تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

ترک دروغگویی از راهش

ترک دروغگویی از راهش

برخی از افراد هستند که در زندگی به دروغگویی عادت کرده اند در حالی که عادت به دروغگویی بسیار مخرب است، البته راهکارهای موثری برای ترک دروغگویی وجود دارد.

ترک دروغگویی از راهش

چطور دروغگویی رو ترک کنیم ؟

اکثر افراد در موقعیت هایی در زندگی خود مجبور شده اند دروغ هایی را بگویند اما بعضی دیگر به این دروغگویی عادت کرده اند. همین دروغ ها باعث شده است که به دیگران آسیب بزنند. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به مشکل دروغگویی دچار شدید و این کار زشت به یک عادت در شما تبدیل شده، این قسمت از نمناک را تا انتها مطالعه کنید تا راهکارهایی را به شما معرفی کنیم که بتوانید راحت تر دروغگویی خود را ترک کنید.

راه کارهای موثر برای ترک دروغگویی

محرک ها را آزمایش کنید

هر زمان که خواستید دروغ بگویید، کمی صبر کنید. به چیزی که در درون شما می گذرد توجه کنید.

از خودتان این سوالات را بپرسید :

کجا هستید؟

با چه کسی هستید ؟

چه احساسی دارید ؟

چرا دروغ می گویید؟

آیا می خواهید از یک احساس بد فرار کنید ؟

پاسخ دادن به این سوالات به شما کمک می کند که احساسات خود را بهتر بفهمید.

ترک دروغگویی

به نوع دروغ خود فکر کنید

دروغ ها انواع مختلفی دارند. پس باید به نوع دروغ خود فکر کنید که شامل موارد زیر هستند:

  • دروغ مصلحتی
  • دروغ اغراقی
  • دروغ سیاه سفید

نگفتن کامل حقیقت

پس ببینید که دروغگویی شما جزء کدام دسته است. آیا مجبورید که این حرف را بزنید؟ آیا دارید در مورد کاری که انجام می دهید اغراق می کنید تا قضیه را جذاب تر کنید ؟ آیا می خواهید یک سیاه نمایی را بپوشانید ؟ در مورد تمام انواع دروغ ها خوب فکر کنید.

ترک دروغ گفتن

تمرین کنید و برای خودتان محدودیت تعیین کنید

مثلاً یک عبارت برای خودتان پیدا کنید که به نظرتان آشنا است و سپس آن را تکرار کنید که بتواند جلوی دروغگویی شما را بگیرد. برای خودتان محدودیت تعیین کنید که در هر شرایطی مجبور به دروغ گفتن نباشید. گاهی اوقات تمرین کنید که نه بگویید تا این که بخواهید یک دروغ بتراشید.

مثلا اگر قرار است درخواست یکی از دوستان تان را رد کنید، به او دروغ نگویید و فقط علت را توضیح دهید و از او عذرخواهی کنید که چرا نمی توانید این کار را برایش انجام دهید.

از خودتان بپرسید که بدترین اتفاق ممکن چه می تواند باشد

به این فکر کنید که صداقت چه خطراتی برای شما در پی دارد. بدترین اتفاقی که از صداقت در این ماجرا دریافت می کنید را برای خودتان ترسیم کنید. آن وقت به نتیجه دروغ خود فکر کنید و ببینید که با این دروغ چه صدمه ای به خودتان و دیگران می زنید. آیا با بررسی چنین شرایطی اصلاً دل تان می خواهد دروغ بگویید؟

فکر به دروغگویی

انتظار نداشته باشید یک روزه همه چیز خوب شود

درست است که می خواهید خوب رفتار کنید اما تلاش شما یک روزه جواب نمی دهد و باید در این مورد مداومت به خرج دهید. فقط به خودتان متعهد باشید تا بتوانید بر سر عهدی که با خودتان بسته اید، پایبند بمانید.

می توانید حقیقت را بگویید اما کل ماجرا را بازگو نکنید

گاهی اوقات دل تان نمی خواهد که دروغگو باشید اما از یک طرف هم اصلاً نمی توانید صداقت کامل داشته باشید. در چنین شرایطی دروغ نگویید اما فقط سعی کنید قسمت هایی از واقعیت را حذف کنید.

راه ترک دروغ

هدف دروغگویی را مشخص کنید

باید ببینید که از این دروغ گویی می خواهید به چه نتیجه ای برسید. آیا آن را طبق عادت انجام می دهید یا می خواهید یک اتفاق خاصی را با این دروغ گفتن رقم بزنید؟ زمانی که به نتیجه کار فکر کنید، گاهی اوقات دروغ گفتن برای تان سخت هم می شود.

پذیرش را تمرین کنید

هر انسانی به دلایل منحصر به فرد خودش دروغ می گوید. ممکن است احساس کنید که گفتن حقیقت باعث ایجاد اضطراب می شود یا اگر حقیقت را نگویید، همه چیز بد پیش خواهد رفت. پس یاد بگیرید که شرایط سخت را بپذیرید، حتی می توانید با صداقت خود به دیگران نشان دهید این مشکلات را قبول کرده اید و سعی کنید که همیشه با حقیقت کنار بیایید.

از خودتان بپرسید که آیا واقعاً دروغ گفتن لازم است

گاهی اوقات بعضی از شرایط بد هستند اما لازم نیست که در این جا دروغ بگویید. باید به خودتان تلنگر بزنید و ببینید که آیا واقعاً دروغگویی در چنین شرایطی لازم است یا خیر.

ترک دروغگویی

با یک متخصص صحبت کنید

اگر احساس کردید که هیچ کدام از این راهکارهای بالا برایتان کارآمد نیست، چنانچه در نمناک عنوان شده است می توانید با یک متخصص و مشاور در این زمینه صحبت کنید تا متوجه شوید که اثر منفی دروغگویی روی زندگی شما چیست و به کمک آن بتوانید با راهکارهای روان درمانی، دروغگویی را کنار بگذارید. این کار را زمانی انجام دهید که مشکلتان بیش از حد پیچیده نشده و راحت تر می توانید آن را کنترل کنید.

علل دروغگویی را پیدا کنید

همان طور که در بالا هم توضیح دادیم، پیدا کردن علت دروغگویی بسیار مهم است. با خودتان فکر کنید که چرا دروغ می گویید. آیا به دنبال تشویق دیگران هستید؟ یا می خواهید شجاع دیده شوید ؟ در یک مکان آرام و ساکت به تنهایی بنشینید و این افکار آشفته را دوباره بررسی کنید. آیا احساس می کنید که علت دروغگویی شما کمبود اعتماد به نفس است ؟ آیا به دنبال تایید دیگران هستید و می خواهید توجه آن ها را جلب کنید ؟

حرف آخر درباره دروغگویی

راه برطرف کردن دروغگویی این است که علل و ریشه ی آن را پیدا کنید.

مثلاً اعتماد به نفس خود را دوباره بازسازی کنید و مهارت های اجتماعی را افزایش دهید.

با ترس هایتان کنار بیایید. یاد بگیرید که بدون وابسته بودن به قضاوت دیگران، به خودتان ارزش بدهید.

یاد بگیرید که چگونه تاثیر گذاری خود را روی زندگی دیگران بالا ببرید و خودتان را بهتر بشناسید و به خودتان افتخار کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=71123

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0