تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

جالب و خواندنی هایی که در مورد احساسات انسان نمیدانید

جالب و خواندنی هایی که در مورد احساسات انسان نمیدانید

عواطف و احساسات انسان با تغییرات فیزیولوژیکی بدن همراه است که انواع مختلفی دارد و در این تغییرات بر اساس مطالعات محققان رازهایی نهفته است که با شنیدن آن ها شگفت زده خواهید.

جالب و خواندنی هایی که در مورد احساسات انسان نمیدانید

حقایق و دانستی های جالب در مورد احساسات انسان

احساسات معمولا به عنوان پاسخ به محرک ها تعریف می شود که با تغییرات فیزیولوژیکی (افزایش ضربان قلب و دمای بدن، فعالیت غدد خاص، افزایش یا کاهش تنفس)همراه است که به فرد برای عمل انگیزه می دهد. به بیان ساده عواطف، احساسات ذهن هستند، معادل آن احساسات فیزیکی که در بدن قرار دارند.

چنانچه در این بخش از سرگرمی نمناک می خوانید پزشکان باستان معتقد بودند که ارگان های مختلف، وضعیت های ویژه ای را کنترل می کنند.مثلا شادی از قلب، عصبانیت از کبد، و ترس از کلیه ها نشات می گیرد.

مطالعات نشان می دهد که اتصال یک برند به مصرف کننده در سطح عاطفی یکی از قوی ترین تکنیک های تبلیغاتی است اما این تنها حقایق جالبی نیست که در مورد احساسات انسان ها کشف شده است و موارد جالب تری هم هست که در ادامه خواهیم خواند.

احساسات انسان

در مورد احساسات انسان بیشتر بدانید

رازهای شگفت انگیز از احساسات انسان

۱٫در قرن هفدهم، “رنه دکارت” دستگاه عاطفی بدن را تا حد زیادی هیدرولیکی دید، او بر این باور بود زمانی که فردی احساس خشم یا ناراحتی می کند، به این دلیل است که برخی مایعات داخلی خاص مثل صفرا و خلط ترشح می شوند.

۲٫مطالعه ای در ژورنال تحقیقات مصرف کنندگان نشان می دهد افرادی که به طور انتزاعی به تبلیغات واکنش نشان می دهند، در مقایسه با کسانی که در سطح عینی بیشتر فکر می کنند احساسات متفاوتی را به تصویر می کشند.

۳٫برخی محققان از تکنولوژی می ترسند ، به خصوص شبکه های اجتماعی، ارتباط عاطفی را به جای وصل ، قطع می کند.

 شبکه های اجتماعی

تاثیر شبکه های اجتماعی بر ارتباطات عاطفی

۴٫در افسانه های یونانی، بسیاری از بیماری ها که بشریت را گرفتار کرده بودند، جزئی از عواطف بودند، مثل انتقام، کینه، و رشک. 

۵٫آزار و اذیت عاطفی شبیه شستشوی مغزی است که در آن تلاش می کند به طور سیستماتیک اعتماد به نفس فرد را از بین ببرد. آزار و اذیت عاطفی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله استفاده از قدرت اقتصادی برای کنترل، تهدید به ترک، تحقیر، تحقیر مداوم، انتقاد مداوم، بدنام کردن، یا فریاد زدن.

۶٫از لحاظ تاریخی، روان شناسان با این نظر موافق نیستند که آیا احساسات قبل از عمل بوجود می آیند یا نه، در همان زمان به عنوان یک عمل رخ می دهند، یا واکنشی به فرآیند فیزیولوژیکی خودکار هستند.

۷٫هر احساسی سه مولفه دارد:۱)تغییرات فیزیولوژیکی (مثلا، شتاب ضربان قلب)۲)پاسخ رفتاری، مانند تمایل برای فرار یا ماندن در تماس با هر چیزی که باعث ایجاد احساس می شود، و ۳)تجربه ذهنی، مانند احساس خشم، شادی، یا غم.

انواع احساسات انسان

انواع احساسات مختلف انسان

۸٫در زبان انگلیسی بیش از ۴۰۰ کلمه برای احساسات و عاطفه اختصاص داده می شود.

۹٫بسیاری از عصب شناسان بین کلمات “احساس” و “عاطفه ” تمایز قائل می شوند و از “احساسات” برای توصیف واکنش برنامه ریزی شده مغز به محرک های خاص و “عاطفه ” برای توصیف تاثیر آگاهانه از این واکنش استفاده می کنند.

۱۰٫چارلز داروین معتقد بود که احساسات برای تکامل مفید هستند، زیرا احساسات شانس زنده ماندن را بهبود می بخشد. مثلا، مغز از احساسات استفاده می کند تا ما را از حیوان خطرناک دور نگه دارد (ترس)، دور از مواد غذایی فاسد (انزجار)، کنترل منابع (خشم)، و در پی گیری غذای خوب یا همسر خوب (لذت و شهوت).

۱۱٫انواع محرک ها که انسان ها به طور تکاملی آماده کرده اند تا از آن ها بترسند، مثل قفس مارها، واکنش احشایی به وجود می آورند، هر چند که انسان ها می دانند که در سطح شناختی نسبتا بی ضرر هستند. با این حال، انسان ها احتمال خطر کمتری نسبت به خطراتی مانند همبرگر، سیگار کشیدن، و رابطه جنسی ناامن دارند اگرچه اغلب افراد خطر را در سطح شناختی تشخیص می دهند.

 احساس ترس

احساس ترس انسان

۱۲٫مطالعه در سال ۱۹۸۰ توسط رابرت هشت احساس فطری ابتدایی را پیشنهاد کرد:شادی، پذیرش، ترس، غافلگیری، ناراحتی، نفرت، خشم و پیش بینی. او می گوید احساسات پیچیده مانند گناه و عشق از ترکیبی از احساسات اولیه مشتق شده اند.

۱۳٫مطالعه اخیر نشان دهنده همبستگی قوی بین لباس های خاص و حالات احساسی است. مثلا، این موضوع نشان داد زنانی که افسرده و ناراحت هستند بیشتر شلوارهای گشاد و سویت شرت می پوشیدند. زنانی که احساسات مثبت بیشتری داشتند بیشتر لباس یا جواهر مورد علاقه خود را می پوشیدند و به طور کلی بهتر به نظر می رسند.

۱۴٫ تحقیقات نشان داده اند که بیان و تجربه عواطف منفی ( افسردگی و اضطراب)فعالیت بیشتری را در قشر راست مغز و در ساختارهای مغزی عمیق تر، مانند بادامه نشان می دهد، در حالی که عواطف مثبت با فعالیت چپ مغز بیشتر همراه هستند.

 مغز انسان

تاثیر احساسات مثبت و منفی بر مغز انسان

۱۵٫بسیاری از دانشمندان بر این باورند احساسات پایه فطری هستند نه یاد گرفتنی . مثلا، افرادی که کور به دنیا می آیند و هرگز صورتی ندیده اند، حالت های چهره معمول احساسات اولیه را نشان می دهند.

۱۶٫رنگ ها می توانند عمیقا بر پاسخ های احساسی تاثیر بگذارند. در حالی که همه احساسات مشابهی را در واکنش به رنگی خاص تجربه نمی کنند، اغلب مردم رنگ های قرمز و نارنجی و بنفش را آرامش بخش می بینند. در مقابل، خاکستری، قهوه ای، سیاه و یا سفید از لحاظ احساسی خسته کننده است . در حقیقت، مطالعات نشان می دهند کودکانی که در اتاق نارنجی بازی می کنند دوستانه تر، هوشیار، خلاق، و تحریک پذیری کم تری نسبت به کودکانی که در اتاق سفید، قهوه ای هستند دارند .

۱۷٫تنها انسان ها می توانند با دهان خود حیرت را ابراز می کنند. با این حال، به نظر می رسد شباهت های بیشتری نسبت به تفاوت با حیوانات، به خصوص پستانداران دارند و انسان ها احساسات اولیه خود را به عنوان عصبانیت، ترس، شادی و ناراحتی بیان می کنند. در حقیقت، چون حیوانات و انسان ها انواع مشابهی از احساسات را بیان می کنند، چارلز داروین معتقد بود که تفاوت عاطفی بین حیوانات و انسان ها تا حد زیادی از پیچیدگی است .

 حیرت زدگی انسان

ابراز حیرت در انسان ها با دهان

۱۸٫محققین به این نکته اشاره می کنند زمانی که احساسات قوی خود را پنهان می کنید، افراد تمایل دارند نشت ناگهانی احساسات داشته باشند.

۱۹٫انسان می تواند بیش از ۱۰۰۰۰ حالت چهره داشته باشد تا طیف وسیعی از احساسات لطیف را بیان کند. 

۲۰٫مطالعات نشان می دهند اگر افراد چهره خود برای منعکس کردن احساسی تنظیم کنند، در واقع آن حس را احساس می کنند.

۲۱٫ارائه تصویری جذاب از غذای ناسالم در منوها، باعث تحریک احساسات در مصرف کنندگان می شود. دانشمندان بر این باورند اگر مردم این احساسات را بهتر درک کنند، می توانند انتخاب های غذایی بهتری داشته باشند.

۲۲٫ مطالعات نشان می دهد مردان و زنان همان میزان احساسات را تجربه می کنند، اما زنان بیشتر تمایل به نشان دادن آن دارند.

 احساسات زن و مرد

زنان احساسات خود را بیشتر نشان می دهند

۲۳٫بسیاری از روانشناسان می گویند غریزه و احساس مشابه هستند و هر دو ناخودآگاه اند . مثلا، ترس هم یک احساس و هم یک غریزه است. با این حال، در حالی که غرایز طبیعی، غیرمنطقی، و ذاتی هستند، احساسات پتانسیل بیشتری برای منطقی بودن و بخشی از سیستم بازخورد پیچیده که زیست شناسی، رفتار و شناخت را به هم پیوند می دهد، دارند.

۲۴٫در حالی که محققان هیچ فرهنگی را پیدا نکرده اند که در آن مردم هنگامی که خوشحال هستند اخم کرده باشند، برخی چیزهای عجیب و غریبی را پیدا کرده اند. مثلا، ژاپنی ها تمایل دارند حالت های چهره خود را از احساسات ناخوشایند پنهان کنند.

۲۵٫محققان به این نکته توجه دارند احساسی که اغلب با ترس مرتبط است، خوشایند است برخی از روانشناسان نشان می دهند ترس دو چهره نامریی دارد:یکی، تمایل به فرار و دوم، تمایل به تحقیق.

۲۶٫افراد مسن معمولا شادتر هستند، اما به دلایل مختلف. افراد جوان تر هنگامی که هیجان زده می شوند، خوشحال هستند، افراد مسن تر در زمانی که در صلح هستند، شادتر هستند. علاوه بر این، زنان بیشتر از مردان احساس عشق می کنند، اما احساس گناه بیشتری دارند. مردان اغلب احساس شادی می کنند، و شادترین زمان روز آنها زمان ناهار است.

 افراد مسن

احساسات مثبت افراد مسن

۲۷٫احساسات مسری هستند. احساسات منفی و یا ناخوشایند از احساسات خنثی یا مثبت مسری تر هستند

۲۸٫زبان بدن اغلب احساس را نشان می دهد. مثالا، فردی که ایستاده طوریکه دست ها به سمت بیرون است نمونه ای از نمایش قلمرویی را نشان می دهد. فردی که دست به سینه نشسته و شست آن ها بالا آمده نشان دهنده این است که او چیزی مثبت برای گفتن دارد. لمس بینی نشان می دهد کسی چیزی را پنهان می کند ، پاها قوی ترین سیگنال های زبان بدن هستند”

۲۹٫مطالعات نشان می دهد مادران نسبت به گریه کودکان پسر در مقابل دختران تحمل کمتری دارند واحساسات پسران به مادرانشان از دوره نوزادی آنها نشات می گیرد.

 احساسات مادر

واکنش مادر نسبت به گریه دختر و پسر

۳۰٫مطالعات نشان می دهند افراد حالات چهره احساسی افراد نژاد خود را سریع تر از آن هایی که نژاد متفاوتی دارند، به رسمیت می شناسند و تفسیر می کنند.

۳۱٫مطالعه ای از افراد مبتلا به فراموشی نشان داد احساسات مرتبط با حافظه از خاطراتی که آن ها را ایجاد کرده است بیشتر می ماند. محققان به این نکته توجه دارند که این امر پیامدهای مهمی برای مبتلایان به بیماری آلزایمر دارد.

۳۲٫ از تمام حالات چهره، لبخند می تواند بسیار فریبنده باشد. ۱۸ لبخند مختلف، از جمله مودبانه، ظالمانه، کاذب، و غیره وجود دارد. اما تنها یکی انعکاس شادی حقیقی را منعکس می کند.

 احساسات عاطفی

انواع لبخندها در چهره انسان

۳۳٫چندین نفر از دانشمندان ادعا می کنند همیشه نوعی احساس وجود دارد که در بدن اتفاق می افتد، اما این احساس بسیار کم است که به آن توجه کنیم و یا بر آنچه انجام می دهیم تاثیر بگذارد.

۳۴٫افلاطون احساسات و دلایل را به عنوان دو اسب که ما را در جهت مخالف می کشند توصیف کرد. با این حال، متخصص اعصاب مدرن، آنتونیو ، می گوید استدلال به احساسات بستگی دارد و مخالف احساس نیست. 

۳۵٫عجیب این است افراد با سرزندگی کم تر جذابیت کمی برای دیگران دارند.

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=53433

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0