ستارگان کودک و نوجوان سینمای ایران
مشهورترین ستارگان کودک و نوجوان در بازیگری
بازیگران کودک و نوجوان بسیاری وارد سینمای ایران شدند که تنها برخی از آنها باعث موفقیت فیلم هایشان شدند. ستاره های کوچکی که در آثار مشهوری حضور داشته و فیلم های موفقی را در کارنامه هنری کارگردانان مطرح به ثبت رساندند.
در ۴ دهه اخیر فیلم های مختلفی با موضوع کودکان و نوجوانان ساخته شده است که در جشنواره های مختلف جهانی به موفقیت رسیده اند. برخی از این ستارگان مسیر هنر را ادامه داده و به بازیگران موفقی تبدیل شدند اما تعداد زیادی از آنها دچار خاموشی زودرس شدند.
در این بخش از فرهنگ و هنر نمناک بهترین بازیگران کودک و نوجوان سینمای ایران را معرفی می کنیم.
مجید نیرومند در فیلم دونده
دونده فیلیمی به کارگردانی امیر نادری در سال ۱۳۶۳ است.
مجید نیرومند در نقش امیرو، نوجوان تنهایی بود که رویای سفر به آن سوی خلیج فارس را دارد. با جمع آوری بطری های خالی و فروش آنها و همچنین واکس زدن کفش افراد خارچی مقیم آبادان زندگی خود را می گذراند.
دونده اولین فیلم ایرانی پس از انقلاب است که توجه جهانیان را به سینمای ایران جلب کرد.
بابک احمدپور در خانه دوست کجاست
خانه دوست کجاست یکی از مهمترین فیلم های عباس کیارستمی در سال ۱۳۶۵ است که در فهرست ۵۰ فیلمی که باید قبل از ۱۴ سالگی دید از دید بنیاد فیلم بریتانیا قرار دارد.
بابک احمدپور بازیگر نقش کودکی دبیرستانی است که دفتر همکلاسی خد را به اشتباه برداشته است. او از خانه بیرون می رود تا دفتر را به دوست خود پس دهد اما راهی سخت را در پیش رو دارد. پس از مدتی تصمیم می گیرد که با انجام تکاالیف دوستش مانع از اخراج او در کلاس شود.
عدنان عفراویان در باشو غریبه کوچک
فیلم باشو غریبه کوچک به کارگردانی و نویسندگی بهرام بیضایی در سال ۱۳۶۴ ساخته شد.
عدنان عفراویان در نقش «باشو» کودکی جنوبی است در جریان جنگ ایران و عراق و در پی جنگ و از دست دادن والدینش ، خود را در پشت کامیونی انداخته و سر از شمال در می آورد.
مهراوه شریفی نیا در دزد عروسک ها
دزد عروسک ها فیلمی به کارگردانی محمدرضا هنرمند در سال ۱۳۶۸ است.
مهراوه شریفی نیا در نقش لیلا به همراه شروین نجفیان بازیگر شخصیت بهرام ، می خواهند تا پولی را که مادرشان از طریق گرفتن وام برای خرید خانه کنار گذاشته اما توسط عجوزه پیر به سقت رفته است را پس بگیرند اما توسط همان عجوزه به گروگان گرفته می شوند.
سعید شیخ زاده در فیلم سفر جادویی
فیلم سفر جادویی به کارگردانی ابوالحسن داوودی در سال ۱۳۶۹ ساخته شد.
سعید شیخ زاده ایفاگر نقش سینا، نوجوانی است که توسط پدرش تنبیه می شود تا به دانش آموز ممتازی تبدیل گردد. یک روز سینا از ترس پدرش به درون لباسشویی مرموز خانه می رود . پدر سینا با نام دکتر کمالی به دیگران توضیح می دهد اما موقع فرار، خود نیز به درون ماتشین لباسشویی می افتد و …
غزل شاکری در فیلم گلنار
فیلم گلنار به کارگردانی کامبوزیا پرتوی در سال ۱۳۶۷ است.
غزل شاکری در نقش گلناز، یک دختر شاد و پرانرژی است که با پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی می کند او با رفتن به جنگل راه منزل را گم می کند و گرفتار خاله خرسه می شود.
خاله قورباغه در پی یافتن او راهی جنگل می شود و پس از رسیدن به گلنار، نقشه ای برای فرار و رهایی از دست خرسها می کشند تا در نهایت توسط خود خرس ها به منزل بازمی گردند.
الهام و الهه علی یاری در خواهران غریب
خواهران غریب به کارگردانی کیومرث پوراحمد در سال ۱۳۷۴ است.
الهام و الهه علی یاری در نقش نرگس و نسرین، دو دختر کوچکی هستند که به طور اتفاقی در مدرسه همدیگر را دیده و متوجه می شوند که خواهران دوقلو هستند که پدر و مادرشان از یکدیگر جدا شده اند.آنها تصمیم می گیرند تا جای خود را با هم عوض کرده و پدر و مادرشان را راضی به ازدواج مجدد کنند.
میر فرخ هاشمیان در فیلم بچه های آسمان
فیلم بچه های آسمان به کارگردانی مجید مجیدی در سال ۱۳۷۵ ساخته شد.
میرفرخ هاشمیان در نقش علی با فیلم سینمایی بچه های آسمان، شهرت جهانی یافت و عکس او در نقش علی در کتاب درسی ادبیات فارسی مقطع دوم متوسطه چاپ شد.
او در این فیلم پسرکی بود که کفشهای خواهر خود را گم می کند و از آنجا که در خانواده ای با وضعیت مالی ضعیف زندگی می کند تصمیم می گیرد که صبح ها کفش خود را به خواهرش زهرا دهد تا به مدرسه برود و ظهر در مسیر مدرسه منتظر زهرا شود تا با پوشیدن کفشهای خود ، او نیز به مدرسه برود.
محمدرضا شهبانی نوری در درخت گلابی
درخت گلابی فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی در سال ۱۳۷۶ است.
محمدرضا شهبانی نوری در این فیلم نقش نوجوانی محمود را ایفا می کند که یک نویسنده است و با رفتن به باغ پدری به درخت گلابی پناه می برد که برای او سرشار از خاطره است.
او با دیدن درخت، به مرور خاطرات نوجوانی خود می پردازد، زمانی که عاشق دختر عمه اش بوده و با وجود بزرگتر بودن دختر عمه، به او ابراز عشق می کند و اشعار عاشقانه برای او می سراید اما …
حسین سلیمانی در مهر مادری
مهر مادری فیلمی به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۷۶ است.
حسین سلیمانی بازیگر نقش مهدی پسر بچه ای است که پدر و مادر خود را از دست داده و خانم فهیمی با بازی فاطمه معتمدآریا را شبیه مادر خود یافته است. او با اصرار به منزل خانم فهیمی می رود و نقش پسر او را بازی می کند اما خانم فهیمی هربار او را پس زده و از ماموران می خواهد تا مهدی را از منزل او بیرون ببرند.اما پس از رفتن مهدی پشیمان می شود و به سراغ مهدی می رود.
محسن رمضانی فیلم به رنگ خدا
به رنگ خدا فیلمی به کارگردانی مجید مجیدی در سال ۱۳۷۶ است.
محسن رمضانی در نقش محمد فرزند نابینای هاشم است که در مدرسه نابینایان درس می خواند و برای گذراندن تعطیلات به خانه بازمی گردد. محسن رمضانی برای بازی در این فیلم برنده دیپلم افتخار از جشنواره فجر شد.
ساره نور موسوی در فیلم نفس
فیلم نفس به کارگردانی نرگس آبیار در سال ۱۳۹۴ است.
ساره نور موسوی در نقش یک دختر بچه به نام بهار است که دنیا را به همراه ۳ دوست خود از دریچه ی ذهنیات و تخیلات رنگی خود می بیند. آنها به همراه پدرشان غفور و مادربزرگ خود در دهه ۵۰ خورشیدی زندگی می کنند.
ارشیا عبداللهی در بمب یک عاشقانه
بمب؛ یک عاشقانه فیلمی به کارگردانی و نویسندگی پیمان معادی و با تهیه کنندگی احسان رسول اف و پیمان معادی در سال ۱۳۹۶ ساخته شد.
ارشیا عبداللهی در این فیلم نقش سعید مالکی را ایفا می کرد. او در این فیلم دانش آموزی بود که در سالهای جنگ و بمباران و روزگاری که مردم تهران در ترس و هراس می گذراندند زشتی های دنیا را از چشم های نوجوانی که عاشق شده است می بیند.
یونا تدین در فیلم قصر شیرین
فیلم سینمایی قصر شیرین به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی در سال ۱۳۹۷ ساخته شد.
یونا تدین نقش علی را ایفا می کرد که بسیار عاقل تر از سنش بود . او در این فیلم به همراه سارای شیرین زبان، کودکان حامد بهداد در نقش جلال۴۲ ساله بودند که او را با دنیای بیرون آشتی می دادند.
روح الله زمانی در فیلم خورشید
فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی، فیلمی درام درباره پسر ززنگی است که هوای بچه هی اطراف خود را دارد و علاقمند است تا مادر و دوستان خود را به آرزووهایشان برساند.
این فیلم به تهیه کنندگی امیر منان در سال ۱۳۹۸ ساخته شد.