تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

راهکارهایی طلایی برای ایجاد انگیزه در داوطلبان کنکور

راهکارهایی طلایی برای ایجاد انگیزه در داوطلبان کنکور

داشتن انگیزه در انجام هر کاری، بهترین موتور محرک و اساسی ترین عامل حرکت و رسیدن به هدف است .

راهکارهایی طلایی برای ایجاد انگیزه در داوطلبان کنکور

نقش مهم انگیزه در موفقیت کنکور

موفقیت در کنکور و به طور کلی موفقیت در همه مراحل تحصیل نیازمند تلاش و خوب درس خواندن است اما باید بدانید که مهم تر از همه چیز داشتن هدف و انگیزه برای رسیدن به آن است . انگیزه موتور محرک شما در انام دادن هر کار است . با داشتن انگیزه میتوانید به همه رویاهایتان جامه عمل بپوشانید و به همه آرزوهایتان برسید .

برای موفقیت در کنکور برای خودتان به صورت جدی هدف تعیین کنید و با انگیزه ای وافر برای رسیدن به هدفتان تلاش کنید . موفقیت ثمره تلاش و داشتن انگیزه و هدف است.

دست و دلم به درس خواندن نمی رود و هرچه میخواهم خودم را متقاعد کنم که باید درس بخوانم نمیتوانم . این جمله را ممکن است که شمار قابل ملاحظه ای از داوطلبان در طی دوره آمادگی برای کنکور بگویند. نداشتن انگیزه ممکن است که از همان ابتدا، یک داوطلب را از مطالعه بازدارد یا در طی دوران آمادگی، به دلایل مختلفی برای وی پیش آید و او را از ادامه مسیر ناامید سازد.

به دلیل اینکه نداشتن انگیزه به صورت کوتاه مدت (از چند دقیقه گرفته تا چند روز و حتی چند ماه) برای مطالعه و آمادگی داوطلبان مشکل ایجاد می کند، در این مقاله سعی می کنیم تا درباره نقش انگیزه در موفقیت و علل و زمینه های از بین رفتن و ایجاد آن در طول آمادگی برای کنکور، با شما صحبت کنیم.

قبل از هر چیز به این نکته توجه داشته باشید که داشتن انگیزه در انجام هر کاری، بهترین موتور محرک و اساسی ترین عامل حرکت و رسیدن به هدف است؛ پس هر چه قدر هم تلاش کنید، اما انگیزه ای برای درس خواندن و آمادگی برای کنکور نداشته باشید، پایان راه و کسب نتیجه مطلوب مشکل خواهد بود.

عوامل مختلفی ممکن است که مانع ایجاد انگیزه درس خواندن شما شود. از جمله این عوامل می توان به مشکلات خانوادگی، محتوای کتاب های درسی و علاقه نداشتن داوطلب به آنها، احساس ترس یا نگرانی داوطلب از وضعیت خود در مقابل داوطلبان دیگر، نداشتن هدف، برنامه و امکانات آموزشی برای مطالعه خوب و اصولی، مشکلات جسمی و روحی و … اشاره کرد.

با توجه به اینکه شما داوطلبان عزیز تقریباً در اواسط مسیر مطالعه و آمادگی برای کنکور قرار دارید، بهتر است که از همین الان (پیش از اینکه خیلی دیر شود) به ایجاد یا تقویت انگیزه های خود درباره آمادگی برای کنکور بپردازید. برای تحقق چنین هدفی لازم است کارهایی را انجام دهید. از جمله مهم ترین این کارها عبارتند از:

مهم ترین کارها برای ایجاد انگیزه

هدف داشته باشید

ایجاد انگیزه

داشتن انگیزه موتور محرکی برای رسیدن به هدف است

هر رفتاری که انسان انجام می دهد، ناشی از تعامل سه عنصر هدف، انگیزه و نیاز است. چرا وقتی ما تشنه می شویم، سراسیمه به هر طرفی می رویم، تا آب به دست آوریم و رفع عطش کنیم؟ زیرا نیاز به آب داریم و کمبود آب در بدن ما، ایجاد انگیزه می کند و در نتیجه، برای رسیدن به هدف، یعنی آب، همه سعی و تلاش خود را به کار می گیریم.

اگر شما می خواهید که انگیزه مطالعه کردن بیشتری پیدا کنید، در مرحله اول باید هدف خود را مشخص کنید. وقتی مشخص شد که شما چه هدفی دارید، طبعاً برای رسیدن به آن هدف، احساس می کنید که نیازمند چیزهایی هستید که از طریق مطالعه و درس خواندن به دست می آیند و در نتیجه، برای دستیابی به آن چیزها، برنامه ریزی و سپس بر اساس آن برنامه، عمل می کنید.

پس برای این که انگیزه کافی برای درس خواندن پیدا کنید به این فکر کنید که برای چه مطالعه می کنید. به آینده ای روشن بیندیشید که باید با دستان خود رقم بزنید و اکنون ابزار شما داوطلب عزیز برای رسیدن به این آینده روشن، درس خواندن است. به این فکر کنید که از خود برای کنکور چه انتظاری دارید و این انتظار، واقعاً در حد توان شما و حتی بسیار کمتر از آن است.

ممکن است که در طول مسیر، بارها ناامید یا دلزده شوید؛ اما با تمام قوا تلاش کنید تا همچنان قوی بمانید و به «اما» و «اگر»ها فکر نکنید و فقط و فقط به «باید»ها فکر کنید و اینکه شما حتماً در راه رسیدن به هدفی که در پیش گرفته اید، موفق خواهید شد؛ پس هر آنچه را که شما را از این راه بازمی دارد، از سر راه خود بردارید و به هیچ سدی اجازه خودنمایی در مقابل خودتان را ندهید و همه سدهای ناامیدی، خستگی، بی حالی و «نمی توانم» ها را نابود کنید و با فکر کردن به هدف، انگیزه گرفته و محکم و قوی قدم در راه بگذارید.

زبان گردانی کنید

وقتی شما دوستان متعددی دارید، دوستی را که به شما بیشتر شبیه است، عاطفه و روحیه شما را دارد و به زبان شما سخن می گوید، بیشتر دوست دارید و به حرف هایش بیشتر توجه می کنید، و حتی بیشتر او را به خاطر می سپارید. زبان کتاب، یک زبان عمومی و همگانی است و باید همچنین باشد. این شما هستید که باید پس از مطالعه، کتاب و متن، نمودار و فرمول ها را به زبان خود بیان کنید.

به این کار در اصطلاح، زبان گردانی گفته می شود. زبان گردانی، یکی از اصول مطالعه است. فقط کافی است که برای انجام این کار حوصله به خرج دهید؛ به این ترتیب که پیچیده ترین مطالب علمی را، همین طور که مطالعه می کنید و جلو می روید، به زبان ساده، قابل فهم و بیان خوشایند خودتان برگردانید. از خود مثال بزنید و حتی آن متن را یک بار دیگر به زبان ساده خودتان بنویسید.

اگر بخواهید عیناً مطالب کتاب را بخوانید و حفظ کنید عملاً نمی توانید یادگیری عمیقی داشته باشید؛ اما اگر با زبان گردانی مطالب را یاد بگیرید، خیلی راحت تر همه مطالب کتاب را بیان خواهید کرد و به خاطر خواهید سپرد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=72110

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0