چگونه در کانادا تحصیل کنیم
چطور برای تحصیل در کانادا اقدام کنیم؟
اگر به تحصیل در کانادا و پیوستن به یکی از صدها دانشگاه و کالج های سطح بالای این کشور فکر می کنید، بهتر است از یک سال قبل خودتان را برای رقابت شدیدی که پیش رویتان است آماده کنید. شما به عنوان یک دانشجوی خارجی باید پس از درخواست برای دانشگاه، برای دریافت مجوز تحصیل در کانادا یا استادی پرمیت هم اقدام کنید. همهٔ این کارها را می توانید به شکل آنلاین هم انجام دهید.
بخش اول:درخواست برای پذیرش در دانشگاه
۱٫ یک سال قبل از ثبت نام فرایند درخواست را آغاز کنید. آخرین مهلت درخواست پذیرش تحصیلی کانادا در ماه مارس است، اما شما باید از قبل مدارک تان را ارسال کنید. بررسی درخواست های خارجی بیش از ۶ ماه طول می کشد. تحقیق کنید دانشگاه ها در وبسایتشان چه زمانی را برای آغاز فرایند بررسی درخواست ها اعلام کرده اند و بر اساس آن تاریخ برنامه ریزی کنید.
- یادتان باشد شما به عنوان دانشجوی خارجی باید زمانی را هم برای دریافت مجوز تحصیل در کانادا (استادی پرمیت) و ویزای کانادا در نظر بگیرید.
- برای مثال، اگر به فناوری علاقه دارید رشتهٔ مهندسی ممکن است رشتهٔ مناسبی برایتان باشد.
- در اینترنت می توانید رشته های خاصی را که توسط دانشگاه های کانادایی ارائه می شوند پیدا کنید.
- حداقل برای سه دانشگاه با نرخ پذیرش متفاوت درخواست ارسال کنید. به دنبال دانشگاه هایی باشید که رشته هایی را متناسب با مهارت ها و اهداف تان ارائه می کنند. برای اینکه شانس پذیرش تان را افزایش دهید، به دانشگاه هایی درخواست بفرستید که احتمال پذیرش تان در آنها بالا باشد.
- دانشگاهی که احتمال پذیرش شما در آن بالاتر است، دانشگاهی است که شرایط تان تا حد زیادی با معیارهای آن مطابقت دارد و تقریبا مطمئن هستید که در آن پذیرفته می شوید.
- معرفی نامهٔ شخصی برای دانشجویان خارجی، متنی است که در آن توضیح می دهید چرا می خواهید در کانادا تحصیل کنید. بهتر است در این متن از سفرهایتان به کانادا یا بازدید از کشورهای خارجی دیگر هم بنویسیدو شواهدی را ارائه دهید که ثابت کند شما قادر به زندگی و تحصیل در یک کشور خارجی هستید.
۵٫ در صورت لزوم باید ثابت کنید که به زبان انگلیسی تسلط دارید. بیشتر دانشگاه ها از متقاضیانی که زبان مادری شان انگلیسی نیست می خواهند که اثبات کنند به این زبان مسلط هستند. به این منظور باید مدارکی را که در آزمون های استاندارد زبان مانند تافل کسب کرده اید برایشان ارسال کنید.
- دانشگاه های استان کبک کانادا، ممکن است از شما مدارکی را بخواهند که ثابت کند به زبان فرانسه مسلط هستید.
۶٫ درخواست و مدارک مورد نیاز را از طریق پرتال های آنلاین بفرستید. می توانید درخواست را به شکل مستقیم به دانشگاه انتخابی تان ارسال کنید. تقریبا همهٔ دانشگاه های کانادا درخواست ها را به صورت آنلاین بررسی می کنند. جزئیات بیشتر برای ارسال درخواست را می توانید در وبسایت پذیرش دانشجوی هر دانشگاه ببینید.
- در بیشتر موارد، ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید و پس از پر کردن فرم درخواست، نسخه های دیجیتال مدارک تان را آپلود کنید. معمولا می توانید روند وضعیت درخواست تان را از طریق پرتال آنلاین آن دانشگاه پیگیری کنید.
- اگر دسترسی تان به اینترنت محدود است، در وبسایت دانشگاه آدرس پستی آن را پیدا کنید تا درخواست تان را با پست بفرستید.
بخش دوم:کسب مجوز تحصیل در کانادا (استادی پرمیت)
۱٫ پس از اینکه در دانشگاه پذیرفته شدید، باید برای دریافت مجوز تحصیلی درخواست بدهید. برای این کار باید تأییدیهٔ ثبت نام از سوی دانشگاه را ارائه دهید. پس از ثبت نام، دانشگاه برای شما مدرکی را که برای درخواست مجوز تحصیل نیاز دارید برایتان ارسال خواهد کرد.
۲٫ برای آغاز فرایند درخواست به وبسایت مهاجرتی کانادا مراجعه کنید. در این وبسایت باید دستورالعمل های مربوط به درخواست را پیدا کنید و ببینید آیا نیازی به ارسال اطلاعات بیومتریک (شامل عکس و اثر انگشت) هست یا نه. برای این کار باید در نزدیک ترین مرکز درخواست ویزا برای این کار اقدام کنید.
۳٫ یک کپی از گذرنامهٔ معتبرتان را ارسال کنید. در این مرحله برای اثبات هویت به مدارکی مانند گذرنامهٔ معتبر یا مدارک سفر نیاز دارید. سریع ترین و ساده ترین روش ممکن، این است که از طریق آنلاین برای مجوز تحصیلی درخواست دهید. به این ترتیب می توانید یک کپی دیجیتال از مدارک را اسکن کنید و سپس فایل دیجیتال آن را در پرتال آنلاین درخواست تان آپلود کنید.
۴٫ باید اثبات کنید که از تمکن مالی برخوردارید. یکی از موارد مهم در درخواست ویزای تحصیلی کانادا اثبات تمکن مالی است. یعنی باید مدارکی را ارسال کنید که نشان دهد پول کافی برای شهریهٔ دانشگاه به اضافهٔ ۱۰,۰۰۰ دلار کانادا برای پوشش هزینه تحصیل در کانادا و زندگی در این کشور دارید. مدارک قابل قبول برای این امر شامل اظهارنامهٔ بانکی، صورت درآمد، مدارک دال بر کمک مالی یا اطلاعاتی دربارهٔ شخصی است که به پرداخت هزینه های شما در طول تحصیل و مهاجرت به کانادا کمک می کند.
۵٫ معرفی نامه ای از خودتان بنویسید که نشان دهد هدف تان از تحصیل در کانادا چیست. این معرفی نامهٔ شخصی به افسر ویزا در بررسی معیارها و اهداف شما کمک می کند. دربارهٔ علاقه تان به رشتهٔ تحصیلی انتخابی و دلایل تان برای انتخاب دانشگاهی که در آن پذیرفته شده اید بنویسید. توضیح دهید که کاملا متوجه مسئولیت هایتان به عنوان یک دانشجو هستید و آنها را انجام خواهید داد.
- برای مثال، ممکن است این طور بنویسید:«دوست دارم به تحصیلم در رشتهٔ مدیریت کسب وکار در دانشگاه مدیریت روتمن تورنتو ادامه دهم. دانشگاه روتمن تحولی در مدل آموزش کسب وکار ایجاد کرده است و من آماده هستم که با چالش های دانشگاهی در این رشتهٔ سطح بالا روبه رو شوم».
- البته می توانید فرم درخواست و مدارک تان را به صورت کاغذی از طریق نزدیک ترین مرکز درخواست ویزا هم ارسال کنید.
- برای ۲۹ کشور شامل آلبانی، مصر و عربستان سعودی ارسال مدارک بیومتریک در مرکز درخواست ویزا الزامی است که هزینهٔ آن به هزینهٔ درخواست اضافه می شود.
- پس از آن مجوز تحصیل تان را دریافت خواهید کرد.
- اگر درخواست تان رد شود، دلایل آن را در نامه ای به شما توضیح خواهند داد. ممکن است درخواست تان ناقص بوده باشد یا اینکه برای مصاحبه ای به مرکز درخواست ویزا احضار شده باشید.
بخش سوم:پیشرفت در کانادا
۱٫ از طریق دانشگاه تان برای بیمهٔ درمانی اقدام کنید. تمام دانشجویان خارجی باید تحت پوشش بیمهٔ درمانی باشند. دانشگاه به شما اطلاعاتی درباره خرید بیمه ارائه خواهد کرد. هزینه های این بیمه ها متفاوت است، اما مبلغ پوشش سالانهٔ همهٔ آنها چیزی در حدود ۵۰۰ دلار کاناداست.
۲٫ قبل از ورود به کانادا به فکر محل اقامت تان باشید. البته بیشتر دانشجویان خارجی در اقامت گاه های دانشگاه اسکان داده می شوند اما این امکان هم وجود دارد که ظرفیت این خانه ها پر باشد. شاید هم خودتان ترجیح بدهید جای دیگری را اجاره کنید. به هر حال، اگر از قبل فکر محل اقامت تان را بکنید استرس کمتری خواهید داشت و مجبور نمی شوید پس از مهاجرت به کانادا با عجله دنبال خانه بگردید. روش های مختلفی برای جستجوی آنلاین خانه های اجاره ای در نزدیکی دانشگاه تان وجود دارد.
- بخش اقامت دانشگاه تان می تواند به شما در پیدا کردن خانه کمک کند.
- اگر به هر دلیلی نتوانستید از قبل ترتیب خانهٔ اجاره ای یا خانه های دانشجویی را بدهید، بهترین گزینه برای شما تا زمانی که بتوانید خانه ای برای اجاره پیدا کنید خوابگاه های دانشجویی است.
۳٫ تعدادی لباس گرم همیشه با خودتان همراه داشته باشید. زمستان های کانادا با کسی شوخی ندارند. حداقل چیزی که نیاز دارید، پالتوی ضخیم، کلاه، دستکش و شال گردن است. ژاکت، زیرپوش، زیرشلواری و سایر لباس های گرم هم می توانند به دردتان بخورند.
- شرق کانادا زمستان های واقعا سختی دارد. حتی غرب کانادا هم که هوا کمی معتدل تر است تا حد زیادی در زمستان سرد می شود.
۴٫ کمی هم وقت برای گشتن در کانادا و آشنا شدن با فرهنگ و جاذبه های طبیعت این کشور صرف کنید. کانادا طبیعت زیبا و نیز مکان های فوق العاده ای برای گردشگری دارد. شهرهایی مانند تورنتو، ونکوور و مونترال بسیار سطح بالا هستند و شهرت جهانی دارند. گاهی کتاب هایی را برای آشنایی بیشتر با این کشور مطالعه کنید. آخر هفته ها با دوستان تان برای سفرهایی کوتاه با انوبوس ترتیب دهید و از گشت وگذار در کانادا لذت ببرید.