رژیم و برنامه غذایی ماه دوم بارداری
رژیم بارداری و برنامه غذایی بارداری در ماه دوم بارداری
ماه دوم ،از هفته پنجم حاملگی شروع می شود بسیاری از زنان ، ماه اول بارداری خود را طوری سپری می کنند، بدون اینکه حتی بدانند باردار هستند در طول این دوره، تغذیه شما یکی از مهم ترین چیزهاست، زیرا این امر به کودک شما کمک می کند ،که تا به طور طبیعی و سالم رشد کند ؛ در ماه دوم بارداری، ممکن است از بیماری صبحگاه رنج ببرید و تمایل به خوردن غذا را از دست دهید با این حال، شما باید خود را طبق آنچه در برنامه غذایی مخصوص ماههای بارداری در این بخش از نمناک بیان می کنیم ترغیب به غذای مناسب خوردن، کنید .
بهترین رژیم غذایی در ماه دوم بارداری
به عنوان دومین ماه از حاملگی، رژیم غذایی نقش مهمی را، در تشکیل ساختار مجرای عصبی و سپس به تشکیل مغز در این ماه و در نهایت شروع تشکیل نخاع و اعصاب نوزاد شما، کمک می کند علاوه بر این، سیستم گردش خون و ضربان قلب نیز در این دوره تشکیل می شوند پس به خواندن ادامه این مقاله ادامه دهید، که چه غذاهایی را در رژیم ۲ ماهگی بارداری خود جای دهید و چه غذاهایی را حذف کنید.
تغذیه در ماه دوم بارداری
در ماه دوم بارداری چه چیزهایی بخوریم
برخی از مواد مغذی حیاتی و اساسی که باید در رژیم ماه دوم بارداری، وجود داشته باشند.
۱٫اسید فولیک:
اسید فولیک یا فولات ،یک نوع ویتامین ب است، ویتامینی مهم که در هفته های اول حاملگی باید دریافت شود، چرا که باعث توسعه طبیعی مجراهای عصبی میشود اگر شما اسید فولیک دریافت نکنید، نوزاد شما خطر ابتلا به نقص عصبی یا زایمان زودرس را تجربه می کند.
حمایت و مسولیت:
مواد غذایی مانند اسفناج، غلات غنی شده و لوبیا دارای اسید فولیک زیادی هستند در ماه دوم بارداری ،شما بایستی ۴۰۰ میلی گرم این ویتامین را روزانه دریافت کنید.
۲٫آهن:
در این دوره، میزان خون شما برای تشکیل و مراقبت از نوزاد افزایش می یابد اگر آهن کافی از غذاها دریافت نکنید، تمام وقت احساس خستگی می کنید و همچنین دچار کم خونی می شوید. شما در دوران بارداری باید روزانه ۲۷ میلی گرم آهن دریافت کنید در حالی که مقدار آهنی که از طریق غذا دریافت می کنید، کافی نیست از این رو ،شما نیز باید بعد از مشاوره با متخصص زنان خود مکمل های آهن مصرف خواهید کرد.
غذاهای ضروری در ماه دوم بارداری
۳٫کلسیم:
در ماه دوم بارداری، استخوان های نوزاد شما شروع به سخت شدن میکنند این اتفاق نیاز به کلسیم دارد شما هر روز ،نیاز به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم دارید. شما به راحتی می توانید ،کلسیم را از طریق منابع غذایی مانند محصولات لبنی و سبزیجات سبز دریافت کنید اگر در رژیم غذایی شما کلسیم را اضافه نکنید، بدن شما از استخوان ها و دندان هایتان کلسیم بر می دارد و آنها بسیار ضعیف و شکننده می شوند.
۴٫پروتئین:
اکثر زنان در معرض کمبود میزان دریافت پروتئین در طول سه ماهه دوم و سوم لازم هستند شما باید پروتئین اضافی، از زمانی که می دانید باردار هستید را مصرف کنید. پروتئین، تضمین منبع تغذیه مناسب برای نوزاد شما را فراهم می کند و همچنین رشد طبیعی ماهیچه های کودک را تسهیل می کند شما می توانید پروتئین را از طریق پنیر کم چرب و ماهی دریافت کنید با این حال، اطمینان پیدا کنید که ماهی کم جیوه مصرف می کنید ؛ مصرف روزانه پروتئین شما باید بین ۷۵ تا ۱۰۰ گرم باشد.
در ماه دوم بارداری چه بخوریم؟
غذاهای ممنوع در دوران بارداری
بسیاری از زنان باردار فقط در مورد خوردن غذاهایی ،به رشد نوزادان شان است توجه می کنند و اغلب فراموش می کنند که غذاهایی وجود دارند که در طول بارداری باید از خوردنشان اجتناب کنند. در اینجا یک لیست از غذاهایی را آورده ایم ،که در طول ماه دوم بارداری تا به آخر اصلا نباید بخورید.
۱٫گوشت بدون چربی:
این یکی از غذاهایی است ،که باید اجتناب کنید، زیرا گوشت پهن شده حاوی لیستریا است که می تواند بر رشد کودک تاثیر بگذارد.
۲٫پنیر کم چرب:
پنیری مانند بری، روکوفورت و کامبرت نباید، در طول ماه دوم بارداری مصرف شود چون حاوی باکتری، ای کولای است ؛ وقتی که از پنیرهای نرم استفاده می کنید، ریسک در معرض قرار گرفتن عفونت و حاملگی نا تمام را افزایش می دهد.
۳٫جگر سیاه:
از آنجا که شما دنبال بالا بردن میزان آهن خود هستید، ممکن است در ماه دوم بارداری از جگر استفاده کنید این غذایی است ،که در حال حاضر نباید آن را بخورید، زیرا حاوی رتینول است که می تواند منجر به سقط جنین شود.
خوردن جگر در ماه دوم بارداری ممنوع!
۴٫شیر غیر پاستوریزه:
اگر شیر پاستوریزه نبود، آن را مصرف نکنید این شیر ،حاوی میکروارگانیسم ها و بیماری هایی است که سلامتی شما را در معرض خطر قرار می دهد همچنین شیر غیر پاستوریزه ،ممکن است شامل سالمونلا و سایر باکتری های مضری نیز باشد.
۵٫الکل و سیگار:
مصرف الکل در دوران بارداری و تمام دوران زندگی خطرناک است، زیرا ممکن است، منجر به نقایص زایمان شود بنابراین، بهتر است از آن به طور کامل دور بمانید.
۶٫ تخم مرغ خام:
تخم مرغ خام یا کم پخته در طی ماه دوم بارداری به هیچ عنوان نباید استفاده شود، زیرا خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را افزایش می دهد می تواند، هم برای شما و هم برای نوزاد شما خطرناک باشد.
۷٫گوشت فرآوری شده:
از انواع گوشت فرآوری شده ،مانند گوشت ناهاری و سالامی اجتناب کنید اینها گوشتهایی یخ زده و مستعد ابتلا به بیماری ها هستند. هر گوشتی که می خورید ،باید به خوبی پخته شده باشد، تا تمام باکتری ها و سایر میکروارگانیسم های مضرش کشته شده باشند.
۸٫ماهی خام:
میل غذایی خود را به خوردن غذاهای دریایی مانند سوشی و لابستر، خرچنگ و میگو پیش نبرید اگر شما به دنبال خوردن ماهی پخته هستید، می توانید ماهی بخورید که مطمئن هستید که میزان جیوه کمی دارند.
غذاهای مفید در ماه دوم بارداری
۹٫ گوشت نیم پز پرندگان
از خوردن بوقلمون پر کنده و دیگر مرغ ها، در طول ماه دوم بارداری باید اجتناب کنید مگر اینکه با دمایی بالاتر از ۱۸۰ درجه پخته شده باشند ؛ آب گوشت های خام، می تواند موجب گسترش باکتری ها شود و خطر ابتلا به عفونت را نیز افزایش می دهد و همچنین سلامت کودک را نیز تهدید می کند.
۱۰٫خمیر کوکی:
شما ممکن است شیرینی پزی را دوست داشته باشید و برای یک نتیجه خوب، بر طبق عادت یک تکه از خمیر کوکی را برای تست طعمش قبل از قرار دادن در فر، بخورید در این صورت، از این عادت خود دوری کنید، زیرا خمیر کوکی حاوی تخم مرغ خام است و این بدان معناست که شما خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را درخود و کودکتان را افزایش می دهید.
نکات مهم تغذیه در ماه دوم بارداری
- باید به دنبال مصرف غذاهای تازه، مانند :سبزیجات تازه و میوه ها باشید.
- مواد غذایی یخ زده را مصرف نکنید.
- اطمینان حاصل کنید که پروتئین زیادی برای کمک به رشد عضلات نوزادانتان دریافت می کنید.
- همچنین، مصرف کالری خود را با مصرف غذاهای نشاسته ای بیشتر، به جای خوردن غذاهای شیرین، افزایش دهید.
- شما باید مراقب آنچه می خورید، باشید سعی نکنید غذاهای شور، چرب و شیرین بخورید.
- در صورتی که در طول ماه دوم بارداری از بیماری صبحگاه رنج می برید، از نوشیدنی زنجبیل استفاده کنید ،که از ریشه زنجبیل واقعی تهیه شده یا به جای آن ازچای بابونه استفاده کنید.
- نگران مصرف غذا خودی نباشید.
- هنگامی که شما ۱۲ هفته حاملگی را طی می کنید، بیماری صبحگاهی شما ناپدید می شود و شما می توانید یک رژیم غذایی سالم و مغذی را برای جبران حاملگی خود داشته باشید.