آیا لیزر موهای زائد بدن تاثیر دائمی بر حذف موهای زائد دارد؟
دانستنی ها در مورد لیزر موهای زائد
موهای زائد روی صورت و بدن می تواند بر اعتماد به نفس، تعاملات اجتماعی ما، آنچه که می پوشیم و آنچه که انجام می دهیم تأثیر بگذارد. گزینه های استتار یا از رفع موهای زائد بدن شامل برداشتن، تراشیدن، سفید کردن، استفاده از کرم و اپیلاسیون (با استفاده از وسیله ای چندین مو را به طور همزمان بیرون می کشد) است.
گزینه های طولانی اثرتر نیز شامل الکترولیز و لیزر درمانی می شود که از یک جریان الکتریکی برای از بین بردن فولیکول های موی فرد استفاده می کنند.
لیزر کردن موهای زائد چگونه است؟
لیزرها طول موج نورانی را با یک رنگ خاص منتشر می کنند. هنگام هدف قرار دادن پوست، انرژی حاصل از نور به پوست و ملانین رنگدانه مو منتقل می شود. رنگدانه در اثر این حرارت گرم می شود و به بافت اطراف آن آسیب می رساند.
اما برای از بین بردن دائمی موهای زائد و به حداقل رساندن آسیب به بافت اطراف آن، لیزر نیاز تشخیص سلول های خاصی دارد. اینها سلول های بنیادی فولیکول مو هستند که در قسمتی از مو که معروف به برآمدگی مو است، قرار دارند.
لیزر نیاز دارد که سلول های بنیادی که در برآمدگی مو قرار دارند را هدف قرار دهد. از آنجا که سطح پوست حاوی ملانین نیز هست، که می خواهیم از آسیب دیدن آن جلوگیری کنیم، افراد باید قبل از لیزر با دقت اصلاح کنند.
آیا لیزر موهای زائد را به طور دائمی از بین می برد؟
به نقل از متخصصین کلینیک لیزر پرشین درمان با لیزر هم می تواند تراکم موهای زائد را به طور دائم کاهش دهد و هم آنها را برای همیشه از بین ببرد. کاهش دائمی تراکم موهای زائد به این معنی است که برخی از موها بعد از یک دوره لیزر درمانی مجدداً دوباره رشد می کنند و بیماران به درمان مداوم با لیزر نیاز دارند. از بین بردن دائمی موهای زائد به این معنی است که هیچ یک از موهای موجود در ناحیه تحت درمان پس از یک دوره درمانی مجدداً دوباره رشد نخواهند کرد و نیازی به لیزر درمانی مداوم نیست.
اینکه موها به طور دائمی برداشته شوند یا فقط از نظر تراکم کاهش یابند، تحت تأثیر این موارد قرار می گیرد:
- رنگ و ضخامت موهای تحت لیزر
- رنگ پوست بیمار
- نوع و کیفیت لیزر مورد استفاده
- صلاحیت و تجربه شخصی که لیزر را انجام می دهد.
با این حال، اگر موهای خاکستری دارید، که هیچ رنگدانه ملانین ندارند، لیزرهای موجود در حال حاضر نمی توانند برای موهای شما استفاده شوند.
به چند جلسه لیزر نیاز دارم؟
به نقل از کلینیک زیبایی رازی تعداد جلسات مورد نیاز شما بستگی به نوع پوست شما دارد. پوست شما را بر اساس رنگ، حساسیت به نور خورشید و احتمال برنزه شدن آن طبقه بندی می کنند.
پوست کم رنگ یا سفید، به راحتی می سوزد، به ندرت برنزه می شود (انواع فیتزپاتریک ۱ و ۲)
افرادی که موهای تیره دارند معمولاً با ۴-۶ جلسه با فاصله ۴-۶ هفته ای می توانند موهای زائد را به طور دائمی از بین ببرند. افرادی که موهای نسبتا متوسطی دارند، فقط به کاهش موهای زائد دست می یابند و پس از یک دوره اولیه لیزر درمانی ممکن است ۶ تا ۱۲ جلسه با فاصله یک ماهه لازم داشته باشند.
پوست قهوه ای روشن، گاهی می سوزد، به آرامی برنزه تا قهوه ای روشن می شود (نوع ۳)
افرادی که موهای تیره دارند معمولاً با ۶-۱۰ جلسه لیزر با فاصله ۴ تا ۶ هفته ای می توانند موهای زائد را به صورت دائمی از بین ببرند. افرادی که موهای نسبتا معمولی دارند، فقط به کاهش دائمی موهای زائد دست می یابند و پس از یک دوره اولیه درمان با لیزر ممکن است نیاز به ۳-۶ درمان تکرار با فواصل یک ماهه داشته باشند.
پوست قهوه ای متوسط تا قهوه ای تیره، به ندرت دچار سوختگی شده، خوب برنزه شده یا قهوه ای متوسط می شود (نوع ۴ و ۵)
افرادی که موهای تیره دارند معمولاً با ۶-۱۰ جلسه لیزر با فاصله ۴ تا ۶ هفته ای می توانند به کاهش دائمی موهای زائد دست یابند. ۳-۶ جلسه شارژ مجدد با فاصله ماهانه مورد نیاز است. افرادی که دارای موهای نسبتا متوسطی هستند بعید است که به لیزر پاسخ دهند.
شارژ مجدد لیزر باید به اندازه کافی طولانی باشد تا موهای جدید رشد کرده و به سطح پوست برسد.
عوارض جانبی لیزر درمانی چیست؟
برای جلوگیری از آسیب دیدگی به شما توصیه می شود در طول لیزر درمانی از عینک استفاده کنید. شما همچنین در طول جلسه، به خصوص چند جلسه اول، درد کمی را تجربه خواهید کرد. این امر عمدتاً ناشی از عدم از شیو کردن موهای ناحیه ای است که باید قبل از لیزر شیو می شدند. موهای تراشیده نشده انرژی لیزر را جذب می کنند و سطح پوست را گرم می کنند. در صورتی که جلسات لیزر خود را در فواصل منظمی انجام دهید، درد کمتری وجود خواهد داشت.
بعد از لیزر، پوست شما ۱۵ تا ۳۰ دقیقه احساس گرما خواهد کرد. تا ۲۴ ساعت نیز ممکن است قرمزی و تورم وجود داشته باشد.
این موارد معمولاً در افرادی که دارای آفتاب سوختگی هستند رخ می دهد و یا تنظیمات لیزر به درستی انجام نشده است، دیده می شود. از طرف دیگر، این عوارض جانبی ممکن است هنگامی ایجاد شود که بیماران از داروهایی استفاده کنند که بر واکنش پوست آنها به نور خورشید تأثیر می گذارد.
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=19945