خلاقیت های خنده دار دانش آموان برای تقلب – سری ۲
مهارت تقلب این دانش آموزان تحسین برانگیز است
همه ما با معنی و مفهوم تقلب آشنا هستیم گر چه تقلب میتواند به مصداقهای زیادی تعمیم داده شود اما منظور ما تقلب در امتحانات درسی است.شاید کمتر کسی باشد که تقلب نکرده باشد اما این گستردگی باعث آن نمی شود که زشتی آنرا از بین رفته بدانیم. بلکه تلاش ما باید این باشد که با این پدیده مبارزه کنیم.
تقلب چیست؟ تقلب، دغلی یا دغل کاری و به معنای در کاری به نفع خود و به ضرر دیگری تصرف کردن است و در مواردی چون:امتحان، بازی، خرید و فروش، … به کار گرفته می شود. اما درباره تقلب در امتحان، سؤالات متعددی مطرح است که در این بخش به تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.
تقلب رفتاری است غیرصادقانه، طی طریقی است به غیر از شیوه شرافتمندانه، و رسیدن به واقعیت و حقیقتی است غیر از طریق مشروع و نشان دادن خود با چهره ای وارونه و غیرصحیح.
تقلب نوعی دزدی است، منتها دزدی در مال نیست، بلکه دزدی رتبت و مقام و موقعیت و از این قبیل است. بر اثر آن آدمی سعی دارد چیزی را از آن خود کند که شرعاً یا عرفاً از آن او نیست و در تملک آن موقعیت و مقام راه شرافتمندانه را طی نمی کند. تقلب در حقیقت کوتاهترین راهی است که آدمی برای طریق و رسیدن به مقصود خود انتخاب می کند و سعی دارد با میان بُر زدن به جایی برسد که دیگران در سایه کوشش ها و تلاش های مداوم بدان جا می رسند.
کودکان دیگر در سایه درس خواندن و رنج بردن به قبولی می رسند و او بدون کار و تلاش و زحمت. اساس موضوع این است که برخی از افراد در عین تنبلی و در عین احساس عقب ماندگی ظرفیت تحمل محرومیت را ندارند و می خواهند هرچه زودتر و سریعتر به درجه و موقعیتی برسند که دیگر افراد عادی از آن برخوردارند. اینان خود را دوست دارند و نمی خواهند گرد و غباری بر چهره شان از این بابت بنشیند. نمی خواهند سر و گردنی کوتاهتر از دیگران داشته باشند. اگرچه ظرفیت و تحمل روحی دیگران را ندارند.
برداشت ما این است که در سالهای اخیر در مدارس گرایش به تقلب به شدت افزایش یافته است و یکی از دلایل مهم آن هم تحت فشار قرار گرفتن مدارس برای افزایش درصد قبولی از مدیران بالا بوده است و به تبع آن به دانش آموزان نمرات بالاتر از حق خود داده شد و نظارت در سر جلسات امتحان با مسامحه کاری صورت گرفت و دانش آموزان هم برای درس نخواندن و تنبلی و گرفتن نمرات غیر واقعی عادت کردند و این واقعیت مخصوصا در مدارس ابتدایی و راهنمائی رخ داده است.
امروزه قبح تقلب در نظر ما کم رنگ شده است و این میتواند برای ما واقعاً هشدار دهنده باشد. چون فرزندان جامعه با تقلب کردن آسیب می بینند و تقلب میتواند این پیام را برای آنها داشته باشد که خطاهای دیگری را هم میتوان این چنین انجام داد و قوانین و مقررات دیگری را هم میتوان اینچنین زیر پا گذاشت. و ما هرگز نمیخواهیم چنین فرزندانی را تربیت کنیم. چون ما میخواهیم که فرزندان ما هم با اخلاق و هم تلاشگر و هم باسواد باشند
در یک تعبیر خشن شاید بتوانیم بگوئیم فردی که تقلب می کند مانند کسی است که دزدی میکند اما با شیوه ی دیگر. همانطور که در دزدی پنهان کاری، ترس و تجاوز به حقوق دیگران وجود دارد در تقلب هم وجود دارد.اما گفته میشود که تقلب میتواند چیزی شبیه دروغگوئی باشد.
به نظر میرسد که فرد سالم نباید تقلب کند گر چه نتواند به همه سئوالات امتحانی پاسخ دهد. چون او میداند تقلب از سنخ چه نوع اعمال و رفتاری است.
اگر دانش آموزی یک بار از طریق تقلب موفق شود نمره ی خوبی بگیرد دیگر نمی تواند با فکر خودش امتحان دهد ودر مقابل وسوسه ی نوشتن ازروی دست دیگران پایداری نکند.
بیشتر دانش آموزان در طول سالهای مدرسه حداقل یکی دوبار تقلب می کنند ودر بیشتر این موارد بدون ان که مطلب درسی را فهمیده باشند با نمره ی غیر واقعی به کلاس بالا راه می یابند و این موضوع مشکلات بسیاری را بوجود می اورد بیشتر والدین می خواهند فرزندان انها درک کنند که تقلب کردن کار درستی نیست حتی اگر بدون تقلب نمره ی بالا تری را نگیرند . در یک تعبیر خشن شاید بتوانیم بگوئیم فردی که تقلب می کند مانند کسی است که دزدی میکند اما با شیوه ی دیگر. همانطور که در دزدی پنهان کاری، ترس و تجاوز به حقوق دیگران وجود دارد در تقلب هم وجود دارد.اما گفته میشود که تقلب میتواند چیزی شبیه دروغگوئی باشد. به نظر میرسد که فرد سالم نباید تقلب کند گر چه نتواند به همه سئوالات امتحانی پاسخ دهد. چون او میداند تقلب از سنخ چه نوع اعمال و رفتاری است.
«درس بخوانید برای اخذ مدرک نه برای درک مطلب» این جمله شاید این روزها به بزرگترین مانیفست بچه محصلهای سرزمینمان تبدیل شده است تا جایی که آدم ها همه تلاششان در جهت تحصیل در مدرسه و دانشگاه را منعطف به گرفتن نمره می کنند و هرز گاهی کار را به جایی می رسانند که دیگر برای خیلی هایمان مهم نیست که هدف وسیله را توجیه می کند یا نه ؛ برای همین می توان گفت تقلب در ایام امتحانات تنها راه میان بری است که می تواند برای بسیاری حکم نجات از مهلکه مردود شدن را داشته باشد و از این رو دانش آموزان و دانشجویان ایرانی همیشه در صدد این هستند که برای موفقیت هر چه بیشتر دست به راه ها و سبک های متفاوت بزنند. به همین بهانه و با سپری کردن ایام امتحانات به سراغ راه و روش های متفاوت تقلب رفتیم. روش هایی که هر کدامشان با اینکه یک تخلف محسوب می شوند ولی درکنارش به خلاقیت دانش آموزان و دانشجویان ایرانی پهلو می زنند.
فرمول را در ماشین حساب مهندسی نوشتیم
دانشجویان مختلف هرکدامشان بسته به رشته هایی که در آن درس می خوانند روش های متفاوتی برای تقلب کردن در امتحان در پیش می گیرند. علی و امین که هر دو نفرشان از دانشجویان رشته مهندسی هستند می گویند در کنار روش های سنتی ای که بین دانشجویان تمام رشته ها متداول است یکی از روش هایی که شاید بیشتر مختص بچه های ریاضی و فنی باشد کاربرد و استفاده از ماشین حساب است.« خیلی ها می دانند که در رشته های مهندسی و فنی بردن ماشین حساب سر جلسه امتحان ممنوع نیست و همه دانشجویان می توانند سر جلسه از آن استفاده کنند اما یکی از ویژگی هایی که ماشین حساب مهندسی نسبت به بقیه دارد حافظه آن است.
با موبایل سؤال را ارسال و جواب را دریافت می کنیم
تقلب نویسی با خودکارهای نامرئی
با روش دنده ای تست می زنیم
با کف کفش کنار دستی هایمان به سؤالات پاسخ می دهیم
ساخت قرقره در لوله های خودکار
چرا تقلب می کنیم؟/ ما با این سیستم بزرگ شدیم
به خاطر ترس از شهریه ها تقلب می کنیم
معلممان به کلید سؤالات ۱۰ داده بود
مراقب ها بابت حق السکوت ۵۰هزار تومان می گیرند
تا پیش از این بسیاری از ما تصور می کردیم که برای انجام یک تخلف و تقلب در امتحان مهارت خود شخص و در عین حال تعامل بین فردی دانشجویان می تواند از دو فاکتور موفقیت آمیز این امر باشد اما امین می گوید که در کنار این دو مورد، توجه به مراقبان امتحان مورد سومی است که باید دانشجویان در حین تقلب حتماً آن را در نظر بگیرند ولی نکته جالب توجه رویکرد نوینی است که افراد و مراقبان در برخورد با یکدیگر و به تازگی در پیش گرفته اند و طی یک معامله به توافق رسیده اند.«در طول این چند سالی که من دانشجوی رشته مهندسی هستم شاید از بین مراقبان زیادی امتحانی چهار پنج نفری باشند که کاملاً با فوت های کوزه گری تقلب آشنایی دارند و می توانند مچ دانشجو را بگیرند که بچه ها با آن چند نفر هم وارد مذاکره شده اند طوری که به ازای هر تقلبی که از بچه ها می گیرند بچه ها ۵۰ هزار تومان حق السکوت به آن ها می دهند.