ارتباط با خانواده همسر چه حد و حدودی دارد
حد و حدود رابطه با خانواده همسر را بدانید و رعایت کنید
پس از ازدواج دو نفر ارتباطات اجتماعی هر دو خانواده گسترده تر می شود؛ در این بین ارتباط عروس با خانواده شوهر و داماد با خانواده عروس اهمیت بیشتری دارد.
به طور طبیعی عضو جدید باید در هر خانواده پذیرفته شود اما گاه به دلایل مختلفی، خانواده ها از وجه اشتراک کمتری برخوردار هستند. یکی از مهمترین مسائل نحوه برقراری و حدود ارتباط با خانواده همسر است که در این بخش از نمناک با آن آشنا می شویم.
دلایل مهم بودن حدود رابطه با خانواده همسر
در بسیار از ازدواج ها، میان خانواده هر دو طرف تفاوت های وجود دارد و عدم مدیریت درست این تفاوت ها منجر به بروز مشکلاتی در زندگی مشترک زوج ها می شود. مشکلات زیر مشخص می کند که چرا باید در ارتباط با خانواده همسر حدود را رعایت نمود؟ به رابطه خود با خوانواده همسرتان حد و مرز قائل شوید:
قوانین مختلف در هر خانواده
در هر خانواده، قوانین و چهارچوب مشخصی وجود دارد که اعضای خانواده از آن تبعیت می کنند.این تفاوت های خانوادگی شاید در روابط زوج ها مشکلی ایجاد نکند چرا که زوج ها قوانین مشخص خود را وضع می کنند.
اما زمانی که برای ارتباط با خانواده همسر محدودیتی وجود نداشته باشد و دخالت صورت بگیرد، قوانین زندگی زوج ها به هم می ریزدو منجر به بروز اختلاف و مشکل می شود.
انتقاد از خانواده ها
متفاوت بودن هر خانواده از دیگری کاملا طبیعی است. همچنین انتقادهایی که برخی مواقع زوجین از خانواده های یکدیگر بکنند. چنانچه بارها در نمناک عنوان کرده ایم هر انسانی نماینده خانواده خود است و در صورت شنیدن انتقاد، آن را توهین به خود می داند. بنابراین برای کمتر شدن این تنش ها رابطه خود با خانواده همسرتان را مشخص نمائید.
روشهای حفظ محدودیت در رابطه با خانواده همسر
برای کنترل تفاوت های ذکر شده باید حد و حدودی برای خودتان تعیین کنید.روشهای وضع قوانین برای ایجاد مرز بین خود و خانواده همسرتان شامل موارد ذیل می شود:
حدود رابطه خود با خانواده همسرتان را مشخص کنید
برقراری ارتباط با مادرشوهر کمی دشوار استاما با تعیین حد و حدود مشکل رفع خواهد شد.هرگز در نزد خانواده همسرتان از او بدگویی نکنید، چرا که همه پدر و مادرها به عیوب فرزند خود آگاه هستند و نیاز به یادآوری شما نمی باشد.
به جای این کار عیوب همسرتان را با یکی از دوستان مطمئن و با تجربه خود درمیان بگذارید، یا از مشاور خانواده کمک بگیرید. باید به خاطر داشته باشید که زمانی که مشکلات میان شما و همسرتان برطرف شود، مادر همسرتان گفته های شما را فراموش نخواهد کرد.
حفظ استقلال
در صورت فراهم بودن شرایط، زندگی خود را به طور مستقل آغاز کنید. زندگی با خانواده همسر به طور یقین موجب ارتباطات بیشتر و امکان زیاد شدن اختلافات را افزایش می دهد. در این شرایط مراجعه به مشاور خانواده تنها راه حل مشکل شما خواهد بود.
مهربان بودن
در شرایط سخت حتی اگر مجبور به فشردن دندنهای خود به روی هم شدید، با مهربانی سخن بگویید. در غیر اینصورت ساکت شده و فقط لبخند بزنید.
تایید کلام آنها
در برخورد با خانواده همسرتان و مادر او، حدود روابط خود را بدانید زیرا کوچکترین مشکل ممکن است به مشکلات بزرگتر تبدیل شود. به همین دلیل باید با حفظ آرامش به آنها اجازه دهید که هر چه می خوهند بگویند، و شما تنها شنونده باشید.
با تائید سخنان آنها، گفتگو را پایان دهید، اما در آخر به فکر و اعتقاد خودتان عمل کنید. البته اگر اصلا با سخنان آنها موافق نیستید، آنها را تائید نکنید. با این روش از ارتباط خود با آنها لذت برده و مشکلات را کمتر می کنید.
پافشاری روی مواضع خود
مانند نوجوانانی که به تازگی بالغ شده اند غیر منعطف نباشید اما روی مواضع خود محکم بمانید. مثلا اگر دوست ندارید که کسی از خانواده همسرتان به طور سرزده به منزل شما آید، خیلی صریح به آنها بگوئید:ترجیح می دم که قبل از آمدنتان تماس بگیریدزیرا پذیرای مهمان سرزده نمی باشید.
شما و همسرتان تصمیم گیرنده هستید. بنابراین حدود مهمانی ها ، رفت و آمد، دیدن نوه ها و موارد دیگر را با یکدیگر تعیین می کنیدزیرا که قدرتمندتر از چیزی هستید که فکر می کنید. کسی نباید برنامه های شما را به هم ریخته و یا برنامه ای را به زندگی شما تحمیل کند.
رابطه هر شخص با خانواده خود
اجازه دهید تا همسرتان با خانواده خود رابطه بیشتری داشته باشد البته نباید تمام وقت خود را مانند دوران مجردی به آنها اختصاص دهد، اما زمانی را به تنهایی با خانواده اش سپری کند.
زیرا وابستگی هر انسانی به خانواده خود بیشتر است و محدود کردن بیش از حد منجر به بروز مشکلات خواهد شد. مثلا خانمها اجازه داشته باشند در ساعاتی که همسرشان در سرکار هستند به دیدار خانواده خود بروند یا مردان به تنهایی به بعد از کار به ملاقات پدر و مادر خود بروند.
رفتار پسندیده و عاقلانه ای داشته باشید
همانگونه که در خانواده پلاس نمناک اشاره کرده ایم والدین تان شما را دوست دارند اما لزوما پدر و مادر همسرتان نسبت به شما این احساس را ندارند. باید این موضوع را پذیرفت که پدر و مادر همسرتان والدین شما نیستندو نباید چنین انتظاری از آنها داشته باشید.
این رابطه را متفاوت بدانید نه بدتر و نه بهتر.برای درست بودن رابطه، از مسائل کوچک چشم پوشی کنیدو در رابطه با مسائل مهم صحبت نمائید. گاه شرایط را از نگاه خانواده همسرتان ببینیدو در صورت عدم موافقت با موضوعی، رفتار عاقلانه ای داشته باشید.
مثلا شما خورشت کرفس را دوست ندارید و به ندرت آن را تهیه می کنید. اما هر زمان که به دیدر خانواده همسرتان می رفتید، مادرشوهرتان این غذا را درست می کرد.پس از مدتها متوجه می شوید که دلیل این کار مادرشوهرتان، خوشحال کردن همسرتان است، زیرا پس از ازدواج این غذا را کمتر در منزل می خوردید. سعی کنید قبل از رفتن به منزل آنها، کمی غذا خورده و خود را سیر نمائید تا همسرتان با خیال راحت از غذای ممادرخود لذت برد.
انجام برنامه ریزی برای ارتباط با هر دو خانواده
در ابتدای زندگی حدود روابط با هر دو خانواده را مشخص کنید. مثلا چه زمانهایی به ملاقات آنها بروید. در این برنامه انصاف را رعایت کنید به طوری که در هفته به هر دو خانواده سر بزنید.
مودب بودن در روابط
از توهین و گفتن سخنان زشت به خانواده همسرتان جدا خودداری کنید. در شرایط سخت و دشوار انسانهای محکم و سرسخت بی طرف هستند. حتی اگر اختلافات شدید شود در صورتی که ساکت ماندن برای شما سخت است مودبانه سخن بگوئید.
تغییر نکرده و خودتان باشید
شکسپیر قرنها قبل گفته است:سعی نکن خودت را تبدیل به فردی کنی که خانواده همسرت می خواهند.به طور مثال اگر خانواده همسرتان از شما توقع کدبانو شدن را دارند و شما در یک شرکت، وکیل معتبری هستید، نیازی نیست که در روزهای جمعه خودتان کره یا ماست تهیه کنید و نان برنجی بپزید.
بلکه به آراستگی ظاهر خود توجه کنید و غذایی باب میل خود و خانواده همسرتان تهیه کنید یا از رستوران سفارش دهید. با احترام از خانواده همسرتان پذیرایی کرده و به صحبت هایشان گوش دهید. خانواده همسرتان را مانند خانواده خود بدانید و آنها را دوست داشته باشید.
محدود کردن ارتباط
اگر با خانواده همسرتان مشکل دارید، بهتر است در زمانهای مشخص به همره همسرتان به دیدار آنها بروید، مثلا یکباردر هفته و یا دوهفته یکبار. این زمان نباید طولانی شود چرا که طولانی شدن دیدارها موجب می شود که حرف خاصی برای صحبت وجود نداشته باشد و ایرادگیری ،توجه به تفاوت ها و دخالتها بیشتر شود. بنابراین محدود کردن زمان دیدارها از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری می کند.
واقع بینی
کلیشه ای رفتار نکنید. همه پدرشوهرها بلد نیستند که از نوه ها نگهداری کرده و آنها را به پارک ببرند و یا همه مادرشوهرها عاشق پختن کیک به همراه نوه نیستند.واقع بین باشید و از دیگران انتظار انجام کاری را نداشته باشید که توانایی آن را ندارند.
احترام گذاشتن
حتما که نباید خانواده همسرتان را دوست داشته باشید و یا با آنها صمیمی شوید. احترام گذاشتن در هر شرایطی یکی از وظایف مهم اخلاقی و اجتماعی شما است. البته مفهوم احترام به معنای منفعل بودن شما نیست، یعنی نباید هر آنچهآنها بگویند شما اطاعت کنید، بلکه آنها را درک کرده و مانند خانواده خود بدانید.
همانطور که به خانواده خود احترام می گذارید به خانواده همسرتان نیز احترام بگذارید. یکی از تاثیرات مهم ایجاد محدودیت در ابطه ها، کاهش دخالت هر دو خانواده در زندگی زوج ها است.اما به طور یقین قطع ارتباط با آنها، راه حل مناسبی نمی باشد.