رفع مشکل “داغ شدن گوشی”
رفع مشکل داغ شدن گوشی های مختلف
گوشی های هوشمند یکی از ابزارهای مهم در زندگی روزمره امروزی است که طبیعتا بدون آنها زندگی بسیار سخت خواهد بود و در صورت بروز مشکل در آنها هم منجر به تداخل در کارهایمان خواهد شد و در مقابل برای خرید گوشی هم به دلیل نوسانات ارزی مختلف قادر به خرید گوشی های هوشمند پرچم دار نخواهیم بود. بنابراین بهترین کار این است که وقتی برای گوشی ما مشکی رخ داد، حتما اقدام به رفع آن کنیم تا هزینه زیادی را برای ما نسازد!
از این رو اگر بخواهیم به مشکلات گوشی های هوشمند اشاره کرد، طبیعتا مشکلات زیادی وجود دارند و اندک گوشی هوشمند وجود دارند که مشکلات زیادی در آن وجود نداشته باشند و برای خرید چنین گوشی هایی نباید چند ده میلیون تومان هزینه کنید!! تنها و تنها خرید هوشمندانه و هدفمند در این مسیر مهم است و قرار بر این نیست که وقتی یک گوشی گران قیمت است، هیچ مشکلی ندارد.
برای مثال یکی از مشکلاتی که برخی از کاربران گوشی های آیفون پرچم دار گزارش داده اند، داغ شدن گوشی آیفون ۱۱ می باشد که برای خرید آن باید مبلغ زیادی را هزینه کنید! با این وجود اگر در این موضوع به مشکل خورده اید و باعث آزار و اذیت شما شده است، در ادامه این گزارش از بخش تکنولوزی نمناک قصد داریم شما را با دلایل و رفع مشکل داغ شدن گوشی های مختلف آشنا سازیم. همراه ما باشید.
دلایل داغ شدن گوشی
موارد و عوامل زیادی وجود دارند که گوشی شما از طریق آن می تواند داغ شود که خبر خوشایندی قطعا برای ما نخواهد بود چرا که نشان دهنده یک مشکل است که باید فورا اقدام به رفع آن کنیم. اما اگر این مشکل برطرف نشود، می تواند باعث تخلیه باتری و کاهش سلامت ان، خاموش شدن ناگهانی و حتی خرابی کامل گوشی شود و گوشی شما دیگر روشن نشود و هزینه کنید.
اما از مهم ترین عوامل و دلایل در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
۱- تعداد برنامه های باز در background گوشی
یکی از کارهایی که همیشه ما انجام می دهیم و در مقابل فراموش میکنیم که آنها را ببندیم، برنامه باز هستند که باعث پر شدن حافظه رم گوشی می شوند. با این حال لازم است این موضوع را بدانید که برنامه های باز می توانند باعث داغ شدن گوشی شوند چرا که در کنار پر کردن حافظه ram گوشی، باعث استفاده زیاد باتری خواهند شد که این می تواند در بلند مدت باعث آسیب رساندن به گوشی شود.
۲- برنامه های غیر کاربردی را ببندید
هر یک از ما در گوشی برنامه هایی داریم که شاید از اولین روز خرید گوشی تا به امروز حتی یکبار هم وارد آن نشده ایم و در اصل برای ما هیچ کاربردی نداشته اند. این برنامه گاها ممکن است بصورت پیش فرض در گوشی ما نصب شده باشند. برای مثال برنامه فیسبوک در اکثر گوشی های اندرویدی بصورت پیش فرض نصب شده است و شاید شما حتی در طول چند سال اخیر یکبار هم از آن استفاده نکرده باشید و از قرار معلوم این برنامه بدو اجازه شما اجرا می شود و زمانیکه اجرا می شود می تواند حافظه رم را اشغال کند که این می تواند باعث داغ شدن باتری و گوشی شود.
از این رو شما حتما و حتما باید برنامه های این چنینی را ببندید و در صورت امکان حذف نصب کنید که برای همیشه از گوشی شما حذف شوند. برای این کار وارد تنظیمات گوشی شوید و سپس گزینه Apps یا «برنامه ها» را انتخاب کنید و برنامه ها را بصورت چشمی بررسی کنید و برنامه هایی که نیاز ندارید را حذف نصب کنید و اگر حذف نصب امکان نداشت، حتما از گزینه force stop استفاده کنید که با استفاده از این گزینه تا وقتی که شما وارد آن برنامه ها نشوید، برای همیشه بسته خواهند بود.
۳- گوشی را در مقابل آفتاب قرار ندهید
آسان ترین راه برای جلوگیری از داغ شدن گوشی، عدم قرار دادن گوشی در مقابل نور خورشید است و از جمله در فصل تابستان باید نهایت تلاش خود را بکار بگیرید تا گوشی در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد چرا که حتی اگر چند دقیقه گوشی در مقابل آفتاب قرار بگیرد، به مدت ۱ ساعت گوشی داغ خواهد شد و توصیه می شود در این مدت به گوشی دست نزنید و با آن کار نکنید چرا که می تواند بسیار مخرب واقع شود.
۴- نور صفحه را کاهش دهید
همانند باز کردن ده ها برنامه بصورت همزمان، افزایش نور گوشی می تواند باعث سخت کار کردن باتری گوشی شود که وقتی هم باتری به میزان زیادی کار کند، داغ خواهد شد و به مرور می تواند باعث تخریب گوشی شود. به همین دلیل توصیه ای که برای شما داریم، کاهش دادن نور صفحه است که با این کار میزان کارکرد باتری کاهش پیدا خواهد کرد و دیگر همانند سابق تحت فشار نخواهد بود.
۵- شارژر و سیم شارژر را چک کنید
یکی دیگر از عواملی که می توانند باعث افزایش دمای گوشی شوند، استفاده از شارژر و سیم شارژرهای تقلبی و غیر اورجینال است که به مرور می توانند حافظه گوشی را تحت تاثیر خود قرار دهند. اما چگونه؟ باتری گوشی های امروزی از جنس لیتیوم یونی هستند که خب برای هر گوشی ممکن است میزان ولتاژ خاصی در نظر گرفته شده باشد و وقتی برای مثال میزان ولتاژ ورودی یک گوشی X است، شما هم باید به میزان X به آن نیرو وارد کنید و اگر این نیرو بیشتر یا کمتر شود به باتری آسیب خواهد رسید و در نهایت باعث داغ شدن گوشی خواهد شد!
۶- گوشی را ۱۰۰ درصد شارژر نکنید
اول از همه قبل از بررسی این گزینه باید شما را با یک اصل معرفی سازیم که این اصل بیان می کند گوشی را بعد از آنکه شارژ کامل در مدت زمان مشخص شده، انجام شد از شارژر جدا کنید و اگر شما بعد از شارژ کامل آنرا جدا نکنید به منزله تقویت باتری نخواهد بود و فقط می تواند باعث تخلیه باتری شود که می تواند باعث داغ شدن گوشی شود. اما منظور از تخلیه باتری چیست؟ این یک فرایند است که در طی آن باتری آسیب می بیند. اما چگونه؟!
یک باکس سر باز را تصور کنید که در آن ۱۰۰ نفر قرار گرفته اند و نظور از ۱۰۰ نفر گنجایش این باکس است که جایی برای ۱۰۱مین نفر وجود ندارد. اما وقتی که شما گوشی را چند ساعت در شارژ رها می کنید، باعث می شود که نفر ۱۰۰م از بصورت مکرر از باکس خارج شود و مجددا وارد شود و این گونه باعث تخلیه باتری گوشی خواهد شد و گاها گزارش انفجار در طی تخلیه باتری هم داده شده است.
۷- در حین شارژ، قاب گوشی را خارج کنید
یکی از عواملی که می توانند باعث داغ شدن گوشی شوند و ما به هیچ وجه به آنها اعتنایی نمی کنیم، جدا نکردن قاب گوشی در حین شارژ کردن گوشی می باشد که واقعا عمل پر ریسکی است چرا که در حین شارژ گوشی، گوشی خواه ناخواه کمی افزایش دما خواهد داشت و در نهایت اگر قاب گوشی شما حساس باشد و در مقابل گرما مقاوم نباشد، می تواند آسیب ببیند و شما را وارد مشکلی جدید و غیر قابل جبران کند.
بطور کلی اگر در یک نگاه بخواهیم شما را با راه های کاهش دمای گوشی آشنا سازیم، عبارتند از موارد ذیل؛
- برنامه ها و نرم افزار گوشی را آپدیت کنید.
- بلوتوث و سایر اتصالات را در حین شارژ خاموش کنید.
- برنامه های باز را در حین شارژ ببندید.
- از تغییر دمای ناگهانی گوشی جلوگیری کنید.
- قاب گوشی را در حین شارژ جدا کنید.
- در حین شارژ گوش را به حالت هواپیما تغییر دهید.
- از تابش مستقیم نور خورشید دور کنید.
- روبروی فن یا کولر قرار دهید.
- کاهش دادن میزان نور صفحه گوشی.
- از حالت battery savor استفاده کنید.
- حذف فایل های اضافی و پر حجم از گوشی.