روش های طلایی برای جلوگیری از آلوده شدن گوشت به کرونا
چگونه «گوشت» را از آلوده شدن به کرونا حفظ کنیم؟
شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا ۲۰۱۹، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشتهای آلوده و خام حیوانات وجود داشته است، به انسان منتقل شده است؛ حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟
دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای چگونگی استفاده از انواع گوشت را به این شرح منتشر کردند.
با این روشها مانع آلودگی گوشت به کرونا شوید
شواهدی در دست است که نشان میدهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و با شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. ابتلا میتواند در هنگام پاک کردن و خرد کردن گوشت حیوان بیمار و پخش شدن قطرات خونی آلوده و ورود به بینی، چشم و دهان فردی که با آن مواجه میشود باشد.
اگر گوشت حیوان سالم هم در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار بگیرد میتواند با تماس با فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن به بینی، چشم و دهان منجر به بیماری شود.
بهترین روش ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات برای مقابله با کرونا
ویروس کرونا در گوشت حیوان بیمار و با گوشت حیوان سالم آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای ۷۰ درجه سانتیگراد و بالاتر از بین میرود و دیگر خطر بیماری زایی ندارد. خانواده ویروسهای کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد باقی میمانند.
نکات مهم جهت جلوگیری از ابتلا به کرونا از طریق گوشت
با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت آلوده وجود ندارد:
- شستن کامل دستها با آب و صابون و ضدعفونی کردن تمامی سطوح نظیرتخته گوشت، چاقو و سطح آشپزخانه قبل و بعد از فرآوری گوشت. (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته بندی)
- جداسازی محل قرار دادن گوشتهای خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد.
- پخت گوشت در دمای ۷۰ درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغز پخت شود. پیشنهاد میشود از دماسنج استفاده شود.
- عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مردهاند.
- عدم استفاده از گوشتهای خام و نیم پز.
روش تمیز کردن مرغ و گوشت آلوده به کرونا
محمدباقر حاج کاظمی روز چهارشنبه افزود: بیماری کرونا مشترک بین انسان و دام و برعکس نیست و این بیماری از دامی به انسان و یا انسان به دام منتقل نمیشود و این مساله در هیچ مستند علمی در هیچ جای دنیا اثبات نشده است.
وی تاکید کرد: ماهی، گوشت قرمز و مرغ به صورت اولیه پاک هستند و این فرآوردههای دامی در مرحله نخست پاک بوده و ناقل ویروس کرونا نیست، اما ممکن است در مرحلهای ویروس وارد این فرآوردهها شود که این مرحله قطعه بندی مرغ در واحدهای عرضه است و میتواند از طریق میز آلوده و یا توسط کارگری که اقدام به این کار میکند، منتقل شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مصرف کنندگان گوشت گرم مرغ را همانگونه که در مراکز بسته بندی به صورت بهداشتی بسته بندی شده، خریداری کنند و از باز کردن بسته آن در واحد عرضه به جد خودداری کنند.
۱۰ راه حل اساسی برای پاک کردن منزل از ویروس سرماخوردگی
وی ادامه داد: فرآوردههای خام دامی در کشتارگاهها بر اساس ضوابط و مقررات بهداشتی و شرعی ذبح و بسته بندی میشود و پس از آن ۲۴ ساعت در سردخانه به منظور از بین رفتن میکروب نگهداری سپس وارد مراکز عرضه میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با توجه به اینکه راه نجات از بیماری ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است، فرآوردههای دامی و پروتئینی موجب ارتقا ایمنی میشود که شهروندان در استفاده از این مواد کوتاهی نکنند.
حاج کاظمی اظهارداشت: به شهروندان و همه مصرف کنندگان فرآوردههای خام دامی اطمینان میدهیم که این مواد پروتئینی ناقل ویروس نیست و پس از پخت و پز کامل به راحتی میتوانند آن را استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه خریداران مایحتاج فرآوردههای خام دامی خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی این استان تهیه کنند، افزود: هنگام خرید از این مراکز معتبر حتما به مهر دامپزشکی و برچسبی که دارای تاریخ انقضا، تاریخ تولید، محل تولید و شرایط نگهداری بر روی لاشه است دقت کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از مصرف کنندگان مواد خام دامی استان زنجان خواست؛ در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از کشتار غیرمجاز، عرضه این مواد به صورت تاریخ گذشته و غیربهداشتی، موارد را برای بررسی با سامانه ۱۵۱۲ به شبکههای دامپزشکی مستقر در شهرستانهای استان گزارش دهند.
بیشتر بخوانید :
۵ توصیه مهم جهت ضد عفونی کردن وسایل خانه برای پیشگیری از انتقال …
۲ روش جهت تهیه ژل ضدعفونی کننده خانگی با عکس