آب و هوایی که دردهای بدن را آرام می کند
دردهای بدن در این آب و هوا کمتر می شوند
محققان بر اساس همین تصور این سوال را مطرح کرده اند که اگر بتوان تا حدی زمان تشدید درد را تشخیص داد، شاید بتوان بهتر و دقیق تر برای کارها و فعالیتهای روزانه برنامه ریزی کرد و با آگاه شدن از آثار آب و هوا بر میزان و شدت درد، شاید بتوان فرصتی نیز برای کشف روشهای درمانی جدید پیدا کرد.
تاثیر هوای بارانی در دردهای بدن
تاثیر آب و هوای بارانی بر میزان درد بدن
با بررسی گروهی متشکل از ۱۰۰ شرکت کننده در سه شهر متفاوت (لیدز، نوریچ و لندن) محققان دریافتند که با افزایش تعداد روزهای آفتابی از ماه فوریه تا ژوئن، مدت زمانی که افراد درد شدیدی را تجربه کرده اند نیز کاهش یافته است. اما زمانی که در ماه ژوئن، رطوبت هوا بیشتر شد و ساعات کمتری از روز آفتابی بود، میزان درد افراد دوباره افزایش پیدا کرد.
این تحقیق هنوز در نیمه راه است، اما محققان تصمیم گرفته اند نتایج اولیه آن را در جشنواره علوم انگلستان گزارش دهند.
پروفسور ویل دیکسون، مسئول تحقیق و درمانگر بیماران مبتلا به آرتریت میگوید ۸۰ درصد از بیمارانش بر این باورند که ارتباطی میان وضعیت آب و هوا و شدت دردشان وجود دارد و نیمی از آنها نیز بر همین اساس تصور میکنند، میتوانند وضعیت هوا را پیش بینی کنند.
او در مورد ارتباط میان باران و میزان درد میگوید:مطمئنم ارتباطی میان این دو وجود دارد. به طوری که هوای سرد و مرطوب یکی از عوامل شایع شکایت بیماران است و در نتیجه باران هم میتواند چنین شرایطی ایجاد کند. اما از نظر فیزیولوژی، فکر میکنم آنچه میتواند شدت درد را بخصوص در مفاصل تحت تاثیر قرار دهد، میزان فشار است. فشار، حساسیت به درد را تغییر میدهد اما فکر میکنم به احتمال زیاد، زیر گروههایی از بیماران وجود دارند که روابط متفاوتی دارند.
دیکسون اضافه می کند:ممکن است بیماران در هوای آفتابی احساس بهتری داشته باشند و در نتیجه احساس دردشان کاهش یابد. این برنامه حالت روحی و خلق و خوی فرد را نیز از او سوال میکند تا این نظریه نیز امتحان شود.
بنابراین زمانی که وجود ارتباط میان درد و باران ثابت شود، افرادی که از دردهای مزمن رنج میبرند میتوانند فعالیتهای خود را براساس پیش بینی وضعیت آب و هوای شهرشان برنامه ریزی کنند و به این ترتیب میزان احساس درد را هنگام فعالیتها کاهش دهند.