قیمت سمعک و مقایسه سمعکها از جنبه های مختلف
قیمت سمعک در ایران تغییر بسیار کمی داشته است
همواره بیمارانی که به کلینیک مراجعه می کنند از افزایش قیمت ها و تاثیر آن بر قیمت سمعک از ما سوال می کنند. پاسخ ما به این عزیزان این است که سمعک تحت پوشش خدمات ارز دولتی است، ازاینرو قیمت سمعک نسبت به سال ۹۶ کمتر از ۲۰ درصد تغییر داشته است که علت آن تغییر ارز مرجع دولتی از ۳۷۰۰ در سال ۹۶ به ۴۲۰۰ تومان در سال ۹۷ است.
حال بسیاری از بیمارانی که افت شنوایی دارند در مراجعه به کلینیک شنوایی و سمعک مردد هستند و منتظر کاهش قیمت سمعک هستند اما باید بدانند کاهش قیمتی رخ نخواهد داد زیرا ارز مرجع ثابت است و کمتر نمی شود. ازاینرو به تمامی هموطنان عزیز توصیه می کنیم اگر مشکل شنوایی دارند حتما در اسرع وقت جهت تجویز سمعک به کلینیک های شنوایی و سمعک مراجعه کنند تا زیر نظر متخصص شنوایی شناسی سمعک مناسب برای آنها تجویز شود.
شنیدن نعمت ارزشمندی است که نباید هیچ انسانی از آن محروم شود.
حال امکان دارد این سوال برای نیازمندان سمعک به وجود آید که قیمت سمعک به چه عواملی بستگی دارد؟
- سال تولید سمعک
- سایز سمعک
- تکنولوژی سمعک
- تعداد کانال سمعک
- مدل سمعک
- گارانتی سمعک
سایز سمعک:
- سمعک آنالوگ
- سمعک قابل برنامه ریزی
- .سمعک دیجیتال
- سمعک هوشمند و وایرلس دار
تعداد کانال سمعک:
گارانتی سمعک:
قیمت سمعک های هوشمند بر چه اساسی تعیین میشود؟
آیا قیمت تمام سمعک ها برابر است؟
جواب این سوال را با مثالی ساده برای شما توضیح می دهم. مثلا اگر شما بخواهید ماشینی بخرید بسته به مدل ماشین و تیپ آن قیمت ها متغییر است. همین حالت هم در سمعک صدق می کند. سمعک های هوشمند انواع مختلفی دارند که در انها تکنولوژی های متفاوتی تعریف و تعبیه شده است. این تکنولوژی ها همگی برای بهبود کیفیت صدای دریافتی توسط کاربر سمعک و نیز افزایش راحتی استفاده از آنهاست. براساس این تکنولوژی ها قیمت سمعک های هوشمند متفاوت می گردد.
برای نمونه سمعک مدل ۲۰۱۸ نسبت به مدل ۲۰۱۷ آن گران تر است و علت آن تکنولوژی بالاتر سمعک های مدل ۲۰۱۸ است.
همچنین گاهی بیماران گرامی بیان می کنند مثلا سمعک های مدل ۲۰۱۷ چرا چند قیمت مختلف دارند؟
جواب سوال زیر را می خواهیم با مثالی ساده توضیح دهیم:
•برای نمونه در ماشین ۲۰۶ تولید سال ۱۳۹۵ ما دو تیپ ۲ و ۵ داریم که تیپ ۵ آن آپشن های بیشتری نسبت به تیپ ۲ دارد و بالطبع قیمت تیپ ۵ نسبت به تیپ ۲ بیشتر است. ازاینرو این مثال هم در سمعک ها صدق می کند. برای مثال مدل x از یک سمعک خود به چند تیپ (مدل) تقسیم بندی می شود که هرچه مدل بالاتر رود تعداد کانال سمعک، قدرت کاهش سر و صدای صدای اضافه و وضوح صدای آن بیشتر می شود.
آیا خرید سمعک دست دوم کار درستی است؟
سمعک همچون مسواک یک وسیله بهداشتی است واز نظر پزشکی و بهداشتی درست نیست که شما سمعک دست دوم کسی دیگر را استفاده کنید زیرا امکان دارد کسی که قبلا سمعک را استفاده میکرده است مشکلات پوستی و قارچی داشته باشد که این عامل ها می تواند سلامت بدن و پوست شما را درگیر کند.
سمعک دقیقا متناسب با میزان درامد بیمار، میزان کم شنوایی بیمار و نوع کم شنوایی بیمار، سن و سال بیمار و توقعات و خواسته های بیمار انتخاب می شود. حال اگر کسی دیگر بخواهد از این سمعک استفاده کند باید دقیقا تمام معیارهای بیمار قبلی را داشته باشد که چنین امری غیر ممکن است.
ازاینرو لازم است برای هر فرد سمعک مخصوص خود را تجویز کرد. بنده همیشه برای بیمارانم مثال دندان مصنوعی را بیان می کنم و می گویم آیا شما می تواند از دندان مصنوعی فرد دیگری استفاده کنید. که دقیقا سایز دهانش و میزان عمق لثه و بسیاری دیگر از موارد آن دندان شبیه فک و لثه شما باشد؟
بیماران عزیز سمعک وسیله پزشکی بسیار حساسی است و نباید به سادگی به آن نگاه کرد.
در مورد دوم اگر سمعک شما دست دوم باشد بیمه هایی که هزینه خرید سمعک را پوشش می دهند به شما هیچ هزینه ایی نمی دهند.
اما سمعک دست دوم بنظر اینجانب تنها برای یک سری از بیماران مفید است؟
متاسفانه به علت مشکلات مالی شدید بعضی از بیماران آنها حتی قادر نیستند ۵۰۰ هزار برای سمعک بپردازند در این موارد در کلینیک سمعک نجوا تلاش می شود در قالب اقساط بدون بهره سمعک نو به بیماران عزیز تجویز شود اما اگر بیمار توانایی پرداخت اقساط را نیز نداشته باشد به ناچار برای آنها سمعک دست دوم تجویز می شود.
بیماران عزیز در مورد خرید سمعک دست دوم باید به یاد داشته باشید در سمعک دست دوم اصلا مشخص نمی شود چه مدت از آن استفاده شده است، شاید شما وسیله خریداری کرده باشید که این سمعک سال ها کار کرده باشد که این سمعک های فرسوده هستند و اصلا به کار شما نخواهد امد.
همچنین به یاد داشته باشید که تمام سمعک هایی که در تجهیزات پزشکی و سایت های فروش مثل سایت شیپور و دیوار به فروش می رسند قاچاق هستند و با خرید انها خود را شدیدا دچار مشکل می کنید زیرا هیچ لابراتواری انها را تعمیر نمی کند.
باید توجه کنید تنها مرجع رسمی و قانونی که وزارت بهداشت برای مشاوره و تجویز سمعک معرفی کرده است کلینیک های شنوایی و سمعک هستند. در کلینیک های شنوایی و سمعک، متخصص شنوایی بیماران را ویزیت می کند اما در تهیزات پزشکی افراد بی سواد و کلاهبردار این کار را انجام می دهند. همچون این کارهای غیر قانونی را در کشور شاهد هستیم مثل انجام لیزر در ارایشگاهها که کاملا غیر قانونی است و باید این کار در کلینیک پوست و مو و زیر نظر متخصص پوست و مو وزیبایی انجام شود.