ویژگی مخصوص افراد خلاق
خصوصیات رفتاری افراد خلاق
افراد خلاق به دلیل استفاده درست از مغزشان و به چالش کشاندن ذهن شان توانایی ایجاد فکر بکر را در خود ایجاد می کنند.
اگر ما به ایجاد اتصالات خنثی جدید، ادامه ندهیم، مغز شروع به خشک شدن می کند و این آغاز اختلالات پیری است. ما از روش های عادی و از روی عادت فکر، برای نزدیک شدن با چالش های زندگی استفاده می کنیم و از این راه روش کارهای یکنواختی را در مغز به وجود می آوریم. در واقع مکانیسم مغز را برای تقکر با سیستم عملکرد کامپیوتری مجهز می کنیم. اگر این مفهوم را بپذیریم که ذهن با خودآگاهی بر روی مغز عمل می کند، می توانیم درک کنیم که نیاز داریم نوعی انعطاف پذیری در مغز ایجاد کنیم تا انعطاف پذیری در ذهنمان هم شکل بگیرد.
افراد خلاق بذله گو و شوخ طبع هستند
انجام بازی های فکری نه تنها راه فوق العاده ای برای حفظ هوشیاری ذهن به شمار می رود، بلکه بخش های مختلف مغز را به کار می گیرد. برخی از بازی های فکری نیمکره چپ و برخی نیمکره راست مغز را تحریک می کنند. بیشتر ما در سیستم مدارس عمومی آموزش دیده ایم. صرفا عادات منطقی نیمکره چپ ما مورد توجه قرار می گرفت. خواندن و نوشتن، بیشتر شکل هایی از کاربرد عددی و حسابی تفکر متوالی و ترتیبی را شکل می داد. همچنین استدلال و تعقل، ویژگی تفکر نیمکره چپ مغز است.
استفاده از نیمکره راست مغز، با پرداختن به هنر، ورزش، موسیقی یا شکل های دیگری از کلی نگری، توانایی در قضاوت و موقعیت و فاصله اشیا و شکل های صوتی آموزش، انجام می گیرد. شما می توانید، نیمکره راست مغز عمل بینش و بصیرت است و بینش همان شناخت ناگهانی جواب هاست. با پرورش و به کارگیری توانایی هایمان، برای بینش، فهم و بصیرت، راه هایی بالقوه برای شکل گرفتن نبوغ و استعداد گشوده ایم.
در ادامه ۲ ویژگی منحصر به فرد افراد خلاق آمده است
در این مقاله ۲ ویژگی منحصر به فرد آدم های خلاق را به شما معرفی میکنیم که باعث می شود این افراد زندگی شادتر و بهتری داشته باشند و از آلزایمر و زوال عقل هم دور باشند.
مجله زندگی در ژوئن ۱۹۹۴ در مورد یک گروه از راهبه هایی که ۸۰ ساله، ۹۰ ساله و ۱۰۰ ساله بودند، مقاله ای را منتشر کرد. همه این زنان باهوش بودند و هیچ نشانه ای از بیماری آلزایمر در آنها مشاهده نشد چون به گفته ی خودشان آنها بسیار علاقه مند بودند هر روز به بازی های فکری (پازل) بپردازند و ذهن خود را به کار بگیرند. این مقاله به این حقیقت توجه داشت که ما با ایجاد اتصالاتی در راه های خنثی مغز، فکر می کنیم. از نظر عصب شناسی این عمل ”کاربرد شکل پذیری وابسته“ نامیده می شود.
۱- افراد خلاق شوخ طبعی و بذله گویی
خنده بهترین دارو است. علم ثابت کرده است که خنده ارگان های داخلی بدن را ماساژ می دهد و هضم غذا و جریان خون را بهبود می بخشد. شوخ طبعی همچنین آندورفین ها را در مغز رها می سازد و در ما حس خوشی و سلامت ایجاد می کند.
شوخ طبعی توانایی برای شناخت و تشخیص چیزهایی مضحک و بی معنی و غیرمنطقی در هر شرایطی، و پذیرش آن است. شوخ طبعی توانایی برای این است که فرد خودش و دیگران را زیاد از حد جدی نگیرد و از روابط خشک و سرد حذر کند. حس شور و شادی به آرامش ذهن و انعطاف پذیری بیشتر کمک می کند.
اگر زندگی نوابغ را بررسی کنیم، می بینیم که بیشتر آنها شوخ طبع بوده اند افرادی چون:انیشتن، آلبریت شوایتزر، شوناردو داوینچی، شکسپیر، گوته و…
۲- فکر بکر
فکر بکر عنصر دیگری است که یک ذهن خلاق را می پروراند و کمک می کند هر روز را با داستان های امیدوارکننده و روحیه بخش شروع کنید. داستان ها و افکاری که به شما روحیه می بخشند و در طول روز شما را هدایت می کنند و ذهن شما را در جایگاه رفیع و ممتازی قرار می دهند.
وقتی روح شما بهبودی می یابد، توانایی شما برای درک کردن و دریافت راه های خلاق به طور گسترده افزایش می یابد. و این جوهر نگرش خلاق است، علاقه برای رسیدن به افق های جدید.
ذهن خلاق به انعطاف پذیری که موجب فکر بکر می شود، نیاز دارد. فکر بکر نگرش های کودکانه از شور و نشاط و پذیرش زندگی را یادآور می شود. به عبارتی به ما حس شادی و نشاط کودکانه و حس شور و خرمی دست می دهد. پس روز خود را با این احساس شروع کنید در نتیجه هر چیزی که در مسیر شما قرار می گیرد، شیرین خواهد شد و راه حل ها و توجیهات خلاق آشکار خواهند شد، حتی در سخت ترین چالش های زندگی.