تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
5

رشد مجدد اعضای بدن حیوانی بعد قطع شدن !

رشد مجدد اعضای بدن حیوانی بعد قطع شدن !

حیوانات زیادی هنگام نبرد با همنوع و اتفاقات دیگر، بخشی از اندامهای خود را از دست می دهند اما برخی از آنها توانایی بازسازی و رشد مجدد اعضای بدن خود را دارند.

رشد مجدد اعضای بدن حیوانی بعد قطع شدن !

حیواناتی که اعضای بدنشون اگر قطع بشه دوباره رشد می کنه

بسیاری از حیوانات در جدال با همنوع و یا اتفاقات مختلف برخی از اندامهای خود مانند دم، شاخ یا چشم خود را از دست می دهند. در این میان برخی از آنها دارای مکانیزمی در بدن خود هستند که توانایی بازسازی و ترمیم اندام از دست رفته را به آنها می دهد. دراین بخش از سرگرمی و گوناگون نمناک، نمونه هایی از این حیوانات که توسط دانشمندان معرفی شده اند، را معرفی می کنیم.

سقنقور (نوعی مارمولک):

سقنقورها نمی توانند به صورت راست راه بروند اما می توانند دم خود را آزاد تکان دهند. اگر شکارچی بخواهد از پشت حمله کند، دم جدا می شود و مرتباً تکان می خورد تا حواس شکارچی را در حال فرار سقنقور منحرف کند. دم سقنقور توانایی رشد مجدد در طی سه تا چهار ماه را دارد اما در این دوره آسیب پذیرتر است.

سقنقور

ستاره دریایی :

هنگامی که ستاره های دریایی بر اثر حادثه ای آسیب می بینند، آنها توانایی رشد دوباره بازوها و پا لوله را دارند. اکثر ستارگان دریایی ۵ بازو و برخی از آنها تا ۴۰ بازو دارند. بعضی از ستاره های دریایی می توانند کل بدن یا بخشی از اندام قطع شده را دوباره تولید کنند، زیرا بیشتر اعضای حیاتی ستاره دریایی در بازوهای آن ها است.

ستاره دریایی

کرم :

محققان در سراسر جهان از توانایی بازسازی قابل توجه کرمهای پهن شگفت زده هستند. بسیاری از کرم های پهن قادر به رشد مجدد اندام های مختلف بدن مانند سر با استفاده از سلول های بنیادی هستند. این موجودات به دو نیم تقسیم شده و تولید مثل می کنند و فقط حدود یک هفته طول می کشد تا این دو قطعه به دو کرم جدید تبدیل شوند.

کرم

صدف حلزونی:

صدف حلزونی (شکم پایان دریایی) با سرعت کمی راه می روند. اگر صدف حلزونی را در حال حرکت مشاهده کنید، ممکن است متوجه چشمان این موجود شوید که در انتهای ساق های طولانی او قرار دارد، با این حال شاید ندانید که صدف حلزونی می تواند چشم از دست رفته خود را دوباره بازسازی کند. در مقایسه با سایر شکم پایان، بازسازی چشم در صدف حلزونی سریع تر و در طی دو هفته انجام می شود.

صدف حلزونی

گوزن:

وقتی نوبت به پستانداران می رسد شاخ گوزن تنها عضوی است که می تواند به طور کامل باز سازی شود و هر سال این اتفاق رخ می دهد. دانشمندان برای مطالعه و بازسازی اندام های دیگر در سایر پستانداران، از شاخ گوزن که توسط سلولهای بنیادی مشتق شده استفاده می کنند. فقط گوزن های نر شاخ داشته و برای رقابت با سایر نرها و جفت گیری و یافتن غذا در برف ها از شاخ استفاده می کنند. سرعت رشد شاخ گوزن یک چهارم اینچ در روز و بسیار سریع است.

گوزن شاخ دار

خرچنگ دریایی:

خرچنگ مانند سایر بندپایان توانایی رشد مجدد پنجه های خود را دارد. اگر خرچنگ، جوان و دارای تغذیه خوبی باشد می تواند سریعتر رشد کند. تحقیقات در مورد مغز خرچنگ موارد هیجان انگیزتری را نشان می دهد. دانشمندان در تحقیقات خود، ارتباط بین سیستم ایمنی بدن و بازسازی سلول های عصبی خرچنگ را دریافته اند. این روند شبیه تولید گلبول های سفید در انسان است که به عنوان سلول های سیستم ایمنی بدن در نظر گرفته می شود.

خرچنگ دریایی

گورخر ماهی:

اگر باله دم گورخر ماهی توسط ماهی گرسنه گزیده شود، دم جدید می تواند در طی دو تا چهار هفته رشد کند. محققان از گورخر ماهی به عنوان الگویی برای بازسازی بافت های پیچیده استفاده می کنند.

گورخر ماهی

سمندر مکزیکی:

اکسولوتی یک سمندر آبزی است که توانایی بازسازی نه تنها اندامها بلکه نخاع، قلب، چشمها و قسمتهای از مغز را دارد. بر خلاف سایر مهره داران، اکسولوتی می تواند در تمام طول عمر خود بازسازی انجام دهد. دانشمندان امیدوارند با تعیین توالی ژن آکسولوتل، نحوه استفاده این گونه از سلولهای بنیادی برای بازسازی بافت را کشف کنند.

سمندر مکزیکی

انگشت انسان:

اگرچه گونه های دیگر موفقیت زیادی در بازسازی اندام های خود داشته اند اما بازسازی انگشت انسان در مراحل ابتدایی است، با این وجود موفقیت هایی در بازسازی نوک انگشتان به ویژه در کودکان وجود دارد. مطالعات روی موش ها نشان داد موش هایی که کمی از پنجه های آنها باقی مانده بود، بدنشان موفق به بازسازی بقیه ی پنجه ها شد.

دست انسان

دانشمندان در تحقیقات خود، ارتباط بین ناخن های انسان و سلول های بنیادی ناخن را کشف کرده اند که به انسان کمک می کند تا در صورت سالم بودن حداقل بخشی از ناخن یا پایه کوتیکول، احتمال رشد نوک انگشت قطع شده بسیار بیشتر شود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51478

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0