سنگ قبر قرآن خوان ساخت چین
امروزه که شاهد تولیدات عظیم در چین هستیم و چین با این تولیدات پیشرفته چشم گیری کرده است اینبار خلاقیت جدیدی بکار برده است و بازار آن به سمت آرامگاه انسانها روی آورده است.از این رو به دلیل اینکه آرامگاه انسانها در بیشتر نقاط دنیا مورد توجه زنده ها ست چینی ها اقدام به طراحی سنگ قبر قران خوان نموده اند و از تسخیر بازار سنگ قبر هم دست برنداشته و سنگ های ساختمانی را از ایران می برند و با نصب سیستم صوتی حافظه دار بر روی آن با چند برابر قیمت دوباره به خودمان بفروشند و ثابت کنند که ما ایرانی ها هدف خوبی برای چینی ها هستیم هرچند که این جنس فقط برای ایرانی ها نخواهد بود و مسلمانان جهان را هدف قرار داده است.
چینی ها پس از مرگ نیز دست از سر ما برنداشته اند، آنها این بار اعتقادات و باورهای ما را دست مایه کسب درآمد کرده اند و دستگاهی ساخته اند که به سنگ قبر متصل می شود. باطری این دستگاه کوچک به وسیله نور خورشید در طول روز شارژ می شود و شب ها قرآن می خواند.این خلاقیت و نبوغ آنهاست یا سهل انگاری و بی توجهی ما به فرهنگ مان که باعث شده هرکس در هر کجای دنیا فکر کند می تواند آداب و رسوم دیگر کشورها را به مقری برای کسب درآمد تبدیل کند؟! چینی ها با سنگ قبرهای ما مانند عروسک هایی رفتار کرده اند که صداهای مختلفی روی آن ضبط می شود.
کار، بی شک بیهوده است
شما اگر مخاطبی نداشته باشید، صحبت می کنید؟ بلاتشبیه پخش قرآن شب هنگام در قبرستان مانند این است که کلام خداوند را که راه گشای زندگی بشر است، بدون مخاطب پخش کنیم، این کار بدون شک کاری بیهوده است و خداوند پیش از این ما را درباره کارهای بیهوده در آیه سوم سوره مؤمنون، مشخص کرده است.
آیا پخش قرآن به صرف آنکه پخش شود، برای کسی که از دنیا رفته ثواب دارد؟ لازم نیست اطلاعات مذهبی دقیق و جامعی داشته باشید تا بدانید که قرآن برای زنده ها آمده است و اگر ما آن را برای خیرات رفتگان می خوانیم، در درجه اول برای آرامش خودمان و بعد به نیابت از شخص فوت شده است.
به گفته حجت الاسلام بهرانی، یکی از کارشناسان مذهبی؛ در صورتی که این کار سودمند باشد، آیا شما می توانید در ماه مبارک رمضان برای شخصی که از دنیا رفته به وسیله ضبط صوت قرآن ختم کنید؟ چنین چیزی وجود ندارد، مگر اینکه شما خود نیز به همراه آن صدای ضبط شده به تلاوت آیات بپردازید، در غیر اینصورت ثوابی شامل حال فرد مورد نظر نمی شود.
از نظر علی راد یکی از کارشناسان مذهبی، این کار بی شک استفاده از عنصر حس گرایی عوام مردم است. قرآن برای قرائت انسان است تا در آن بیندیشد، پخش آن شب هنگام و در قبرستان ها چه سودی برای چه کسی خواهد داشت؟ ضمن اینکه بعضی افراد برای همین قرآن خواندن، بر سر مزار گذشتگان خود می روند و اگر این وظیفه را نیز به دست همت چینی ها بسپارند، دیگر هیچ بهانه ای برای حاضر شدن در قبرستان ها نمی یابند.
استقبال مردم از این سنگ قبرها
یکی از سنگ فروش ها درباره میزان خرید و استقبال مردم از این محصول گفت:قیمت پایین این دستگاه یکی از عواملی است که باعث استقبال زیاد مردم از آن شده است البته فراموش نکنید که همه دوست دارند سر قبر عزیزشان قرآن پخش شود. وقتی از او می پرسم که به نظر خود شما این دستگاه بی احترامی به مقدسات ما نیست می گوید:این یک دستگاه است پس نمی توان گفت نشستن یا پا گذاشتن بر روی آن توهین به آیات قرآن است. ضمن اینکه درون خاک در کنار سنگ قبر نصب می شود و امکان بی احترامی به آن وجود ندارد، البته اشکال شرعی هم ندارد.این سنگ فروش ساخت این دستگاه را در داخل ایران توصیه کرد. فکر کنید این اتفاق بیفتد و تعداد این دستگاه ها درون قبرستان ها زیاد شود، تصور کنید نیمه شب صحنه قبرستان به چه شکلی در خواهد آمد؟!
سهل انگاری و بی توجهی ما به فرهنگ مان
علی شریعتی واژه قرآن را “خواندنی” معنا می کند و می گوید” این سیاست دشمنان سعادت بشری است که قرآن را از ما بگیرند بگذارند لب طاقچه، پارچه گرانبهایوی آن بیندازند و به ما یاد بدهند عید به عید آهسته پایین بیاورید غبارروبی کنید و باز سر جایش بگذارید، ببرید بر سر مزار مرده خود تا ثواب کنید. حال آنکه خداوند چنین دسیسه هایی را از آغاز پیش بینی کرده و نام کتاب آسمانی اش را خواندنی گذاشته تا ما بدانیم آن را برای خواندن و درس گرفتن نزد ما فرستاده است آیا ما متولی مشخصی برای بررسی فرهنگی کالاهای وارداتی خود داریم؟ اینکه چه چیز به خود فرهنگ ما می دهند، دغدغه کدام سازمان است.