تاریخ : دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳ Monday, 30 December , 2024
2

مشکلات ژنتیکی در کدام ازدواج ها بیشتر است؟

مشکلات ژنتیکی در کدام ازدواج ها بیشتر است؟

همانطور که میدانید مشکلات ژنتیکی در ازدواج های فامیلی بیشتر از ازدواج های غیرفامیلی است, با این حال ازدواج های فامیلی باز هم رو به افزایش است.

مشکلات ژنتیکی در کدام ازدواج ها بیشتر است؟

مشکلات ژنتیکی ازدواج های فامیلی

آمارها نشان می دهد که بر خلاف انتظار در سال های اخیر ازدواج فامیلی افزایش یافته است, ازدواج فامیلی ریسک بروز بیماری های ژنتیکی را تقریبا ۲ تا ۵/۲ برابر می کند .
براساس اطلاعات موجود، شیوع نقایص ژنتیکی و یا مادرزادی در کشور، حدود سه تا چهار درصد نوزادان متولد شده است.

مشکلات ژنتیکی

مشکلات ژنتیکی در ازدواج

کارشناس مسوول ژنتیک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت:ازدواج های فامیلی در مقایسه با ازدواج های غیرفامیلی به میزان دو تا سه برابر شانس مشکلات ژنتیکی که الگوی مغلوب دارند، مانند برخی از موارد ناشنوایی، نابینایی ها و بیماری های متابولیک ارثی و بیماری های چند عاملی مانند دیابت، سرطان و چاقی را افزایش می دهند.
در حال حاضر نمی توان با هیچ نوع آزمایشی به طور قطع، خطر بیماری های ژنتیکی را به صفر رساند.

او اضافه کرد:حتی در ازدواج های غیرفامیلی نیز، احتمال خطر دو تا سه درصداست، اما با مشاوره ژنتیک و رسم شجره نامه و تعیین میزان خطر و همچنین غربالگری های دوران بارداری، می توانیم خطر را به کمترین میزان برسانیم.

کارشناس مسوول ژنتیک معاونت بهداشتی دانشگاه، ادامه داد:به دلایلی مانند شناخت و درک بیشتر شرایط اقتصادی یکدیگر و در برخی موارد حفظ اموال و دارایی ها در خانواده، ازدواج های فامیلی در کشور از شیوع بالایی برخوردار است، به گونه ای که در شهرها حدود۴۰ درصد و در روستاها حدود ۷۰ درصدازدواج ها، فامیلی است.

او گفت:بیشترین ازدواج های فامیلی کشور، ازدواج دخترخاله و پسرخاله به میزان ۲۴ درصد، پس از آن ازدواج دخترعمو و پسرعمو به میزان ۲۰ درصد و در رتبه سوم، ازدواج پسرعمه و دختردایی به میزان ۱۶ و نیم درصد قرار دارد، بنابراین ممنوع کردن ازدواج فامیلی غیرممکن است و باید با مشاوره پیش از اردواج و در صورت نیاز آزمایش های مربوطه، خطر تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی را کاهش داد.

او تاکید کرد:ازدواج های به اصطلاح “دبل کازین”(Double cousin) از خطر بالایی، حتی تا ۱۲ درصد برخوردار است و به مواردی گفته می شود که زوج ها علاوه بر اینکه دختر عمو پسر عمو هستند، همزمان دختر خاله و پسر خاله هم باشند که ضریب همخونی این زوج ها بسیار بالا است و معادل ضریب همخونی دایی با خواهرزاده یا عمو با برادرزاده ها است.
خطر بروز بیماری های ژنتیک در فرزندان، در ازدواج دخترعمو و پسرعمو یا دخترخاله و پسرخاله به دلیل اینکه نسبت آنها درجه سه است و ضریب همخونی یکسان دارند؛ در صورت نبود بیماری یا معلولیت خاصی در شجره نامه، از خطر بالایی برخوردار نیست

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=67918

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0