فیلمهای هو شده در جشنواره کن ۲۰۱۶ + تصاویر
بدترین فیلم های جشنواره کن
خریدار شخصی
فیلم «راننده تاکسی» ساخته معروف «مارتین اسکورسیزی» در سال ۱۹۷۶، گرچه توانست جایزه نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن را از آن کند، اما واکنش اولیه مخاطبان و منتقدان سرسخت فرانسوی به این فیلم اصلا خوشایند نبود. در واقع مخاطبان خشونت، زاویه دید پوچگرایانه و ضدقهرمان نه چندان دلچسب فیلم را نپسندیده بودند. زمانی که فیلم نخل طلا را کسب کرد از سوی حاضران در سالن هو شد اما خود «اسکورسیزی» در محل جشنواره حضور نداشت و با «رابرت دنیرو» بازیگر اصلی فیلمش برای ساخت فیلم موزیکال «نیویورک نیویورک» به آمریکا رفته بود اما این فیلم در ادامه در جوایز اسکار نیز نامزد جایزه بهترین فیلم و بازیگری مرد شد و برای حفظ در فهرست ملی فیلم آمریکا انتخاب شد.
راننده تاکسی
گرچه فیلم «داستان عامه پسند» دومین ساخته بلند سینمایی «کوئنتین تارانتینو» بلافاصله پس از نمایش در چهل و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۹۴ هو نشد اما زمانی که در رقابت با فیلم «قرمز» از سه گانه معروف «کریستوف کیشلوفسکی» جایزه نخل طلای بهترین فیلم را از آن خود کرد، از سوی حاضران در سالن هو شد. مخاطبان عمدتا فرانسوی ساخته «کیشلوفسکی» را بیشتر شایسته کسب جایزه بهترین فیلم کن می دانستند.
یک داستان عامه پسند
فیلم «ماجرا» ساخته «میکل آنجلو آنتونیونی» هم اکنون یکی از شاهکارهای سینمایی این کارگردان ایتالیایی محسوب می شود اما زمانی که در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۶۰ به روی پرده رفت مخاطبان اصلا چنین عقیده ای نداشتند. واکنش ها به فیلم «ماجرا» پس از نمایش در کن آنچنان سخت و منفی بود که «آنتونیونی» به همراه «مونیکا ویتی» بازیگر این فیلم به سرعت سالن نمایش فیلم را ترک کردند تا از واکنش های جدی تر مخاطبان در امان باشند.
ماجرا
نمایش فیلم «ضدمسیح» ساخته «لارس فن تریه» کارگردان جنجالی دانمارکی در جشنواره کن سال ۲۰۰۹ بلوایی در جشنواره برپا کرد، این فیلم که درباره جدایی احساسی و روان شناختی یک زوج پس از مرگ کودک خردسالشان است، در طول ۱۰۸ دقیقه نمایش با خنده و هو تماشاگران رو به رو شد و زمانی که فیلم تمام شد صدای اعتراض ها به فیلم بر صدای تشویق ها غالب بود.
ضدمسیح
این فیلم در نهایت جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره را برای «شارلوت گینزبرگ» به ارمغان آورد اما هیئت داوران جایزه کلیسای جهانی جشنواره، از این فیلم با عنوان “زن ستیزانه ترین فیلم از کسی که خود را بزرگترین کارگردان جهان می داند”، انتقاد کردند.
همچنین نمایش فیلم «آوای ماه» آخرین ساخته «فدریکو فلینی» کارگردان افسانه ای تاریخ سینمای ایتالیا در جریان چهل و سومین دوره جشنواره فیلم کن با هو شدن گسترده از سوی تماشاگران فیلم روبه روشد. منتقدین نیز فیلم را خسته کننده و بی روح معرفی و از آن انتقاد کردند، «فلینی» سه سال پس از ساخت آخرین فیلمش درگذشت.
آوای ماه
پس از واکنش های نسبتا منفی به برنده شدن فیلم «داستان عامه پسند» در جشنواره کن سال ۱۹۹۶، «تارانتینو» در سال ۲۰۰۹ برای درام جنگی «حرمزاه های لعنتی» مورد انتقاد برخی مخاطبان و منتقدان در جشنواره کن قرار گرفت. برخی از مخاطبان فیلم نسبت به رویکرد تجدیدنظرطلبانه فیلم نسب به جنگ جهانی دوم واکنش نشان دادند و برخی دیگر نیز این فیلم را احمقانه و خودپسندانه دانستند که در سطح جشنواره نیست.
فیلم «گریس از موناکو» با نمایش خود در مراسم افتتاحیه جشنواره کن ۲۰۱۴با انتقادات فراوانی رو به رو شد و پس از آن هرگز به صورت عمومی در سینماها اکران نشد. خانواده سلطنتی موناکو پیش از نمایش فیلم «گریس از موناکو» به کارگردانی «الیور داهان» در افتتاحیه جشنواره کن، در بیانیه ای این فیلم را فاقد ارجاعات تاریخی صحیح معرفی کرد و در بیانیه ای اعلام کرده بودند که تریلر منتشر شده از فیلم مؤید ماهیت تخیلی و مضحک فیلم «گریس از موناکو» است و مشخصا این فیلم براساس ارجاعات تاریخی مشکوک و اشتباه ساخته شده است.
گریس از موناکو
نمایش فیلم «بانی قهوه ای» ساخته «وینسنت گالو» در سال ۲۰۰۳، با اعتراض گسترده نسبت مخاطبان و منتقدین به روند یکنواخت و ارائه تصاویر ضداخلاقی رو به رو شد تا جایی که «راجر ابرت» منتقد سرشناس سینمای جهان این فیلم را بدترین فیلم تاریخ جشنواره کن معرفی کرد. واکنش مخاطبان جشنواره کن به این فیلم آن قدر منفی و شدید بود که «وینسنت گالو» کارگردان این فیلم قول داد که دیگر فیلم نمی سازد و توضیح داد:”هیچ وقت قصد نداشتم فیلمی متظاهر، خودپسندانه، بی فایده و خسته کننده بسازم!
فیلم جستجو
از دیگر فیلم های معروفی که با واکنش منفی مخاطبان جشنواره کن روبه رو شدند می توان به «توئین پیکس:با من بر آتش برو» ساخته «دیوید لینچ»، «تصادف» ساخته «دیوید کراننبرگ»، «ماری آنتونت» به کارگردانی «سوفیا کاپولا»، «داستان های جنوب» از «ریچارد کلی»، «تنها خدا می بخشد» از «نیکلاس وندینگ رفین» «جستجو» ساخته «مایکل هازاناویسیوس» اشاره کرد.
دریافت بازخورد منفی در جشنواره کن همواره به معنای نقطه پایان موفقیت یک فیلم نبوده است و ارزش های بسیاری از این فیلم ها همانند «راننده تاکسی» اسکورسیزی و «آوای ماه» آنتونیونی با گذشت زمان برای مخاطبان آشکار شد.
فیلم «از ته دل وحشی» ساخته «دیوید لینچ» گرچه توانست نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن در سال ۱۹۹۰ را تصاحب کند اما پس از نمایش در جشنواره با صدای اعتراض و هو برخی مخاطبان رو به رو شده بود که نسبت به خشنونت بیبش از حد و صحنه های شکنجه فیلم معترض بودند. اما این فیلم تحسین کنندگان فراوانی نیز داشت تا جایی ک جایزه اصلی جشنواره را کسب کرد.
از ته دل وحشی