تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

ریزش مو در سن ۲۵ سالگی و راه خلاصی از آن

ریزش مو در سن ۲۵ سالگی و راه خلاصی از آن

با دوری از دخانیات و تنظیم بهترین رژیم غذایی می توانید از ریزش مو در سنین جوانی پیشگیری کنید.

ریزش مو در سن ۲۵ سالگی و راه خلاصی از آن

دلایل ریزش مو قبل از ۲۵ سالگی

در مطالعه ای که از ۴۰۰۰ دانشجو توسط دانشگاه تسینگو در پکن انجام شد تقریبا ۶۰ درصد از پاسخ دهندگان تا حدودی از ریزش مو رنج میبرند. تخمین زده میشود که یکی از هر چهار مرد در ۳۰ سالگی کچل میشود.مردم از ۲۱ سالگی موهایشان را از دست میدهند و در ۲۴-۲۵ سالگی دچار ریزش مو و کچلی میشوند.

ریز مو و دلیل ریزش مو
ریزش مو چه دلایلی دارد ؟

به چه دلیل ریزش مو اتفاق می افتد؟

دکتر فو لانکین متخصص پوست در بیمارستان کالج پزشکی پکن چین میگوید :احساس من این است که این نسل موهای خود را زودتر از نسل گذشته از دست میدهند.اما این فقط مشکل چین نیست همه ی جهان به آن دچارند آسیایی ها دیر تر از قفقازی ها موهای خود را از دست میدهند
 
در اینجا ۱۷ دلیل وجود دارد که افراد زیر ۲۵ سال به واسطه ی آنها موهای خود را از دست میدهند:
 
۱٫ ریزش مو ارثی
ریزش موی ارثی یکی از رایج ترین دلایل ریزش مو است.در مدرسه هاروارد اچ پی دی یک اختلال طبیعی است که به دلیل سطح هورمون و ژنتیک و روند پیری ایجاد میشود.چیزی که باید راجع به توضیحات هاروارد راجع به ریزش مو به آن توجه کنید عوامل دیگر ریزش مو به غیر از ژنتیک است. اچ پی دی یک مثال کامل از ریزش مو است چنین مفهومی باعث شده که پزشکان و شرکت ها(چی جینگ)فشار خود را برای پیدا کردن درمان یکی برای همه برای ریزش مو جدی تر بگیرند البته اگر چنین راهی در واقعیت وجود داشته باشد.

۲٫استایل آرایشی نادرست موها

بسیاری از جوانان خواهان داشتن مدل مویی برازنده هستند بنابراین بیش از حد از ابزارهایی چون اتوی مو یا سشوار، رنگ ، تافت و ژل استفاده کرده و یا با کش به صورت محکم می بندند. این موارد در واقع می توانند روی ریشه مو تأثیر بگذارند و سبب ریزش مو گردد. همچنین استفاده از شامپوهای نامناسب، تعویض مرتب شامپو، عدم شست و شوی صحیح موها، شانه نزدن درست و مداوم و… همگی از مواردی هستند که می توانند به موهای شما آسیب برسانند. توصیه می شود از این روش ها اجتناب گردد و بعد از هر شامپویی از نرم کننده نیز استفاده کنید. 

۳٫ ابتلا به برخی عفونت ها

یکی از دلایل ریزش مو در سنین جوانی ابتلا به بعضی از عفونت های میکروبی و قارچی است. شایع ترین عفونت پوستی که باعث ریزش مو می شود، تینه آ کپیتیس یا کچلی قارچی است که در اثر گروهی از قارچ ها به نام درماتوفیت ها ایجاد می شود. از عفونت های دیگر که می توانند باعث ریزش مو شوند، می توان به فولیکولیت اشاره کرد .

۴٫استرس

در مطالعات چین مشخص شد که استرس تاثیر زیادی بر ریزش مو دارد.بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی در انگلستان فشار بر جوانان برای مطالعه کار و رقابت برای به چالش کشیدن در یک اقتصاد جهانی میتواند اثر جدی بلند مدت بر روی سطوح استرس داشته باشد. یک وضعیت پزشکی شناخته شده است که به موجب آن افراد هنگامی که زیر فشار استرس و اضطراب قرار میگیرند دچار ریزش مو میشوند.

۵٫رژیم غذایی

هنگامی که ویتامین ها و مواد معدنی لازم را از رژیم غذایی خود دریافت نمیکنید ممکن است باعث ریزش مو شود همچنین یک رژیم غذایی ضعیف و کاهش وزن سریع منجر به ریزش مو میشود دیگر دلایل ریزش مو مصرف نکردن پروتئین کافی و اختلالات خوردن مانند خوردن عصبی وسواس خوراکی میباشد.داشتن یک رژیم غذایی متعادل بارها و بارها تکرار شده و یک اصل مهم است.انجام این کار به حفظ بیشتر موهای با ارزش کمک میکند بنابراین اطمینان حاصل کنید که مفدار زیادی میوه های تازه و غلات و سبزیجات مصرف میکنید.
رفع ریزش مو
ریزش مو در جوانی و دلایل آن

۶٫نسخه ها و داروهای خاص

از دست دادن مو یکی از عوارض جانبی مصرف دارو های مختلف است دارو هایی که باعث ریزش مو میشوند عبارتند از دارو های ضد افسردگی رقیق کننده های خون و مسدود کننده های بتا دارو های ضد سرطانی و همچنین مکمل ها ویتامین آ و بعضی دارو های آرتریت نقرس و بیماری های قلبی نیز ممکن است باعث ریزش مو شود.
اگر پس از تجویز هریک از این دارو ها متوجه ریزش مو شدید با پزشک خود در مورد جایگزینی احتمالی مشورت کنید.در صورت امکان به حذف تدریجی دارو یا مکمل اقدام کنید.

۷٫مشکلات ایمنی بدن

مشکلات ایمنی مانند بیماری های خود ایمنی اغلب موجب ناگهان از دست دادن مو میشود هر یک از بیماری های اتوامیون خاص آلوپسی آئورتا باعث میشود سیستم ایمنی بدن به فرایند شیمیایی که باعث تحریک رشد مو میشود حمله کنند. خوشبختانه آلوپسی آرئتا میتواند درمان شود بیماری های دیگری نظیر دیابت و لوپوس هم میتواند باعث ریزش مو شود.

۸٫تغییرات هورمونی 

یکی دیگر از عوامل ریزش مو در جوانان نبود تعادل در سطح هورمون ها است. سطح هورمون ها در خانم ها به دلایل مختلفی مانند بارداری و یا استفاده از قرص های ضد بارداری و… رخ می دهد. در اثر تغییرات هورمونی گیرنده های آندروژن (هورمون مردانه) در پوست سر فعال می شوند. فولیکول های مو کوچک می شوند و شما شروع به از دست دادن موهای بیشتری می کنید.

۹٫کم خونی ناشی از فقر آهن

کمبود اهن نه تنها در خون رسانی و ضعف موها اثر دارد بلکه خود عامل تشدید کننده طاسی الگوی زنانه و مردانه است.زمانی که بدن آهن دریافت نکند، بدن نمی تواند هموگلوبین را که نقش اکسیژن رسانی برای رشد و ترمیم سلول های مختلف در بدن را برعهده دارد، را بسازد و به همین دلیل اکسیژن رسانی و خون رسانی به پوست سر محدود می شود و موها دچار ریزش خواهند شد.

۱۰٫ کمبود ویتامین B

ویتامین ب یکی از ترکیب های محلول در آب به شمار می رود و این ویتامین در مواد غذایی یافت می شود. ویتامین B12  به بدن شما کمک می کند DNA و گلبول های قرمز خون را تولید کند، از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی می کند و عملکرد عصبی سالم و رشد مو را ترغیب می کند پس کمبود ویتامین B نیز موجب ریزش مو می شود.
 
۱۱٫ اختلالات تیروئید
هرگونه اختلال در تولید هورمون های تیروئید باعث بیماری تیروئید میشود هنگامی که تیروئید شما کم کار یا پرکار باشد در هر صورت موجب ریزش موی شدید شما میشود.بیماری های تیرویید به عنوان مثال هاشیموتو که به علت اختلال در خود ایمنی به وجود می /اید میتواند باعث ریزش بیش از حد مو شود ، درمان برای هر دو نوع بیماری تیروئید موجود است و میتواند به کاهش سرعت ریزش مو کمک کند.
 
۱۲٫استعمال دخانیات
علاوه بر بیش از ۵۰ بیماری مختلف از قبیل بیماری قلبی و سرطان ریه کشیدن سیگار میتواند باعث ریزش مو بشود. بر اساس یک مطالعه تایوانی بر روی بیش از ۷۰۰ مرد سیگار کشیدنشان تهثیر مستقیم بر روی ریزش موهایشان داشت.شرکت کنندگان در مطالعه که بیش از ۲۰ نخ سیگار در روز میکشیدند دو برابر بیش تر از کسانی که سیگار نمیکشیدند ریزش مو داشتند. محققان فیزیولوژیکی معتقدند که مصرف سیگار باعث ایجاد ساختار بیولوژیک فولیکول های مو میشود منافذ منفی که رشد مو را تحریک میکند.
 
ریزش مو درمان
متوقف کردن ریزش مو قبل از ۲۵ سالگی

۱۳٫ مصرف بیش از حد ویتامین A

مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین آ ۵۰۰۰ واحد بین المللی (IU)  در روز، برای بزرگسالان است . بسیاری از افراد جوان مکمل ها یا داروهای حاوی ویتامین A مصرف می کنند که خود عاملی برای ریزش مو می باشد. توجه کنید قطع یکباره مصرف این ویتامین و یا کم کردن بیش از حد آن خود آسیب های متعددی را برای بدن به همراه خواهد داشت.

۱۴٫ اختلال وسواس موکنی

نوعی اختلال روانی به نام تریکوتیلومانیا یا اختلال وسواس موکنی نیز سبب ریزش مو می شود که در آن، فرد به شکل غیرارادی به کندن موهای خود در نواحی مختلف (مثل موی سر و ابرو) می پردازد. افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا به شکل غیرارادی اقدام به این عمل می کنند و با وجود آگاهی از مضر بودن عمل خود، نمی توانند آن را متوقف کنند. 

۱۵٫ کم شدن آب بدن 

ارگان های حیاطی بدن ما برای بهبود عملکرد به آب نیاز دارند، کمبود آب در بدن خون رسانی، سلامت پوست را دچار مشکل می کند و حتی مو را تحت تاثیر قرار می دهد. آب در هیدراته کردن پوست سر نقش دارد. در صورتی که مو از رطوبت کافی برخوردار نباشد ، رشد نمی کند و شکننده و ضعیف شده و ریزش پیدا می کند.

۱۶٫ مصرف بیش از حد مجاز استروئیدهای آنابولیک

برخی از جوانان برای حجیم کردن عضلات بیش از حد مجاز استروئیدهای آنابولیک مصرف می کنند. استفاده بیش ازحد استروئیدهای آنابولیک تأثیراتی مانند بیماری تخمدان پلی کیستیک را بر روی بدن دارند. بیشترین اثر مخرب استروئیدهای آنابولیک بر روی پوست سر و ضعف ریشه ی مو و ریختن موها است. 

۱۷٫ کمبود پروتئین در رژیم غذایی

بسیاری از جوانان از مصرف محصولات حیوانی منابع عالی پروتئین هستند اجتناب می کنند و به همین خاطر دچار ریزش مو می شوند. ریزش مو می تواند حدود دو تا سه ماه پس از افت پروتئین در بدن رخ دهد. اگر گوشت و محصولات حیوانی نمی خورید باید منبع پروتئین گیاهی مانند حبوبات و… را شناسایی کرده و در رژیم غذایی خود جای دهید.

آیا میتوانم ریزش مو را متوقف کنم؟

این سوالی است که در ذهن خیلی ها بوده است پاسخ این سوال “شاید” است و بستگی به نوع ریزش موی شما دارد.

با توجه به اینکه تکنولوژی های جایگزینی مو هنوز هم بسیار مختلف هستند منصفانه است که بگوییم هیچ درمان یا پیشگیری از ریزش مو که از نظر ژنیتیکی برنامه ریزی شده وجود ندارد.
 
گفتنی است که ما میتوانیم با رعایت توصیه های متخصصان پزشکی ریزش مو را کاهش دهیم:
 
از آسیب زدن به موهای خود جلوگیری کنید:
استفاده از رنگ ها و مواد شیمیایی را کاهش دهید مو هارا خیلی محکم نبندید.

 خوردن درست:
یک رژیم سالم پر از غلات میوه ها و سبزیحات مصرف کنید.

 مواد مغذی مناسب مصرف کنید :
آهن پروتئین ویتامین سی اسید های چرب امگا ۳ و بیوتین بسیار مهم هستند.
اگر متوجه ریزش مو شدید مداخله پزشکی را دنبال کنید و حتما در همان مراحل اولیه به یک پزشک متخصص در زمینه پوست و مو مراجعه کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=18532

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0