رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری گوارشی سیبو
تغذیه و SIBO ؛ رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری سیبو
رشد بیش از اندازه باکتری روده وقتی رخ می دهد که باکتری هایی که معمولاً در یک قسمت از دستگاه گوارش شما رشد می کنند مانند کولون، در روده کوچک تان رشد کنند که این بیماری می تواند باعث درد, اسهال و سو تغذیه شود (به دلیل از دست دادن مواد مغذی اصلی بدن) که تغذیه صحیح می تواند این باکتری های مضر را کاهش دهد . داشتن رژیم غذایی حاوی آنتی بیوتیک نیز می تواند به تسریع ریکاوری و حذف علائم ناخوشایند کمک کند.
مشکلات ناشی از بیماری سیبو
هدایت رژیم غذایی بیماری سیبو SIBO :
رژیم SIBO یک رژیم غذایی حذف تدریجی است که هدف آن کاهش التهاب در دستگاه گوارش و رشد بیش از حد باکتری در روده کوچک است و در برخی موارد, تنها حذف قند ها می توانند علائم را کاهش دهند. پزشکان اغلب پیشنهاد می کنند که رژیم غذایی پایینی را که از طریق باکتری های روده در کولون تخمیر می شوند, ترکیب کنند.
زمانی که کربوهیدرات ها نمی توانند شکسته شوند, در روده می نشینند و می توانند علایمی مانند اسهال و باد کردگی ایجاد کنند و علاوه بر این ، اگر رشد باکتریایی بیش از اندازه ای وجود داشته باشد ، باکتری های روده کوچک خیلی زود شروع به تخمیر کربوهیدرات ها می کنند و علائم زیادی را ایجاد خواهند کرد .
رژیم غذایی بیماری سیبو
غذا هایی که افراد مبتلا به بیماری سیبو باید از آن ها اجتناب کنند:
رژیم کم FODMAP از نظر بالینی به اثبات رسیده است که منبع معتبری برای درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و علائم مرتبط با آن است. اغلب افرادی که از ibs رنج می برند از SIBO نیز رنج می برند. حذف یا کاهش غذاهای پر کربوهیدرات می تواند سلامت هاضمه شما را بهبود بخشد.
هنگام حذف رژیم FODMAP ها از رژیم غذایی خود, بر روی مقوله های اصلی تمرکز کنید که عبارتند از :
- فروکتوز, قند های ساده ای که معمولاً در میوه ها و بعضی سبزیجات, عسل و شهد شیرین یافت می شوند.
- لاکتوز, یک مولکول قند در محصولات لبنی
- فروکتان، یک ترکیب شکر یافت شده در محصولات گلوتن, میوه ها, برخی سبزیجات و پروبیوتیک ها
- گالاکتان ها، ترکیب موجود در برخی از حبوبات
- پولیول ها، قند الکل
غذاهایی که ممکن است به دلیل وجود FODMAP بالا بخواهید از رژیم غذایی خود حذف کنید, شامل موارد زیر می شود:
- شربت ذرت با فروکتوز بالا
- شهد آگاو
- عسل
- نوشابه های گازدار
- سیر
- پیاز
- مارچوبه
- کدوی گردویی
- گل کلم
- کنگر فرنگی
- لوبیا
- سیب
- میوه های خشک
- سوسیس
- ماست طعم دار
- بستنی
- سرلاک شیرین
- جو
- چاودار
- غلات
- نخود
نخوردنی های بیماری سیبو
غذاهایی که افراد مبتلا به بیماری سیبو باید بخورید:
در حالی که لیستی از غذاهایی وجود دارد که باید از آن ها اجتناب کنید، اما هنوز هم تعدادی مواد غذایی وجود دارند که می توانید در این رژیم غذایی موقت از آن ها لذت ببرید. رژیم غذایی SIBO باید بر غذاهای حاوی فیبر بالا و قند پایین تمرکز کند. بعضی از مواد غذایی حاوی مقادیر کمی FODMAP در سروهای کوچک هستند اما باید به این دلیل محدود شوند که سروهای بزرگ تر این مقدار را افزایش می دهند .
برخی از غذا های قابل قبول برای یک رژیم غذایی FODMAP عبارتند از:
- گوشت
- ماهی
- تخم مرغ
- کراکر بدون گلوتن
- جو دو سر
- غلات غیر شیرین شده (ساخته شده از دانه های غلات کم
- اسپاگتی
- کدو حلوایی و کدو تابستانی
- کلم بروکلی (فقط سر, کم تر از فنجان چای خوری)
- سبزیجات برگدار
- هویج
- برنج یا نودل بدون گلوتن
- زیتون
- بادام زمینی
- سیب زمینی
- کدوتنبل
- کوینوا
- دانه ها
- برخی میوه ها ( بلوبری, انگور, پرتقال و توت فرنگی )
برای کمک به شما در برنامه ریزی غذا و درست کردن انتخاب های غذایی مناسب, استفاده از یک برنامه FODMAP می تواند بسیار مفید باشد.
خحوردنی های رژیم غذایی بیماری سیبو
حمایت علمی از رژیم غذایی SIBO:
آنتی بیوتیک ها درمان اولیه این بیماری هستند و با این حال, این منبع نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی، مانند محدود کردن قند ها و لاکتوز نیز ممکن است به کاهش رشد بیش از حد باکتری کمک کند.
این رژیم غذایی می تواند در ترکیب با آنتی بیوتیک ها و پروبیوتیک استفاده شود و استفاده از مکمل های پروبیوتیک و غذاهای غنی از پروبیوتیک در رژیم غذایی به کاهش علایم بالینی کمک می کند.
زمانی که در رژیم SIBO هستید ، نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش درد و کاهش هضم خواهد شد. مثل همیشه بخش سلامت نمناک توضیه می کند قبل از ایجاد هرگونه تغییری در رژیم غذاییتان بدهید یا درمان جدیدی را اجرا کنید, خطرات را با پزشک رژیم غذایی خود مورد بحث قرار دهید.
حرف اخر:
رژیم SIBO یک رژیم غذایی حذف موقت است که از غذاهای کم FODMAP برای کاهش رشد بیش از حد باکتری استفاده می کند و معمولاً تا دو هفته طول می کشد.
این رژیم غذایی به عنوان یک روش درمانی موثر دیده می شود اما ممکن است علت اصلی را درمان نکند. روش های سنتی درمان نباید نادیده گرفته شوند و قبل از استفاده از هرگونه تغییر رژیم در برنامه درمان, درباره انتخاب های خود با پزشک تان مشورت کنید.
مهم است زمانی که علائم تان بهتر شده است به رژیم غذایی خود بازگردید که این کار از تلفات باکتری های سالم پیشگیری می کند و اگر علائم تان بعد از اجرای رژیم غذایی کم و پایین بدتر شود, به دنبال توجه فوری پزشکی باشید.