تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

کشف ردپای بزرگترین دایناسور تاریخ در مغولستان+ تصاویر

کشف ردپای بزرگترین دایناسور تاریخ در مغولستان+ تصاویر

رد پایی از بزرگترین دایناسور تاریخ در صحرای گوبی مغولستان کشف شد.

کشف ردپای بزرگترین دایناسور تاریخ در مغولستان+ تصاویر

کشف ردپای بسیار بزرگ یک دایناسور

یکی از بزرگترین ردپاهای دایناسور جهان به تازگی در صحرای گوبی، منطقه ای خشک و خالی از سکنه در شمال چین و جنوب مغولستان کشف شده است.

محققان رد پای یک دایناسور را با عرضی برابر ۷۷ سانتیمتر کشف کرده اند، کشفی که می تواند اطلاعات جدیدی درباره دایناسوری که مالک آن بوده در اختیار دانشمندان قرار دهد.

گفته می شود این ردپا به یک تیتاناسور تعلق دارد، دایناسوری گردن دراز و گیاهخوار. این دایناسورها جزو سنگین وزن ترین حیواناتی بوده اند که تاکنون روی زمین زندگی کرده اند و وزن آنها بیش از ۸۲ تن بوده است.
تیتاناسورها آخرین گروه از ساروپاد ها بوده اند، گروهی از دایناسورها که درحدود ۹۰ تا ۶۶ میلیون سال پیش در زمین پرسه می زده اند. صحرایی که این ردپا در آن پیدا شده است، امروزه از شن ها پوشانده شده است اما در دورانی که دایناسورها در آن زندگی می کردند، این منطقه احتمالا زمینی نرم و گل آلوده داشته است و به همین دلیل رد پای دایناسور روی زمین به جا مانده است.
کشف ردپای دایناسور

ردپای بزرگترین دایناسور تاریخ در مغولستان کشف شد

این فسیل ردپا به عنوان یک کشف نادر تلقی میشود زیرا به خوبی حفظ شده و با بیش از یک متر طول حتی جای پنجه ها نیز باقی مانده است. این کشف کمک بسیاری به شناخت این گونه از دایناسورها خواهد کرد.

گفتنی است در سال ۲۰۱۴ نیز در کشف مهم دیگری فسیل اسکلت یک تایتاناسور در آرژانتین کشف شد و هنوز هم در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در حال نمایش است. وزن آن حدود ۷۰ تن و طول آن ۳۷ متر است.

به گفته محققان دانشگاه اوکایاما، این کشفی بسیار نادر از فسیل ردپای یک دایناسور است که به خوبی حفظ شده و با احتساب اثر پنجه های دایناسور طول آن به یک متر نیز می رسد.

کشف ردپای دایناسور

ردپای بزرگترین دایناسور تاریخ در مغولستان کشف شد

اما این اولین باری نیست که چنین ردپای بزرگی کشف شده است، در سال های اخیر در گوشه و کنار جهان ردپاهای بزرگ دیگری نیز کشف شده اند. در سال ۲۰۱۵ ردپای بزرگ یک دایناسور در جزیره اسکای در اسکاتلند کشف شد که قطر آن ۷۰ سانتیمتر بود، این اولین ردپای ساروپادی بود که در اسکاتلند یافته شد.

همچنین محققان در ماه آگوست موفق شدند بزرگترین ردپای یک دایناسور گوشتخوار را در بولیوی بیابند. عرض این ردپا ۱۱۵ سانتیمتر بود و دانشمندان آن را متعلق به یک آبلیساروس، از خانواده تی رکس ها معرفی کردند. این دایناسورها که درحدود ۷۰ میلیون سال پیش ساکن زمین بوده اند، ممکن بود تا ۱۲ متر نیز رشد کنند.

بزرگترین ردپای دایناسوری جهان در سال ۲۰۰۹ در فرانسه کشف شده است، ردپاهایی به وسعت دو متر که به ساروپاد ها تعلق داشتند.

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=39083

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0