تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

وسواس کمک به دیگران و آنچه حتما باید بدانید

وسواس کمک به دیگران و آنچه حتما باید بدانید

کمک کردن به دیگران و رفع مشکلات بزرگ و کوچک آنها، بدون شک از بهترین روش های کمک به هم نوعان می باشد. اما آیا چیزی در مورد وسواس کمک به دیگران شنیده اید؟

وسواس کمک به دیگران و آنچه حتما باید بدانید

مسئله مهم اعتیاد یاوری یا وسواس کمک به دیگران

کمک به دیگران و مشارکت در موفقیت آنها نشانه بارز انسانیت و از اهداف عالی است. زمانی که به دیگران کمک می کنیم و آنها به ما تکیه می کنند، حس خوبی را ایجاد می کند اما زمانی که تمایلمان به کمک به دیگران با این نیاز تداخل پیدا می کند و می خواهیم عامل اصلی موفقیت دیگران باشیم، به نقطه ای به نام وسواس فکری کمک به دیگران سقوط می کنیم که بسیار آسیب زا است. با این بخش از نمناک همراه شوید تا با علل، عواقب و راه حل این وسواس مخرب بیشتر آشنا شوید.

وسواس کمک به دیگران چیست؟

کمک به دیگران در حد شدید یک درگیری روانشناختی ریشه دار است که در آن احساس نیاز شدید برای نجات دیگران دارید. چنین افرادی تمایل خود را برای جستجوی افرادی که به کمک نیاز دارند، نشان می دهند و روانشناسان بیان می کنند که اغلب نیازهای خود را برای کمک به دیگران قربانی می کنند.

وسواس کمک کردن

علل وسواس کمک به دیگران

معمولاً این افراد عزت نفس پایینی دارند و ممکن است والدینی داشته باشند که نقش های متضاد ایفا کرده اند. مثلا ممکن است یکی از آنها خشن بوده و باعث احساس بیهودگی کودک شود و دیگری نقش یک ناجی را بازی کند که به تدریج به مرحله ای می رسد که نیازهای عزت نفس آنها تنها با کمک به دیگران برآورده می شود.

نمی توان آن را اعتیادآور نامید، اما این الگو در همه روابط آنها، چه با دوستان و چه با خانواده تکرار و به آرامی، بخشی از شخصیت آنها می شود. در مردان و زنان این رفتار وجود دارد، اما طبق تجربه مردان بیشتر از آن رنج می برند و این می تواند به این دلیل باشد که از نظر فرهنگی، زنان همیشه نقش فداکاری را ایفا می کنند بنابراین، برخی از مردان در نهایت احساس نیاز به نجات آنها می کنند.

افرادی که در دوران کودکی با احساس ناامنی روبرو بوده اند یا تجربه های منفی دارند، ممکن است وسواس کمک به دیگران را به عنوان یک مکانیسم مقابله توسعه دهندو این به آنها کمک می کند تا با مردم در ارتباط باشند و پیوندهای عاطفی ایجاد کنند.

کمک کردن

علائم وسواس کمک به دیگران 

خود را زیر نظر بگیرید، بهترین راه برای آزمایش اینکه آیا تمایل به کمک بیش از حد دارید، این است که به درون خود برگردید و نگاهی به ذهن خود داشته باشید. این سوالات را از خود بپرسید و صادقانه به آنها پاسخ دهید:

وقتی به دیگران کمک نمی کنید، آیا احساس اضطراب یا بی هدفی دارید؟

آیا به دیگران توصیه می کنید، حتی در محیط های اجتماعی معمولی به سایر افراد کمک کنند؟

آیا وقتی می فهمید افرادی که به آنها کمک کرده اید توصیه های دیگری را مفید دانسته اند یا در مورد مشکلی با شما مشورت نکرده اند حالت تدافعی می گیرید؟

تصور می کنید که با مشاوره های تغییر دهنده زندگی به دیگران کمک و تجسم می کنید که چگونه کمک می تواند برای موفقیت آنها حیاتی باشد؟

آیا وقتی شخصی که به او کمک کرده اید از توصیه شما بهره نبرد، احساس ناامنی می کنید؟

پاسخ مثبت به چند مورد بالا لزوماً کمک بیش از حد شما را تأیید نمی کند، اما می تواند نشان دهد که نیاز به مراقبت دارید. اگر به همه موارد بالا پاسخ مثبت داده اید یا در مورد این موضوع احساس نگرانی می کنید، ممکن است لازم باشد کارهای عمیق تری انجام دهید تا تشخیص دهید که کجا و چگونه احساس هویت خود را با کمک دیگران در وهله اول ترکیب کرده اید.

وسواس کمک به دیگران

عواقب وسواس کمک به دیگران 

واضح ترین عواقب این است که افراد ممکن است از شما سوء استفاده کنند. عبور از حد در هر رابطه عواقب خوبی ندارد این یک رابطه یک طرفه است که در آن یک نفر همیشه نجات دهنده است و درنهایت منجی سرخورده و عصبانی می شود زیرا نیازهای عاطفی او برآورده نشده و احساس می کند که قدر او را ندانستن واین منجر می شود تا او همیشه احساس نیاز کند. 

راههای غلبه و رهایی از وسواس کمک به دیگران

وسواس کمک به دیگران بسیار آسیب زننده است، پس باید با روش های عنوان شده در ادامه ی این بخش از نمناک به درستی بر این وسواس غلبه نمود.

با تدبیر، از وابستگی دوری کنید

مشاغلی مانند مشاوره و مربیگری به دلیل داشتن مدل های اقتصادی که باعث افزایش جریان درآمد پس از عدم نیاز مشتریان به آنها می شود، مورد انتقاد قرار گرفته است.به طور مشابه، رهبران اغلب نسبت به استعدادهای کسانی که از آنها پیشی می گیرند احساس ناامنی می کنند اما دلیل اساسی پشت هرگونه مربیگری این است که به طرف مقابل کمک کنید تا پیشرفت را درک کند.

عظمت یک مربی را می توان با توانایی آنها در کمک به دیگری برای رشد تا حدی که به دیگر نیاز نباشد، اندازه گیری کرد. پرورش وابستگی فقط طرف مقابل را ضعیف تر می کند، حتی اگر به طور موقت به شما احساس قدرت دهد پس برای اجتناب از این موضوع، مددکاران باید پیشرفت را با اهداف تعیین شده برنامه ریزی کنند.

دوری کردن

سعی کنید دوست و همراه باشید

یکی از علامت های آشکار کمک بیش از حد به دیگران این است که شما به آنها بیشتر از خودشان کمک می کنید اما بهترین کمک کننده ها افرادی هستند که از همان اول توقعات را معین می کنند و به دیگران می گویند هیچ وقت بیشتر از خودت نگران موفقیت تو نخواهم بود پس برای غلبه بر وسواس کمک، سعی کنید دوست و همراه باشید. برای اینکه کمک کننده بهتری باشید، اجازه دهید که دیگران با پیامد های تصمیم و کارهای خود مواجه شوند. قبول کردن مسئولیت های آشکار و مشترک آنان موفقیت را به نتیجه ای اشتراکی تبدیل می کند.

مشاوره خوب و جدی کارساز است

برای اینکه مشاور خوبی باشید، باید چگونگی وارد کردن فشار مناسب را بدانید تا جایی که اعتماد طرف مقابلتان از بین نرود. بسیاری از مشاوران معتقدند که اگر بیش از اندازه صادق باشند، رابطه شان با مراجع به خطر می افتد و یا می گویند اطمینان ندارم آنها هنوز برای شنیدن این مسئله آماده باشند. اما مشاور خوب باید به اهمیت صادق بودن آگاه باشد تا بتواند واقعیت مخفی افراد را ببیند واین واقعیت را به طور صحیح به آنها بگویند اما صریح بودنِ بیش از حد سبب و گفتن حقیقت با بی رحمی نیز اشتباه است. 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=116175

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0