سرد شدن رابطه عاشقانه شما به این دلایل است
علائم، علل و راه حل های سرد شدن رابطه عاشقانه
زوجین اغلب با عشق و علاقه زندگی مشترک خود را آغاز می کنند اما با گذشت زمان رابطه عاشقانه آنها رو به سردی می گراید و از شور و هیجان اولیه شان کاسته می شود. عشق مانند یک گلدان نیاز به توجه و رسیدگی دارد و در صورت عدم رسیدگی رابطه عاشقانه به مرور زمان سرد می شود.
سرد شدن رابطه زوجین در هر مرحله ای از ازدواج ممکن است پیش بیاید بنابراین زوجین برای جلوگیری از سرد شدن رابطه عاشقانه، باید علت سرد شدن رابطه و تغییر رفتارهای همسررا یافته و در این راستا قدمی بردارند. در ادامه این بخش از خانواده پلاس نمناک به بیان علت سرد شدن رابطه عاشقانه و راهکارهایی برای جلوگیری از سرد شدن رابطه عاشقانه می پردازیم.
نشانه های سرد شدن رابطه عاشقانه
سردشدن رابطه ها علائم زیاد و متفاوتی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
فاصله گرفتن:
در رابطه ای که رو به سردی می رود یکی از زوجین تمایلی به برقراری ارتباط با زوج دیگر ندارد و نمی خواهد وقت خود را با شریک زندگیش بگذراند و بدون او احساس می کند زندگی بهتری دارد.
گذراندن اوقات بیشتر با دوستان:
یکی از نشانه های سرد شدن رابطه عاشقانه این است که همسر علاقه زیادی به گذراندن وقت کنار خانواده ندارد و بدون خانواده به او بیشتر خوش می گذرد. او تمایل دارد تمام وقت فراغت خود را کنار دوستانش بگذراند.
خسته شدن از مصاحبت با همسر:
در رابطه ای که رو به سردی می رود حرف های همسر به نظرمان تکراری و خسته کننده می شود و فرد دوست دارد همسرش زود سکوت کند.
پرداختن به ایرادها:
در ابتدای زندگی مشترک همسران برای یکدیگر جذاب هستند زیرا آنها توجهی به عیوب یکدیگر نمی کنند و فقط حسن های طرف مقابل را می بینند. با سرد شدن رابطه حس نفرتی در طرفین به وجود می آید و همسران تنها به عیوب یکدیگر توجه کرده و سعی در تغییر هم دارند.
عدم گفتگوی محبت آمیز:
در رابطه ای که رو به سرد شدن می رود، زوجین با یکدیگر گفتگوی عاشقانه و محبت آمیز نمی کنند و ارتباط عاطفی ای اجباری و از سر وظیفه است.
سرزنش یکدیگر:
در رابطه ای که رو به سرد شدن می رود، تیغ انتقادمان برجسته تر می شود و هیچ چیز خوبی به نظرمان نمی رسد که بتوانیم از او به خاطر آن تعریف و تمجید کنیم.
فراموش نمودن خاطرات خوب:
در رابطه ای که رو به سرد شدن می رود، دو فرد که روزی هم دیگر را به شدت دوست داشته اند، مقابل هم قرار می گیرند و تنها با یکدیگر هم خانه هستند و تمام خاطرات خوب را فراموش کرده و یا فکر می کنند تمام آن حس ها و روزهای خوش اشتباه بوده اند.
دعوا و بحث:
یکی از نشانه های مهم سرد شدن رابطه دعواهای زیاد و مکرر، حتی سر مسائل بسیار کوچک، است. زمانی که زوجین روز به روز از هم فاصله می گیرند دیگر نمی توانند مشکلاتشان را به صورت منطقی حل و فصل کنند و دائم با هم دعوا و بحث دارند. اگر رابطه سالم باشد و دو طرف مدیریت هیجانات و احساساتشان را یاد گرفته باشند، خیلی زود می توانند بحث و دعوا را خاتمه دهند.
سکوت نمودن به جای حرف زدن:
یکی دیگر از نشانه های سرد شدن در رابطه این است که شما دیگر با هم مثل قبل صحبت نمی کنید و در صورت با هم بودن حرفی برای گفتن ندارید و ترجیح می دهید سکوت کنید.
علت های اصلی سرد شدن رابطه عاشقانه بین زن و شوهر ها
ترک بیش از اندازه همسر
ترک بیش از اندازه همسر باعث نابودی روابط بین زن و شوهر می شود. یکی از مهم ترین اساس ازدواج این است که زوجین زمان بیشتری را با هم صرف کنند. زمانی که زوجین برای یکدیگر ارزش قائل نشوند و با یکدیگر وقت نگذرانند، هر روز از یکدیگر فاصله خواهند گرفت.
اگر زوجین پس از بازگشت از محل کار به جای اینکه با همسر خود صحبت کنند، سرشان را با تلویزیون و یا گوشی و یا حتی بازی های کامپیوتری گرم کنند، بی شک ارتباط شان بسیار سرد می شود و این سردی بین روابط می تواند سبب احساس تنهایی و انزوا در خانه و به دنبال آن جدایی گردد. احساس تنهایی و انزوا سبب بروز رفتار های پرخاشگرانه و ناخوشایند و درگیری ها و هتک حرمت طرفین نسبت به هم می شود.
نقد و سرزنش بیش از حد همسر
یکی از علت های سرد شدن روابط بین زوجین انتقاد و سرزنش یکدیگر است. شما با انتقاد و سرزنش همسر او را آزرده و دلخورکرده و همسرتان را می رنجانید.
اهمیت ندادن به همسر و درک نکردن وی
صحبت کردن زوجین با هم موجب عمیق و قوی تر شدن ارتباط زناشویی می شود. اگر زوجین با یکدیگر گفتگوی مفیدی نداشته باشند، به تدریج از هم فاصله گرفته و روابط آنها سرد خواهد شد. زوجین برای بهتر شدن روابط خود باید به صحبت های هم گوش دهند.
در این رابطه به مردان توصیه می شود که وقتی همسرشان در حال صحبت کردن است، توجه بیشتری به وی داشته باشند تا زن با احساس خوشایندتری روبه رو شود زیرا زنان روح لطیفی دارند و اگر مردی به سخنان زنش با دقت گوش نکند، همسر وی دچار احساس بدی می شود.
عذرخواهی نکردن
بحث و دعوا در زندگی همه زوجین وجود دارد، برای پایداری روابط زوجین باید پس از پایان بحث و درگیری لفظی از یکدیگر عذرخواهی کنند. عذر خواهی کردن باعث می شود تنش ها خیلی زود به پایان رسد و فاصله ها کم شود. عذرخواهی نکردن باعث می شود بیشتر شدن کینه ها و تعداد مشاجر ها و سرد شدن روابط بین زن و شوهر می شود.
البته زوجین باید سعی نمایند کمتر با هم درگیر شوند زیرا با شکسته شدن حرمت ها بین زوجین آنها از هم فاصله می گیرند. بعد از دعوا و عصبانیت با یک عذر خواهی ساده روابط بین خود و همسرتان را بهبود ببخشید و با عذرخواهی نمودن آتش خشم بین طرفین را از بین ببرید.
نادیده گرفتن نیاز های واقعی
هدیه دادن می تواند باعث ایجاد دوستی پایدار بین زوجین شود اما خانم ها بیش از گرفتن هدایای گراقیمت نیازمند مهر و محبت از طرف همسر خود هستند. مردان باید بدانند نمی توانند تنها با هدیه دادن تمام نیاز جسمی و روحی همسرشان را برآورده کنند بلکه آنها باید محبت کردن و عشق ورزیدن به همسر را یاد بگیرند زیرا عشق و محبت به همسر سبب پایداری روابط زوجین می شود.
البته این مطلب به معنی این نیست که آقایان از هدیه خریدن سرباز زنند . بهتر است آقایان در مناسبت های مختلف هدیه ای کوچک را با عشق تقدیم همسر خود نمایند تا اینکه هدایای گران قیمتی بخرند و بدون ابراز کلمات محبت آمیز به آنها بدهند.
عدم اظهار محبت
یکی از علل سرد شدن روابط این است که زوجین احساس می کنند، طرف مقابل دیگر به آنها علاقه ای ندارد. دلیل این تفکرات یکی از زوجین عدم ابراز محبت می باشد. ابراز محبت و علاقه به همسر او را شیفته شما نموده و روابطتان را پایدارتر می کند.
بی اطلاعی از اسلوب صحیح روابط زناشویی
بزرگ ترین عامل در ایجاد ناسازگاری های خانوادگی و بروز طلاق، عدم آشنایی با از روش های صحیح روابط زناشویی است. بنابراین زوجین برای پایدار شدن روابطشان باید از اسلوب صحیح روابط زناشویی مطلع شوند تا روابط آنها رو به سردی نرود.
راه حل و روش جلوگیری از سرد شدن رابطه عاشقانه
اکثر انسان ها تمایل دارند عشق زندگی خودشان را پیدا کنند و برای حفظ روابط رومانتیک خود تلاش کنند. حفظ رابطه عاشقانه تلاشی پایدار می طلبد. برای جلوگیری از سرد شدن رابطه عاشقانه راهکارهای زیر را به کار ببرید.
هیجان های طرف مقابل تان را بشناسید:
برای حفظ رابطه رومانتیک هیجان هایتان را به خوبی شناسایی، ابراز و مدیریت کنید و تنها هیجان های مثبت خودتان را ابراز کنید و در زمان ناراحتی و عصبانیت با همسر خود صحبت کنید.
در جهت ایجاد تغییرات سازنده حرکت کنید:
ایرادات و مشکلات خود را بیابید و در جهت ایجاد تغییرات سازنده و بهبود ابعاد شخصیت تان حرکت کنید تا رابطه خوبی با همسرتان داشته باشید.
با یکدیگر قرار عاشقانه بگذارید:
ترتیب دادن قرار ملاقات متفاوت در خانه هم می تواند سرگرم کننده باشد و هم به حفظ رابطه کمک کند پس در جایی خارج از خانه قرار بگذارید تا تاثیر آن را در روابطتان ببینید.
به مسافرت بروید:
برای بهبود روابطتان و جلوگیری از سرد شدن رابطه خود هر چند وقت یکبار مسافرت بروید اما بهتر است فرزندانتان را همراه خود نبرید.
از فضای مجازی دوری کنید:
جستجو در فضای مجازی و چت کردن با دیگران زوجین را از هم دور کرده و روابط آنها را سرد می کند. هنگامی که پیش همسرتان حضور دارید، دور تکنولوژی را خط کشیده و از با هم بودن لذت ببرید.
این اصول را در روابط خودتان حفظ کنید:
برای تجربه عشقی پایدار سعی کنید روابط عاشقانه خود را بر اساس سه مولفه صمیمت، تعهد و شهوت (عناصر عشق) بسازید و این اصول را در روابط خودتان حفظ کنید.
برای داشتن لحظات رومانتیک تلاش کنید:
برای اینکه همیشه از لحظه هایتان خاطراتی زیبا درذهن داشته باشید و برای اینکه آینده شما با این خاطرات زیباتر باشد، برای داشتن لحظات رومانتیک تلاش کنید، به یکدیگر احترام بگذارید و ابراز عشق را فراموش نکنید.
با همسر ارتباط چشمی برقرار کنید:
زمانی را صرف تماس چشمی و ارتباط از طریق نگاه کنید، برقراری تماس چشمی با یکدیگر بدون حرف زدن سبب برانگیخته شدن احساسات شگفت انگیزی در هردوی شما می شود.
میزان بحث های بی سرانجام را کاهش دهید:
برای داشتن ارتباط سالم، مهارت های ارتباطی را یاد بگیرید و میزان بحث های بی سرانجام را کاهش دهید و کیفیت رابطه خود را بهبود دهید.
به زبان عشق با همسرتان صحبت کنید:
برای جلوگیری از سرد شدن روابط با یکدیگر صحبت کنید. نحوه گفتگوی شما باید صادقانه، صمیمی و پر از احساس قلبی باشد.
به خواسته ها و آرزوهای طرف مقابل احترام بگذارید:
احترام گذاشتن به یکدیگر مهم ترین عامل برای موفقیت یک رابطه است پس احترامی برای طرف مقابل قائل باشید و از پررنگ کردن نقاط منفی رابطه تان دست بردارید و اگر فکر می کنید عشقتان دیگر احترامی برایتان قائل نیست، حد و مرزهایی را برای دوباره به دست آوردن احترامش وضع کنید.
حد و مرز برای رابطه تان تعیین کنید:
سپس نگرانی هایتان را با آرام ترین و مهربانانه ترین لحن ممکن و هنگام آرامش بیان کنید و برای طرف مقابل مشخص کنید که چه رفتارهایی را می توانید تحمل کنید و چه رفتارهایی برایتان غیرقابل تحمل است.
موانع ارتباطتان را بیابید:
انتقاد یکی از آسیب زا ترین و پرتکرارترین موانع ارتباطی، است. پس از یکدیگر انتقاد نکنید، به یکدیگر دستور ندهید. همچنین تهدید کردن، به هر صورتی (چه کاملا مستقیم و چه غیرمستقیم) بسیار به سلامت رابطه آسیب می زند.