تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

ورزش های خطرناک دوران قاعدگی

ورزش کردن در دوران پریود برای سلامت خانم ها بسیار مفید است اما باید بدانند چه ورزش هایی در این دوران خطرناک و چه ورزش هایی بی خطر هستند.

ورزش های خطرناک دوران قاعدگی

ورزش خطرناک و بی خطر دوران پریود

هیچ دلیلی وجود ندارد که در طول دوره قاعدگی از فعالیت های خود صرف نظر کنید. با این حال، تمریناتی وجود دارند که بهتر است در این زمان از انجام آن ها اجتناب شود. ممکن است از خود سوال کنید که آیا می توانید در دوران قاعدگی ورزش کنید یا خیر؟

اغلب در این دوره علاوه بر خونریزی برخی از علائم ناخوشایند مانند گرفتگی عضلات، نفخ شکم، تغییرات خلقی، خستگی و غیره را تجربه می کنند و این باعث می شود بسیاری از خانم ها در این زمان از انجام تمرینات خود صرف نظر کنند اما نباید اجازه دهید قاعدگی روی تناسب اندام شما تاثیر بگذارد. در حقیقت ورزش می تواند به کاهش برخی از این علائم کمک کند.

مطالعات نشان داده است که ورزش باعث ترشح ” هورمون های احساس خوب ” یا اندروفین می شود که به افزایش روحیه و احساس بهتر کمک می کند. همانطور که در بخش ورزش و سلامت نمناک عنوان شده است و از آن جا که اندروفین یک مسکن طبیعی است، انجام فعالیت در این مدت می تواند گرفتگی ، سر درد یا کمر درد پریود را کاهش دهد.

ورزش کردن باعث افزایش گردش خون نیز می شود بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که در طول دوره قاعدگی تمرینات خود را متوقف کنید. اگر احساس خستگی می کنید و دوره های دردناکی را که دیسمنوره نامیده می شوند تجربه می کنید، ورزش کردن را کنار نگذارید اما شدت آن را کاهش دهید.

تمرینات سبکی مانند پیاده روی انجام دهید تا به بدن خود فشار وارد نکنید. حال در ادامه به معرفی بهترین و بدترین تمریناتی که باید در زمان پریود شدن انجام دهید؛ پرداخته ایم.

ورزش دوران پریود

ورزش های خطرناک دوران قاعدگی

اکثر خانم ها برای حفظ روال عادی ورزش خود طی دوره قاعدگی، لازم است برخی از تغییرات جزئی را در تمرینات ایجاد کنند اما از طرفی برخی تمرینات هم وجود دارد که بهتر است در این زمان به طور کامل از آن ها دوری کنید.

ژست های وارونه یوگا

اگر چه انجام بسیاری از حالات یوگا در دوره قاعدگی ایمن است اما از حالات وارونه ( که شامل ایستادن روی سر می شود ) خودداری کنید.

به طور خاص انجام حالاتی چون ایستادن روی شانه ها، ایستادن روی سر وحرکت گاوآهن در این دوران بی خطر نیست.

بر اساس توضیحی در مجله سلامت زنان، ایستادن روی سر می تواند منجر به گرفتگی عروقی در رحم شود که منجر به جریان قاعدگی بیش از حد می شود.

تمرینات شدید هوازی

سطح هورمون های پروژسترون و استروژن در طول دوره قاعدگی در کمترین حد خود است و باعث می شود احساس خستگی و انرژی کمتری داشته باشید. اگر احساس خستگی غیر معمولی دارید، باید در طی این چند روز از انجام تمرینات هوازی یا استقامتی دوری کنید.

تمرینات هوازی

حرکاتی که علائم شما را بدتر می کند

  • باید از انجام حرکات و ورزش هایی که علائم شما را بدتر می کنند، خودداری کنید. به عنوان مثال اگر لگن درد دارید، انجام اسکات ممکن است باعث ناراحتی شما شود، اگر گرفتگی های شدیدی را تجربه می کنید کرانچ ممکن است باعث ناراحتی تان شود.
  • همچنین توصیه می شود از انجام تمریناتی که سنگین هستند یا مدت زمان طولانی را برای انجام می طلبند خودداری کنید و در صورت احساس خستگی لازم است زمان تمرین خود را کاهش دهید.

ورزش و تمرینات بی خطر دوره قاعدگی

معمولا چند روز اول قاعدگی ناراحت کننده است زیرا خونریزی در این مدت بیشتر می باشد بنابراین چنانچه نمناک اشاره کرده است روی حرکات و تمرینات سبک تمرکز کنید و آن ها را در طول هفته تغییر و تنوع دهید. برخی از این تمرینات عبارتند از:

پیاده روی

اگر تمایلی به باشگاه رفتن یا نشستن و کشش روی تشک یوگا ندارید، کافیست در پارک قدم بزنید یا یک پیاده روی سریع انجام دهید. با پیاده روی مطمئنا احساس بسیار خوبی خواهید داشت.

پیاده روی

دویدن

هنگامی که گرفتگی های قاعدگی برطرف شد، می توانید شدت تمرینات خود را با آهسته دویدن افزایش دهید. بدن تان را هیدراته نگه دارید و آهسته بدوید. اگر احساس سر درد یا تاری دید داشتید کمی استراحت کنید.

پیلاتس

انجام فعالیت هایی مانند یوگا و پیلاتس ۲-۳ روز قبل از پریود می تواند به آرامش بدن و کاهش گرفتگی عضلات، خستگی عضلانی و درد قاعدگی کمک کند.

در حین انجام پیلاتس در دوران قاعدگی می توانید حرکات متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.

به عنوان مثال اگر از کمردرد رنج می برید، چرخش و کشش ستون فقرات و کمر می تواند برای تان مفید باشد.

پیلاتس

یوگا

بسیاری پوزیشن های یوگا به افزایش جریان و گردش خون کمک می کند تا از لخته شدن آن پیشگیری کند اما بهتر است از خم شدن و وارونه کردن بدن خودداری کنید زیرا برخی کارشناسان احتمال می دهند که این کار ممکن است منجر به آندومتریوز (یک وضعیت دردناک که درآن آندومتر، بافتی که معمولا درون رحم را می پوشاند، در خارج از رحم و اغلب در ناحیه لگن رشد می کند) شود.

شنا

شنا ورزشی سبک است و می تواند به آرامش بدن و رفع گرفتگی عضلات ناشی از پریود کمک کند. با این حال استفاده از تامپون را در نظر بگیرید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=73834

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0