرحله تخریبی متابولیسم است که در آن مولکول های زیستی پیچیده مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و اسیدهای چرب به مولکول های ساده تر تجزیه می شوند، این فرآیند باعث آزاد شدن انرژی خواهد شد.

بسیاری از موارد می توانند میزان متابولیسم شما را تغییر دهند اما مهم ترین آن این است که از لحاظ جسمی چقدر فعالیت دارید. در این قسمت از ورزش و سلامت نمناک اهمیت یوگا به عنوان یکی از ورزش های اصلی چشم بادامی ها در تقویت و حفظ متابولیسمی سالم با ایجاد برخی از تغییرات مفید در سبک زندگی مورد بحث قرار گرفته است.

تمرینات یوگا

مزایای یوگا؛ ورزش محبوب شرقی ها

یوگا به عنوان یک تمرین بدنی برای همه ما آشنا است و همچنین تمرینات یوگا فواید بیشماری دارند که محدود به بدن نمی شود و می تواند بر سلامت جسمی، عاطفی و ذهنی نیز تاثیر بگذارند. از مزایای یوگا می توان به موارد زیر اشاره کرد، البته توجه داشته باشید که تنها محدود به آن ها نمی شود:

  • افزایش انعطاف پذیری
  • افزایش قدرت عضلانی و ماهیچه ها
  • بهبود تنفس
  • افزایش انرژی
  • بهبود متابولیسم
  • کاهش وزن
  • بهبود گردش خون و سلامت قلب و عروق
  • پیشگیری از بیماری و آسیب دیدگی
  • بهبود خلق و خو و احساسات
  • کاهش استرس ( کاهش ترشح هورمون کورتیزول )
  • رفع اضطراب
  • کاهش التهاب
  • تخلیه لنفاوی برای تقویت سیستم ایمنی

افزایش قدرت عضلانی و ماهیچه

بهترین حرکات یوگا برای بهبود و تقویت متابولیسم بدن

پوزیشن های یوگا که در ادامه ی این بخش از نمناک معرفی شده اند می توانند به تحریک متابولیسم بدن کمک کنند:

۱- پوزیشن کمان (دانورآسانا)

پوزیشن کمان باعث افزایش انرژی، کاهش استرس، تقویت بازوها و پاها و کشش ستون فقرات و شکم می شود.

نحوه انجام:

ابتدا روی شکم خود دراز بکشید و دستان تان را کنار بدن قرار دهید، زانوهایتان را خم کرده و پاشنه پا را به باسن نزدیک کنید، دست هایتان را عقب برده و مچ پاها را بگیرید به طوری که بدن تان شبیه کمان، منحنی شود و تا جایی که می توانید زانوهایتان را بالا ببرید، نفس عمیقی بکشید و این حالت را برای چند ثانیه حفظ کنید و هنگام بازدم، به آرامی پاها و قفسه سینه تان را به حالت اولیه برگردانید.

نکته: زنان باردارو کسانی که از دیسک کمر یا فشار خون بالا رنج می برند، از انجام این پوزیشن خودداری کنند و همچنین برای کسانی که مشکل زانو، گردن و شانه دارند نیز باید اصلاحاتی انجام شود.

دانورآسانا

۲- پوزیشن گاوآهن ( هالاسانا )

هالاسانا یک پوزیشن وارونه است که باعث افزایش جریان خون در غده های تیروئید، غده فوق کلیه و هیپوفیز می شود. افزایش جریان خون در این غدد باعث ترشح اندروفین شده و باعث می شود تا احساس خوبی داشته باشید و متابولیسم بدن تان افزایش یابد.

نحوه انجام:

در حالی که پاها را به یکدیگر نزدیک نگه داشته اید صاف به پشت دراز بکشید، نفس عمیقی بکشید و پاهایتان را بلند کنید تا جایی که به طور مستقیم رو به بالا قرار بگیرند، دستان تان را زیر باسن قرار داده و کف دست های خود را به سمت بالا بگیرید، نیم تنه را به آرامی بلند کنید و پاها را فراتر ازشانه و سرخود ببرید، بازوهایتان را روی زمین قرار داده و برای کنترل بهتر، دست هایتان را سمت پایین کمرتان ببرید.

در این مرحله پاهایتان باید بالای سر باشد، کم کم کمر خود را صاف کنید ، زانوهایتان را محکم نگه داشته و عضلات ساق پا را شل کنید، این پوزیشن را که به ساروانگ آسانا معروف است نگه دارید، پس از چند ثانیه پاهای تان را به سمت جلو پایین بیاورید تا جایی که کف پاها بالای سر را لمس کند، بازوها را صاف روی زمین بیاورید، نفس بکشید و این حالت را برای حدود ۳۰ ثانیه نگه دارید.

نکته: این پوزیشن برای افراد مبتلا به گلوکوم، اسهال، ناراحتی شکم و گردن، شانه یا آسیب دهانه رحم توصیه نمی شود.

هالاسانا

۳- ایستادن روی شانه ( سالامبا ساروانگ آسانا )

این پوزیشن بدن را تقویت کرده، گردش خون را بهبود می بخشد و برای سیستم عصبی و غدد درون ریز مفید است.

نحوه انجام:

دستان خود را کنار ران هایتان قرار دهید و کف دست ها را به سمت پایین وپاها را به هم متصل کنید، با فشار دادن کف دست هایتان به زمین هر دو پاها را در حالتی که نزدیک یکدیگر هستند به آرامی بالا ببرید و زانوها را خم نکنید، سعی کنید پاها را عمود برزمین و در حدی که احساس راحتی داشته باشید قرار دهید.

بالا بردن بیش از حد پاها باعث پیچ خوردگی و آسیب دیدگی می شود. ابتدا باسن و سپس شکم و قفسه سینه را بلند کرده تا یک خط مستقیم ایجاد کند، قفسه سینه را نزدیک چانه برده و برای پشیبانی و کنترل بهتر و بیشتر می توانید کمر خود را با دستان تان بگیرید، درحالی که نفس عمیقی می کشید این وضعیت را برای چند ثانیه حفظ کنید و با بازدم بدن خود را به آرامی به حالت اولیه برگردانید.

نکته: پوزیشن ایستادن روی شانه برای کسانی که فشار خون بالا، میگرن، گلوکوم، سابقه سکته مغزی و مشکلات گردن و شانه دارند توصیه نمی شود.

حرکت ایستادن روی شانه

۴- پوزیشن قایق (ناواسانا)

در صورتی که پوزیشن قایق به درستی انجام شود، باعث کشش ستون فقرات، تقویت عضلات مرکزی بدن، بهبود هضم و پشتیبانی از سیستم تولید مثل می شود.

نحوه انجام:

به پشت دراز بکشید و پاها را کناریکدیگر و دست هایتان را کنار بدن تان قرار دهید، هنگام بازدم پاها را از زمین بلند کرده و بازوها را به سمت پاها دراز کنید، با انقباض عضلات شکم ممکن است کمی احساس فشار در شکم خود داشته باشید، درحالی که نفس عمیق می کشید این حالت را برای چند ثانیه حفظ کنید و هنگام بازدم به آرامی به موقعیت اولیه برگردید.

نکته:انجام این پوزیشن برای زنان باردار و کسانی که فتق دارند توصیه نمی شود.

۵- پوزیشن ملخ (سالاب هاسانا)

پوزیشن ملخ باعث تقویت کمر، سلامت سیستم گردش خون و تحریک اندام های شکمی، کلیه ها و غدد فوق کلیوی می شود.

نحوه انجام:

به پشت دراز بکشید و کف دست خود را زیر ران هایتان قرار دهید، کف دست هایتان روی زمین و کف پاها رو به آسمان قرار گیرد، حال پاهایتان را بدون اینکه خم شوند بطرف سقف بلند کنید، به سمت بالا نگاه کنید و ۵ بار نفس عمیق بکشید، هنگام بازدم به آرامی پاهایتان را پایین آورده و دستان خود را رها کنید. با فشار دادن لگن به زمین و استفاده از قدرت کمر و شکم تان، پاها را از زمین بلند کنید.

نکته: انجام این پوزیشن توسط زنان باردار و کسانی که فشار خون بالا و مشکلات کمر دارند توصیه نمی شود.

سالاب هاسانا

نکات مهم تکمیلی

یوگا تنها زمانی می تواند متابولیسم بدن را تقویت کند که یک سبک زندگی سالم نیز داشته باشید. اگر می خواهید متابولیسم خود را در مدت طولانی بهبود ببخشید باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید، فعال بمانید، استرس را کنترل کنید و خواب کافی داشته باشید.

با حالت های ساده یوگا شروع کنید تا بدن تان شل شود سپس به تدریج به حالت های پیچیده بروید. هرگز به خود فشار نیاورید زیرا می تواند صدمه شدیدی به شما وارد کرده یا بر مشکلات سلامتی تان بیفزاید.

کشش و خم شدن تا جایی ممکن است که باعث ایجاد ناراحتی و درد نشود در این صورت سریعا تمرین را متوقف کرده و از یک متخصص بخواهید تا شما را راهنمایی کند.

افزایش متابولیسم چیزی نیست که یک شب اتفاق بیفتد بنابراین صبور باشید و تلاش کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=74929

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0