دانستنی های حقوقی و قانونی در کسب و کارهای کوچک
دانستنی هایی مهم در راه اندازی و دوام کسب و کارهای کوچک
همه انسان ها دوست دارند رمز و رازهای رسیدن به یک تجارت پرسود را بدانند و هیچ کس بدش نمی آید در عرض مدت کوتاهی به ایده آل ذهنی اش برسد، اما در مسیر موفقیت به خصوص برای کسانی که بتازگی کسب و کارهای کوچک را شروع کرده اند،دانستنی ها واصولی وجود دارد که ما در این مطلب شما را با دانستنی های حقوقی و قانونی در کسب و کارهای کوچک آشنا می کنیم.
دانستنی های واجب برای شروع کسب و کارهای کوچک

آشنایی با دانستنی های حقوقی و قانونی در کسب و کارهای کوچک
بسیاری از استارتاپ های امروزی یا حتی کسب و کارهای جدید در ابتدای راه به سراغ وب سایت و نرم افزار می روند. سایت که تکلیفش مشخص بوده و به خاطر خرید دامین و غیره قابل سرقت و کپی برداری نیست. ولی در بحث نرم افزار اگر کسی به برنامه نویسی و این موارد آشنا باشد، می تواند به راحتی نرم افزار شما را به نام خود زده و استفاده کند. به همین خاطر ثبت نرم افزار تبدیل به امری حیاتی می شود. به خصوص نرم افزارهایی که به نوعی اختراع محسوب می شوند. متقاضیان ثبت اختراع نرم افزار در کشور ایران، باید به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اداره کل مالکیت صنعتی مراجعه کنند و نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند. در ایران ثبت اختراع نرم افزار به صورت اعلامی صورت می پذیرد.
ثبت علامت تجاری؛ بین ۲۰ تا ۴۰۰ هزار
ما معمولا به علامت تجاری می گوییم برند و تعریف خاصی هم برای آن نداریم. ولی از لحاظ حقوقی برند تعریف خاصی داشته و هر چیزی برند نمی شود. طبق قانون علامت های تجاری، علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز کند. به صورت کلی هر کلمه، حرف یا حروف، عدد، عکس، شکل، رنگ، تصویر، برچسب یا ترکیب آن ها که برای تشخیص کالاها یا خدمات به کار رود، علامت تجاری محسوب می شود. در برخی کشورها، شعارها تبلیغاتی نیز علامت تجاری محسوب می شوند و در ادارات ملی ثبت علائم تجاری به عنوان علامت تجاری ثبت می شوند.

دانستنی های حقوقی و قانونی در کسب و کارهای کوچک آشنا شوید
ثبت شرکت؛ بین ۲۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان
دوستانی که در ایک استارتاپ فعالیت می کنند در ابتدا به فکر تاسیس یک شرکت می افتند تا از این طریق با پیش بینی سهم و درصد هرکدام از افراد به صورت سیستماتیک و ارگانیک فعالیت های خودشان را سازمان دهی کنند. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا برای ادامه فعالیت به لحاظ حقوقی باید شرکت ثبت کرد یا اصلا بدون ثبت شرکت هم ادامه فعالیت میسر است؟
به صورت کلی برخی فعالیت ها براساس قانون تجارت لازم است از طریق شرکت های تجاری انجام شود. فعالیت هایی مانند بازاریابی، فعالیت های نمایشگاهی، فروشندگی، عملیات واسطه ای و مانند این ها. برخی فعالیت ها براساس قانون نیازی به تشکیل شرکت تجاری ندارند ولی می توان به هر دلیلی که شرکا تصمیم می گیرند، اقدام به ثبت کرد. هر شرکت تجارتی زمانی معتبر است و از نظر قانونی رسمیت دارد و شخصیت حقوقی آن کامل می شود که به ثبت رسیده باشد درواقع هر شرکتی برای این که رسمیت یابد و شخصیت حقوقی پیدا کند باید به ثبت برسد، بنابراین ثبت شرکت ها برای این که قانونا به فعالیت ادامه دهند الزامی است. اولین قدم برای ثبت شرکت پیدا کردن شریک مناسب است. زیرا حداقل تعداد شرکا برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود دو نفر و شرکت سهامی خاص و عام سه نفر است.

درباره دانستنی های حقوقی و قانونی در کسب و کارهای کوچک بیشتر بدانید
استارتاپ ها حداقل از دو نفر یا بیشتر تشکیل شده اند و روابط و رفتارهای افراد در استارتاپ ها معمولا براساس رفاقت ها و دوستی ها در ابتدا شکل می گیرد ولی پس از مدتی دوستان صمیمی همکار در یک استارتاپ به این واقعیت پی خواهند برد که لازم است روابط آن ها در چارچوب سند حقوقی مکتوب شود و سهم و امتیاز هر یک از طرفین مشخص شود. سند حقوقی مکتوب برای این افراد با عنوان «قرارداد همکاری با عوامل پروژه» و یا «قرارداد شراکت» معرفی می شود. همچنین حتما با تمامی افرادی که با شما همکاری می کنند اعم از کارمندان و سرمایه گذاران و شرکا «پیمان منع افشای اطلاعات» ببندید تا از اطلاعات و فناوری شما محافظت شود.
قرارداد همکاری که مشخص است. یک فرم برای مشخص کردن وظایف، حقوق، دریافتی و تعهدهای طرفین است که با توجه به عنوان شغل و غیره متغیر است. ولی قرارداد عدم افشای اطلاعات و یا همان قرارداد محرمانگی ریزه کاری های زیادی داشته و باید به وسیله یک متخصص نوشته شود. این قرارداد، قراردادی است که طی آن طرفین موافقت میکنند که اطلاعاتی را که در قرارداد روی آن توافق کرده اند، فاش نکنند. یک پیمان نامه عدم افشا، مراوده ای محرمانه میان دو دسته، به منظور مصون داشتن هر نوع اطلاعات محرمانه، انحصاری یا اسرار تجاری ایجاد می کند. برای مثال، دو دسته می توانند قراردادی با هم امضا کنند که در آن اسرار تجاری خود را با هم به اشتراک بگذارند، ولی آن را برای دیگران فاش نکنند.
