چگونه پسر جوانم را از دوستان نابابش دور کنم
راهکار دور کردن رفیق ناباب از جوانان چیست
معاشرت و حشر و نشر نوجوانان و جوانان با دوستان ناباب از معضلاتی است که در برخی خانواده ها به دغدغه ای جدی مبدل می شود، چالشی که کارشناسان حوزه اجتماعی راهکارهای متعددی را برای مهار و کنترل آن توصیه می کنند.
برقراری رابطه با دوستان در هر دوره ای از زندگی واجد اهمیت است اما در دوره جوانی با توجه به ویژگی ها و رفتارهایی که توام با جوانی است، به ویژه این که آن ها خواهان مستقل شدن از خانواده، اثبات وجود و کسب هویت اند، اهمیتی مضاعف پیدا می کند.
پسری ۲۴ ساله دارم، می خواهم از بعضی از دوستانش جدا شود. راه حلش چیست؟
مخاطب گرامی لازم است در ابتدا بدانید، دوران جوانی را می توان دوران الگوپذیری یا به عبارتی دوران شکل گیری شخصیت نام برد. جوان در این سن از اطرافیان و اشخاص مورد علاقه اش الگو می گیرد. در این دوران، خانواده یا می تواند حامی و راهنمای او باشد یا می تواند تنها او را نهی کند و بگوید این کار را بکن و این کار را نکن و البته میزان تاثیرگذاری هر یک از این واکنش ها مشخص است.
رابطه صمیمانه برقرار کنید
ایجاد رابطه صمیمانه باعث می شود که بسیاری از نیازهای جوان در محیط خانواده برآورده و خانه به پناهگاه عاطفی و امن برای او تبدیل شود و بدین ترتیب او در این پناهگاه احساس امنیت کند و آرام گیرد و به دنبال پناهگاه دیگری نگردد. شما در پیامکتان درباره دلایل تصمیمتان برای دور کردن پسرتان از دوستانش نگفته اید بنابراین از شما می خواهم که به بررسی دلیل این وابستگی بپردازید و ببینید که به کدام نیاز فرزندتان در ارتباط با دوستانش پاسخ داده می شود.
دور کردن جوانان از دوستان ناباب
وادار به لجبازی اش نکنید
پسر شما ۲۴ ساله است و استقلال طلبی یکی از ویژگی های بارز این دوره سنی است بنابراین لازم است به آزادی های مشروع و معقول او احترام بگذارید. اگر بخواهید بدون چون و چرا مطیع محض شما باشد در واقع زمینه بروز استعدادها و شکوفایی آن را در او از بین می برید و شاهد واکنش های غیرمنطقی و لجبازانه او خواهید بود. بدیهی است که برقراری رابطه با دوستان در هر دوره ای از زندگی واجد اهمیت است اما در دوره جوانی با توجه به ویژگی ها و رفتارهایی که توام با جوانی است، به ویژه این که آن ها خواهان مستقل شدن از خانواده، اثبات وجود و کسب هویت اند، اهمیتی مضاعف پیدا می کند. از جمله مشکلات دوران جوانی، دقت نداشتن در انتخاب دوست است. جوانان در این دوره بسیار آسان پذیر و زودپسند هستند و این حالت در آن ها، سبب می شود بیشتر دوستانی انتخاب کنند که نه تنها برای آن ها مفید نیستند بلکه گاه ثمره های بسیار تلخی نیز از این دوستی ها برایشان به بار می آید. بنابراین با دانستن ویژگی های دوره نوجوانی و جوانی این توقع را نداشته باشید که به نهی کردن های شما جامه عمل بپوشاند.
بگذارید خودش انتخاب کند
با این حال و با توجه به مطالب گفته شده پیشنهاد می شود که با فرزند جوان خود دوست باشید و به گونه ای به ایشان آزادی عمل دهید که خود بتواند تشخیص دهد که کدام رابطه دوستی را خاتمه دهد و با کدام دوستان، ارتباطش را حفظ کند. در ضمن برای رسیدن به هدفتان باید کمی صبور باشید چون جوان ها در این زمینه تا حدودی انعطاف ناپذیر هستند. در خور ذکر است که اگر به تنهایی موفق به جدا کردن فرزندتان از دوستان نامناسب نشدید، به دلیل اهمیت موضوع بهتر است از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید