تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

چگونه “نیم فاصله در ورد” تعریف کنیم؟

چگونه “نیم فاصله در ورد” تعریف کنیم؟

نیم فاصله در زبان فارسی یکی از علائم نگارشی است که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک با نحوه ایجاد “نیم فاصله در ورد” آشنا خواهید شد.

چگونه “نیم فاصله در ورد” تعریف کنیم؟

نیم فاصله در ورد چیست؟

در زبان فارسی کلمات زیادی وجود دارند که گرچه از یکدیگر جدا هستند، اما همیشه با هم هستند! برای مثال می توان به کلمه «می شود» اشاره کرد که به دو صورت دیگر هم می توان آنرا نوشت که این دو صورت عبارتند از؛ «میشود» و «می شود»

خب همان گونه که مشاهده کردید، یک کلمه را به ۳ شکل متفاوت از یکدیگر نوشتیم که در هر ۳ حالت یک معنی دارند و معنی آنها تغییر نخواهد کرد. اما اصولا اگر اهل مطالعه کتاب باشید، قطعا با کلمات این چنینی زیادی روبرو خواهید شد که از نیم فاصله در آن بکار رفته است تا شما در حین مطالعه با مشکلی روبرو نشوید و هر چه سریعتر به دنبال ماجرا بروید!

با این حال لازم به ذکر است که در زبان فارسی دو مدل فاصله داریم که در قسمت ذیل به درک بیشتری خواهید رسید؛

  1. فاصله برون کلمه : به فاصله بین کلمات گفته می شود که شما نمی توانید آنها را به یکدیگر بچسبانید! برای مثال «خواهد شد» اشتباه می باشد.
  2. فاصله درون کلمه : به فاصله داخلی کلمات یا به همان نیم فاصله گفته می شود.

از این رو تا این قسمت متوجه انواع فاصله در زبان فارسی شدید که تفاوت هایی در آنها حاکم است. اما نیم فاصله در این میان برای اینکه کلمات مرتبط با یکدیگر به هم نچسبند و از ساختار اصلی خود فاصله نگیرند استفاده می شود که در کلمات مختلف فارسی کاربرد دارند. از مهم ترین آنها می توان به پسوند فعل ها مانند رفته ام، افعال مضارع مانند می شود، کلمه های ترکیبی مانند شگفت انگیز و… اشاره کرد.

در چه جاهایی باید از نیم فاصله استفاده کنیم؟

در تایپ عادی که روزانه چند ساعتی ممکن است برای آن وقت بگذاریم، استفاده از نیم فاصله الزامی نیست و هیچ بایدی در این زمینه وجود ندارد! اما در مقالات مختلف باید از نیم فاصله استفاده کرد تا یک سری سوء تفاهمات برطرف شوند! برای مثال باید مقالات مهم مانند تحقیق های علمی، پایان نامه و امثالهم نیم فاصله رعایت شود. اما مزایای استفاده از نیم فاصله چیست؟

  • منظم شدن متن گزارش با جلوه زیبا
  • کاهش اشتباهات در خواندن متن
  • جلوگیری از سوء تفاهمات معنایی

آموزش ایجاد نیم فاصله در ورد

برای ایجاد نیم فاصله در محیط ورد بطور کلی دو روش وجود دارد که علاوه بر این دو روش ما قصد داریم روشی ساده و مطمئن را آشنا سازیم که طبیعتا می تواند در این زمینه به شما کمک کند! پس در کل ۳ روش وجود دارد که شما می توانید از آنها برای ایجاد نیم فاصله در ورد، اکسل و پاورپوینت استفاده کنید که در قسمت ذیل به آنها اشاره خواهیم کرد؛

۱- استفاده از کلید Ctrl و – (تفریق)

وارد محیط برنامه ورد یا اکسل شوید و سپس بصورت عادی شروع به تایپ کنید! وقتی به کلمه ای مانند می شود شدید، رسیدید بدون ایجاد فاصله بصورت کامل تایپ کنید. کمی به عقب یعنی بین «می» و «شود» شوید. دو کلیه ctrl و منهی را همزمان بفشارید تا نیم فاصله ایجاد شود. همچنین از دکمه «+» استفاده کنید و اما به این توجه داشته باشید که وقتی از این کلید استفاده می کنید، کلمه دوم به عنوان زیروند خواهد بود! بنابراین فرمول کلی این روش طبق تصویر زیر می باشد؛

نیم فاصله

۲- استفاده از ۳ کلید Ctrl+Shift+2

دومین روشی که ما به شما پیشنهاد می کنیم، استفاده از ۳ کلید Ctrl+Shift+2 می باشد که یک روش حتمی و کاملا مطمئن است که می توانید به سادگی نیم فاصله را بدون هر گونه سختی ایجاد کنید! از این روش می توانید در محیط های مختلف همچون وردپرس، اکسل، ورد، پاورپوینت و حتی ایجاد نیم فاصله در ایمیل استفاده کنید. توجه داشته باشید که این یک روش کارآمد می باشد که در تصویر زیر بصورت کلی آورده شده است؛

نیم فاصله

۳- استفاده از گوشی هوشمند

همان گونه که می دانید کیبوردهایی وجود دارند که شما با استفاده از این ابزارها می توانید به راحتی نیم فاصله ایجاد کنید! اما چگونه؟ برای این کار شما نیاز به یک گوشی دارید که در کیبورد آن نیم فاصله وجود داشته باشد که این گزینه در گوشی های سامسونگ با اندروید ۸ به بالا وجود دارد و در سایر گوشی ها نیز با نصب یک برنامه ساده می توانید استفاده کنید.

نیم فاصله

سپس متن خود را با استفاده از کیبورد گوشی تایپ کنید و ترجیحا متن آماده شده را به یک اکانت در واتساپ و هر پیام رسانی که هم در گوشی و هم در کامپیوتر نصب شده است، ارسال کنید و سپس متن را کپی کنید و در محیط ورد ویرایش کنید. به همین سادگی شما موفق به ایجاد متن طولانی با رعایت نیم فاصله شدید که در تصویر بالا مشخص شده است.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=103407

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0