تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
3

دوران نامزدی ، زمانی مناسب برای محک زدن

دوران نامزدی ، زمانی مناسب برای محک زدن

دوران نامزدی، دوره ای کاملاً حساس پیش از ازدواج است که که منجر به شناخت بیشتر دختر و پسر از همدیگر می شود.صادق نبودن و نشناختن طرف مقابل می تواند در آینده باعث بروز مشکلاتی بزرگ شود.

دوران نامزدی ، زمانی مناسب برای محک زدن

دوران نامزدی ، بهترین فرصت برای شناخت

دوران نامزدی، دوره ای کاملاً حساس است که در آن دختر و پسر باید به شناخت از همدیگر، بپردازند. در این دوران جوانان با فرصت دادن به همدیگر می توانند بیشتر طرف مقابل را بشناسند.
بنابراین اگر آنها هر چقدر باهم صادق تر باشند، به نفع همدیگر کار کرده اند. در این برهه از زمان، دختر و پسر باید آنچه که هستند، رفتار کنند.
دوران نامزدی، بهترین فرصت برای محک زدن روابط آینده است. اگرچه که این دوران در مقایسه با زندگی زیر یک سقف خیلی سطحی است اما به هر حال مشت نمونه خروار است .اگر در دوران نامزدیتان با مشکلاتی رو به رو بودید، به احتمال قریب به یقین همین مشکلات به صورت تشدید یافته ای به زندگی مشترکتان هم راه پیدا می کنند مگر اینکه از همین حالا به فکر اصلاح خود و رابطه دو نفره تان باشید.
 
ناآشنا بودن ما با روحیات طرف مقابلمان و تمایل به نشان دادن چهره ای مثبت از خودمان ممکن است موجب بروز اشتباهاتی از جانب ما در دوران آشنایی شود که با توجه به شدت آن احتمال بروز تبعاتی همچون جروبحث، بر هم خوردن آشنایی، منتفی شدن نامزدی و اثرات منفی دیگر بعید نیست.
 
مسائل دوران نامزدی
 
یکی از مهمترین اشتباهات دوران آشنایی نادیده گرفتن مشکلات بزرگ است. بعضی از ما به دلیل این تصور غلط که دوران آشنایی پیش از ازدواج باید بهترین دوران زندگی ما باشد و بدون کوچک ترین ناراحتی و جر و بحثی تمام شود، یا به دلیل علاقه شدیدی که به نامزدمان داریم و دوست نداریم کوچک ترین ناراحتی وی را ببینیم و یا چون هنوز با وی کاملاً راحت نیستیم، از اختلافات بزرگی مانند تفاوت های عقیدتی، فرهنگی، رفتارهای نادرست و… بسادگی می گذریم و هیچ نمی گوییم، اما این کار نه تنها موجب بهبود روابط ما نمی شود، بلکه چون نامزد ما در مورد این مشکل چیزی نمی داند، به رفتار خود ادامه می دهد و این کار وی ممکن است موجب ناراحتی و دلسردی ما شود.

حساسیت بیش از حد یکی دیگر از اشتباهات دوران آشنایی است. این مشکل در نقط مقابل مشکل قبلی، یعنی نادیده گرفتن مشکلات بزرگ قرار دارد و زمانی رخ می دهد که طرفین نگاهی رویایی به رابطه شان دارند و تصور می کنند که رابط کامل رابطه ای است که هیچ تعارضی در آن وجود نداشته باشد.
در چنین حالتی فرد به محض روی دادن کوچک ترین اختلاف ناراحت می شود و گاهی مخالفت نامزدش را به عنوان علاقه نداشتن وی تعبیر می کند. برای مواجه نشدن با چنین مشکلی بهترین راهکار، اتخاذ دیدگاهی واقع بینانه به شرایط رابطه ای موفقیت آمیز و پذیرش تفاوت ها از ابتدای آشنایی است. با این مقدمه، رایج ترین اشتباهاتی که دختران و پسران در زمان آشنایی و نامزدی مرتکب می شوند در ادامه بیان می شود:

 
 
بعد از ازدواج مشکلات کم می شود

از آنجا که شما و نامزدتان تازه با هم آشنا شده اید، طبیعی است که در مورد بعضی از مسائل زندگی با هم کمی تعارض و اختلاف نظر داشته باشید، اما مهم این است که هیچ مشکلی با گذشت زمان خودبه خود حل نمی شود. درست است که شما با گذشت زمان به اخلاق و روحیات نامزدتان بیشتر آشنا می شوید، اما آشنایی به تنهایی برای حل مسائل کافی نیست، تنها در صورتی که از همین حالا شیوه های حل تعارض را با نامزدتان تمرین کنید، می توانید به داشتن یک زندگی مشترک موفقیت آمیز امیدوار باشید.

 
تغییر دادن خود به منظور جلب رضایت طرف مقابل

بعضی از افراد به خاطر اینکه بتوانند علاقه طرف مقابل را به خود جلب کنند، سعی می کنند بعضی از رفتارهایشان را تغییر دهند. البته تغییر دادن رفتار فی نفسه کار بدی نیست، اما اگر قصد ما این باشد که فقط در دوران آشنایی این کار را انجام داده و بعد از ازدواج به روال خود برگردیم، یا به عبارتی برای مدتی نقش بازی کنیم، این کار ما نوعی فریب محسوب شده و بعدها موجب بروز مشکلات بزرگی در زندگی مشترک می شود. پس بهتر است ما در مدت آشنایی خودِ واقعی مان را نشان دهیم تا طرف مقابل بتواند انتخاب آگاهانه ای داشته باشد.

طولانی کردن دوران آشنایی

همان طور که داشتن دوران آشنایی کوتاه مدت توصیه نمی شود، طولانی شدن دوران آشنایی هم تبعات منفی دارد که از مهم ترین آنها می توان به از دست دادن تمایل و انگیز طرفین برای ازدواج، احتمال افزایش دخالت والدین و حساس شدن طرفین و به تبع آن افزایش توقعات و تعارض ها اشاره کرد.

 
 

ایجاد تفاهم پیش از علاقه مندی 

گاهی بدون اینکه هیچ گونه علاقه ای به طرف مقابل داشته باشید، به فکر ایجاد تفاهم هستید و ممکن است فکر کنید با ازدواج، علاقه ایجاد می شود. همان طور که تنها با علاقه نمی توان تفاهم ایجاد کرد، تنها با تفاهم هم نمی توان انتظار علاقه و جذابیت داشت. تفاهم مهم است اما علاقه ، تعهد و تفاهم هستند که در کنار هم یک عشق کامل را ایجاد می کنند.مشکلاتی به بار آورد.

اعتقاد به تغییر طرف مقابل 

گاهی اوقات هم ما با این تصور که در آینده می توانیم نامزدمان را تغییر دهیم ، بعضی از جنبه های مهم رفتاری و شخصیتی وی را نادیده می گیریم. تغییر کردن کار راحتی نیست و شرط اصلی آن، خواست خود فرد است. 
ندانستن و نیاموختن زبان مشترک

بسیاری از مشکلات دوران آشنایی تنها به این دلیل رخ می دهند که دو طرف هنوز زبان مشترکی پیدا نکرده اند. نامزد شما چیزی می گوید و برداشتی که شما از حرف او می کنید، آن قدر ناخوشایند است که تا چند شب خواب به چشمتان نیامده و حتی در مورد انتخابتان دچار تردید می شوید، در صورتی که وی هیچ منظوری نداشته است. بهترین راه برای از بین بردن این مشکل، این است که زمانی که نامزدتان حرفی می زند، به جای اینکه برداشتتان را در ذهنتان نگه دارید، با او در میان بگذارید تا ببینید که آیا به خوبی متوجه منظور او شده اید یا خیر.

کنار گذاشتن خانواده و دوستان قدیمی

ممکن است شما تصور کنید آشنا شدن با فرد ایده آلتان برای خوشبختی شما کافی است و دیگر نیازی نیست که زمانی را به خانواده یا دوستانتان اختصاص دهید، شاید هم دخالت خانواده و دوستان در مورد رابط شما و نامزدتان باعث شده چنین تصمیمی اتخاذ کنید. به هر حال، دلیل این تصمیم هرچه که باشد، دلیل درستی نیست.

افراد به ویژه در اوایل زندگی مشترک برای حل مشکلات خود به یک شبکه حمایت اجتماعی قوی نیاز دارند؛ شبکه ای که اعضای خانواده و دوستان قدیمی از مهم ترین اعضای آن به شمار می روند. شما با تقسیم وقت خود و اختصاص دادن بخشی از آن به خانواده دوستانتان به آنها نشان می دهید که هنوز هم برای شما مهم بوده و به آنها در کنار آمدن با این تغییر کمک می کنید.

 
ترس از قضاوت مردم 

گاهی افراد دوره آشنایی را طی می کنند، ولی با وجود مشکلات به دلیل قضاوت منفی مردم در مورد خود، آنها را نادیده می گیرند. گاهی افراد پیش از اینکه از همدیگر شناخت پیدا کنند، قول ازدواج می دهند و برای خود تعهد ایجاد می کنند. برخی اوقات حتی اگر طرف مقابل درخواست زمان بیشتر برای آشنایی را از آنها بکند، او را متهم به زیر پا گذاشتن تعهد می کنند.
 
افشای هم مسائل محرمانه

درست است که ما باید با همسر آینده مان روراست باشیم، اما دلیلی ندارد که وی بداند مثلاً پسرخاله ما شش سال پیش از ما خواستگاری کرده و یا ما در سن هفده سالگی به دختر همسایه مان علاقه مند شده بودیم. البته اگر مسئله جدی ای مانند آشنایی قبلی وجود داشته حتماً باید عنوان شود، اما مطرح کردن موارد عاطفی که اهمیت چندانی ندارد تنها موجب بی اعتمادی طرف مقابل می شود و ممکن است وی از این مسئله به عنوان نقطه ضعف شما استفاده کند. 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=58365

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0