تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

چاقوی هوشمند جراحی که قدرت تشخیص بافت ها را دارد

چاقوی هوشمند جراحی که قدرت تشخیص بافت ها را دارد

افزایش دقت در جراحی با چاقوی هوشمند جراحی که توانایی تشخیص بافت سالم و تومور را دارد امکان پذیر شد.

چاقوی هوشمند جراحی که قدرت تشخیص بافت ها را دارد

چاقوی هوشمند جراحی نقش حسگری را ایفا می کند که جراح با نزدیک کردن آن به بافت در کمتر از یک ثانیه از سالم بودن بافات اطمینان حاصل میکند

مغز یکی از حساس ترین اعضای بدن انسان است و حین عمل های جراحی کوچکترین حرکت اشتباه می تواند نتایج فاجعه باری را حاصل کند. به همین دلیل دانشمندی به نام David Oliva Uribe به تازگی از یک چاقوی کوچک جراحی هوشمند رونمایی کرده است که می تواند در آینده عمل های جراحی مغز را بسیار ایمن کند. این چاقو به جراح کمک می کند تا بداند دقیقا در حال بریدن کدام قسمت از مغز است.

چاقوی هوشمند جراحی

در هر حال این محصول یک چاقوی واقعی نیست زیرا تیز نبوده و نمی تواند عمل برش را انجام دهد. این چاقو در عوض نقش حسگری را ایفا می کند که جراح می تواند آن را در نزدیکی یک بافت قرار دهد و چاقو می تواند در کمتر از یک ثانیه به جراح اطلاع دهد که کدام بخش های این بافت تحت تاثیر تومور هستند و کدام بخش ها سالمند. به این ترتیب همان طور که گفتیم احتمال خطا در جراحی به حداقل خواهد رسید.

 به گفته Uribe اگرچه فناوری های تصویربرداری مانند MRI و سونوگرافی پیش از عمل جراحی می توانند مکان دقیق تومور را تعیین کنند، حین باز کردن مغز و فرآیند جراحی فاکتورهای زیاد وجود دارد که می تواند موجب پیدا نشدن مکان تومور شود. به این ترتیب فرآیند خارج کردن تومور از مغز مبتنی بر تجربه و حس لامسه و بینایی جراح است.

 در حال حاضر تنها راهکار پیش روی جراحان برای شناسایی ابعاد تومورها، استفاده از ابزارهای دستکاری بافت یا مشاهده میکروسکوپی است که هیچ کدام از این روش ها حساسیت مغز را مد نظر قرار نمی دهند. در هر حال Uribe در حال حاضر چاقوی هوشمند خود را تنها روی تومورهای مصنوعی و مغز حیوانات آزمایش کرده است و احتمالا باید برای ورود این محصول به دنیای پزشکی مدت زمان بیشتری منتظر بمانیم.

ساختار چاقوی هوشمند جراحی:

این ابزار که شبیه یک چاقوی جراحی با یک کره ریز در انتهای آن است، از حسگرهایی در درون خود برخوردار است. زمانی که جراح، کره انتهای ابزار را روی سطح می کشد، حسگرها نوع بافت را طی نیم ثانیه شناسایی می کنند. سپس دستگاه از یک نشانگر صوتی یا بصری برای آگاه ساختن جراح از نوع بافت استفاده می کند.

ایا این چاقو ازمایش شده؟

تاکنون این ابزار بر روی بافت مصنوعی تومور و بافت مغزی بدست آمده از خوک آزمایش شده است اما در صورت راه یافتن آن به کارآزمایی های انسانی و درون اتاق های عمل جراحی، این چاقوی جراحی هوشمند می تواند در وقت ارزشمند برای جراحان اعصابی که بر بینایی و لامسه خود تکیه دارند، صرفه جویی کند.

به طور بالقوه این چاقو می تواند همچنین برای استفاده در سایر مناطق بدن مانند معده یا روده سازگار شود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=9468

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0