باورهای غلط درباره آکنه را به فراموشی بسپارید
اصلاح باورهای غلط درباره آکنه
آکنه عبارت است از یک بیماری التهابی مزمن پوست که در دوره های مختلف زندگی شایع است ، اما گاهی بطور متناوب در سراسر زندگی رخ می دهد. مشخصه این بیماری عبارت است از بروز جوشهایی روی صورت ، قفسه سینه و کمر. این بیماری در مردان شایع تر از زنان است .
آکنه یک مشکل پوستی است که در اثر تجمع چربی در بخش های مختلف بدن از جمله صورت , قفسه سینه, شانه, گردن و… به صورت جوش های سریاه , جوش سر سفید و… رخ می دهد. اگر پوست صورتتان معمولا جوش می زند، حتما تا به حال داستان های زیادی درباره اینکه چه چیزهایی باعث جوش زدن می شوند شنیده اید.
باورهای غلط درباره آکنه :
اینکه یک فرد چه موقع و با چه شدتی دچار آکنه شود تا حدود زیادی ژنتیکی است.
با وجود اینکه بیشتر افراد در دوران نوجوانی آکنه را تجربه می کنند اما خیلی ها هم هستند که درگیر جوش ها در بزرگسالی هستند.
آکنه یک مشکل پوستی است که در اثر تجمع چربی است
باور غلط:باید صورتت را زیاد بشویی.
متاسفانه شستشوی زیاد صورت با آب و صابون نمی تواند به بهبود آکنه کمک بکند.
باکتری ها هم می توانند نقش ایفا کنند چون باعث پرشدن منافذ پوست می شوند. وقتی منافذ پوست بسته می شود بیشتر در خطر جوش زدن قرار می گیرید. شستن صورت می تواند برای کاهش این مورد مفید باشد اما همانطور که گفته شد، نمی تواند درمان قطعی آکنه باشد.
اینکه می گویند نور خورشید به پاک شدن جوش ها کمک می کند، کاملا غلط است.
این کار سیستم ایمنی پوستمان را تضعیف می کند که چیز خوبی نیست چون به سیستم ایمنی برای پیشگیری از عفونت پوست و سرطان پوست نیاز داریم.
همچنین می دانیم که زیاد در معرض نور خورشید قرار گرفتن، می تواند باعث بروز مشکل چین و چروک و تغییر رنگدانه های پوست شود. با این حال وقتی مشکلات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس دارید، نور خورشید می تواند التهاب مربوط به آن را کاهش دهد و به مرور زمان شرایط را بهبود ببخشد.
بروز آکنه با مصرف غذاهای چرب رابطه زیادی ندارد
با وجود اینکه بعضی غذاهای خاص در افراد مستعد به جوش، می تواند مشکلاتی به وجود بیاورد اما در کل این باور نادرست است.
در واقع چربی موجود در غذاهایی نظیر پیتزا نیست که باعث جوش می شود، بلکه عناصر التهاب آور آنها مقصر اصلی هستند.
ما بر این باوریم غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند به دلیل تاثیرشان روی سیستم غدد درون ریز و هورمون ها می توانند آکنه را تشدید کنند.
وقتی سبوم و سلول های پوستی در فولیکول ها انباشته می شوند، ممکن است دچار جوش های سرسیاه یا سرسفید بشوید.
جوش های سرسیاه باز هستند و این منجر به اکسیداسیون مواد داخل آن و سیاه رنگ شدنش می شود.
وقتی یک منفذ بسته می شود، از رسیدن اکسیژن به آنچه درونش است جلوگیری شده و جوشتان سرسفید می شود.
جوش های سر سیاه هیچ ربطی به کثیفی ندارند.
این کار، یک اشتباه بزرگ است.
زخم ایجاد شده به واسطه ترکاندن یک جوش باعث می شود باکتری های بیشتری به درون زخم راه پیدا کنند و التهاب بدتر شود. زخمی کردن یک جوش، هم زمان بهبودش را طولانی تر می کند و هم ممکن است بعد از بهبود، جایش تیره شود.
تا به حال از کسی شنیده اید که آکنه قبل از اینکه خوب و پاک شود، بدتر می شود؟
کترکینگ می گوید:این به صورت کلی درست نیست اما با این حال برخی افراد، این پدیده را با استفاده از داروهایی خاص مانند رتینوئیدها و آکوتان تجربه می کنند.