تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
6

یک دقیقه مراقب خودت باش

یک دقیقه مراقب خودت باش

سی گل کمپین خود را با ایده جالب یک دقیقه مرافبت خودت باش آغاز کرده است.

یک دقیقه مراقب خودت باش

شما اگر یک دقیقه برای مراقبت از پوست تان وقت داشته باشید، آن یک دقیقه را صرف چه کاری می کنید؟ این سوال، موضوع محوری کمپین جدید برند نام آشنای سی گل است. هدف سی گل از این کمپین یادآوری این نکته است که مراقبت از پوست به زمان زیادی نیاز ندارد، اما تاثیر قابل توجهی بر سلامت پوست و کند شدن روند پیری دارد.

پوست ما در طول شبانه روز برای مراقبت از خود و اعضای داخلی بدن، فعالیت های زیادی انجام می دهد. برای این کار پوست به آب و مواد مغذی نیاز دارد.

متخصصین پوست می گویند برای داشتن پوستی سالم، باید یک روتین مراقبتی روزانه مطابق با نیازهای پوست خود داشته باشید. این روتین باید شامل پاک سازی، آب رسانی، تغذیه و محافظت در برابر عوامل آسیب رسان محیطی باشد. اما چطور باید نوع پوست مان را بشناسیم و نیازهایش را تشخیص دهیم؟

نوع پوست تان را تشخیص دهید

نوع پوست بر اساس ۳ فاکتور دسته بندی می شود:مقدار آب موجود در پوست که بر انعطاف پذیری و احساس راحتی پوست تاثیر می گذارد، مقدار چربی پوست که بر نرمی پوست تاثیر دارد و میزان حساسیت پوست.

با توجه به این ۳ فاکتور معمولا ۵ دسته برای نوع پوست در نظر گرفته می شود:معمولی، چرب، خشک، مختلط و حساس. در اینجا ویژگی ها و نیازهای انواع پوست را به اختصار توضیح می دهیم.

پوست نرمال یا معمولی

پوست معمولی نه بیش از حد چرب است و نه زیادی خشک؛ ضایعات پوستی کمی دارد؛ زیاد حساس نیست، منافذش به ندرت قابل دیدن است و ظاهری شفاف و باطراوت دارد.

پوست خشک

نشانه پوست خشک، منافذ غیرقابل دیدن، قرمزی، ظاهر خشن و بی طراوت و عدم انعطاف پذیری است. پوست های خشک ممکن است ترک بخورند، پوسته پوسته شوند و دچار قرمزی، خارش، سوزش و التهاب شوند.

خشکی پوست ممکن است ژنتیکی باشد یا به علت بالا رفتن سن، تغییرات هورمونی، شرایط آب و هوایی، سولاریوم، گرمایش منزل، حمام های طولانی با آب داغ، ترکیبات خشک کننده در صابون و محصولات پوستی و مصرف برخی داروها به وجود آید.

اگر پوست خشک دارید با آب ولرم دوش بگیرید و زمان حمام تان را کاهش دهید. از تمیزکننده ها و شوینده های ملایم و غیرعطری استفاده کنید. بلافاصله پس از شستن پوست از کرم یا لوسیون مرطوب کننده قوی استفاده کنید و اگر پوست تان بیش از حد خشک است به سراغ پمادها و محصولات چرب تر بروید. هوای خانه را زیاد گرم نکنید و از دستگاه بخور در منزل استفاده کنید. هنگام استفاده از مواد شیمیایی دستکش بپوشید.

پوست چرب

از نشانه های پوست چرب می توان به منافذ باز، دانه های سرسیاه و سرسفید، جوش و ضایعات پوستی و ظاهر براق، ضخیم و بی طراوت اشاره کرد. چرب بودن پوست، جدا از مسائل ژنتیکی ممکن است ناشی از بلوغ، تغییرات هورمونی، استرس یا هوای گرم و مرطوب باشد.
برای مقابله با چربی پوست، روزی دوبار و همچنین بعد از عرق کردن زیاد، پوست تان را بشویید. از تمیزکننده ملایم استفاده کنید. جوش های تان را فشار ندهید و نترکانید. و البته همیشه از محصولات فاقد چربی و غیرکومدون زا استفاده کنید.

پوست مختلط

بسیاری از افراد در بعضی از قسمت های صورت پوست خشک دارند و در قسمت های دیگر و به خصوص ناحیه T شکل صورت (بینی، پیشانی و چانه) پوست شان چرب است. نشانه های پوست مختلط عبارت اند از:منافذ باز در قسمت های چرب، احساس خشکی در نواحی خشک، دانه های سرسیاه و ظاهر براق. این افراد ممکن است برای قسمت های مختلف صورت به محصولات متفاوتی نیاز داشته باشند.

پوست حساس

اگر پوست شما دچار قرمزی، خارش، سوزش و احساس خشکی است، پوستی حساس دارید. برای پیشگیری از بروز حساسیت، باید بدانید چه موادی پوست تان را تحریک می کند و از آنها اجتناب کنید. از مواد آرایشی و بهداشتی ملایم، بدون عطر و فاقد ترکیبات حساسیت زا استفاده کنید.
یک دقیقه مراقب خودت باش

روتین مراقبتی روز

برای داشتن پوستی سالم و محافظت شده، هر روز صبح روتین مراقبتی خود را اجرا کنید. مراحل روتین مراقبتی روزانه شامل گام های زیر است:

گام اول:پاک کننده

هر روز صبح صورت تان را با آب ولرم و شوینده مناسب بشویید.

گام دوم:تونر

اکثر افراد این مرحله را جا می اندازند چون فکر می کنند تونر پوست را تحریک می کند. اما تونرهای جدید و متنوعی که متناسب با هر نوع پوستی طراحی شده اند این مشکل را حل کرده اند و علاوه بر پاک سازی عمیق و متعادل سازی pH پوست، عملکردهای دیگری هم دارند. 

گام سوم:سرم آنتی اکسیدان

سرم ها محصولات مراقبتی غلیظ و غنی از مواد مغذی هستند که هدفی مشخص دارند. سرم آنتی اکسیدان اثر آسیب های محیطی مثل اشعه UV و آلودگی ها را کاهش می دهند و واکنش های التهابی پوست را کنترل می کنند. 

گام چهارم:کرم دور چشم

استفاده از کرم دور چشم باید از دهه ۲۰ زندگی شروع شود تا سلامت و ضخامت پوست حساس ناحیه دور چشم حفظ شود و انعطاف و نرمی آنها از دست نرود. برای محافظت بیشتر می توان در طول روز از کرم های دور چشم دارای SPF استفاده کرد. با افزایش سن و بروز چروک ها، پف و حلقه های تیره دور چشم، باید به سراغ کرم های دور چشمی بروید که ترکیبات سفت کننده و ضدلک دارند. 

گام ۵:درمان جوش ها

اگر جوش و ضایعات پوستی دارید، محصول درمانی مناسب پوست خود را پیدا کنید. محصولات ضدجوش باید مستقیما بر روی جوش ها استفاده شوند. استفاده از این محصولات روی پوست کل صورت ممکن است موجب خشکی و تحریک پوست شود.

گام ۶:مرطوب کننده

همه پوست ها به مرطوب کننده نیاز دارند؛ حتی پوست های چرب. نکته مهم، انتخاب کرم مرطوب کننده متناسب با نوع پوست است. از این کرم باید بلافاصله پس از شست وشو ی پوست استفاده کرد تا جلوی از دست رفتن رطوبت پوست را بگیرد.

گام هفتم:ضدآفتاب

ضدآفتاب باید آخرین گام از روتین روزانه مراقبتی پوست باشد. ضدآفتاب را حدود ۱۵ دقیقه پیش از قرار گرفتن زیر آفتاب دست ودل بازانه روی پوست تان ماساژ دهید و هر دو الی ۳ ساعت یک بار آن را تجدید کنید.
 یک دقیقه مراقب خودت باش

روتین مراقبتی شبانه

پوست ما در طول شب خود را ترمیم می کند. از این رو روتین شبانه پوست ما باید شامل محصولات درمانی و مغذی باشد. اگر پوستی بی طراوت دارید از محصولات لایه بردار استفاده کنید و اگر پوست تان حساس و تحریک شده، آن را آب رسانی و تقویت کنید.
مراحل روتین مراقبتی شبانه پوست شامل گام های زیر است:

گام اول:پاک کننده (دو مرحله)

برای رها شدن پوست تان از آلودگی، چربی و لوازم آرایشی بهتر است آن را در دو مرحله تمیز کنید. ابتدا با یک پاک کننده آرایش، مواد آرایشی را از روی پوست پاک کنید و سپس با شوینده مناسب، پوست تان را بشویید. حالا پوست شما آمادگی جذب مواد مغذی گام های بعدی را دارد.

گام دوم:تونرها و تقویت کننده ها

اگر فقط از تونر استفاده می کنید، مانند روتین مراقبتی روزانه، آن را پس از شستشو روی پوست بمالید. بعضی افراد شب ها از مواد تقویت کننده مثل اسپری آب رسان، سرم هیالورونیک اسید، اسانس ها و محصولات تقویتی دیگر استفاده می کنند که در این مرحله قرار می گیرند. اگر از چند محصول استفاده می کنید، ترتیب آنها باید از رقیق ترین به غلیظ ترین محصول باشد.

گام سوم:کرم دور چشم

استفاده از کرم دور چشم در طول شب موجب می شود پوست حساس ناحیه دور چشم رطوبت و انعطاف پذیری خود را حفظ کنند. با بالا رفتن سن و ایجاد چروک ها، پف و حلقه های سیاه دور چشم، افراد باید کرم های دور چشم قوی تر را که با نیازهای پوستی شان هم خوانی دارد انتخاب کنند. کارکرد دیگر کرم دور چشم این است که از پوست حساس دور چشم در برابر محصولاتی که به بقیه پوت صورت می زنید هم محافظت می کند و مانع تحریک این ناحیه حساس با این مواد می شود.

گام چهارم:محصولات درمانی

همان طور که گفتیم پوست هم مانند دیگر اعضای بدن، ترمیم و بازسازی خود را شبانه انجام می دهد. به همین دلیل بیشتر محصولات درمانی پوست (مانند ترتینویین، ضدجوش ها، کرم های رتینول، سرم های ضدچروک و ضدلک) برای استفاده در طول شب طراحی می شوند. توصیه می شود به پوست تان چند لایه از محصولات متفاوت نزنید تا احتمال واکنش های آلرژیک را افزایش ندهید. بهتر است در هر زمانی محصولاتی مطابق با نیاز همان زمان را استفاده کنید. 

گام پنجم:مرطوب کننده یا کرم شب

می توانید در این مرحله از همان مرطوب کننده ای استفاده کنید که روزها هم به پوست تان می زنید. اما کرم های شب با فرمولاسیون غلیظ تر و سنگین تر هم وجود دارند که به چند ساعت زمان برای جذب شدن نیاز دارند. استفاده از کرم مرطوب کننده باعث می شود در طول شب رطوبت پوست از دست نرود و پوست انعطاف خود را حفظ کند.

اگر تعداد محصولاتی که به پوست تان می زنید زیاد است، بهتر است پس از استفاده از هر کدام چند دقیقه صبر کنید تا محصول جذب شود و سپس به سراغ بعدی بروید. اگر زمان زیادی برای مراقبت از پوست تان ندارید بهتر است روتین مراقبتی خود را ساده نگه دارید و به آن وفادار باشید تا اینکه به خاطر زیاد بودن محصولات، قید استفاده از آنها را بزنید.

چطور در کمپین #یک_دقیقه_مراقبت شرکت کنیم؟

سی گل برای این کمپین یک پست قرعه کشی در اینستاگرام طراحی کرده و از مخاطبین خود پرسیده که اگر یک دقیقه برای مراقبت از پوست تان وقت داشته باشند، آن یک دقیقه را صرف چه کاری می کنند؟ برای شرکت در قرعه کشی به صفحه اینستاگرام سی گل بروید و برای پست مسابقه کامنت بگذارید و از مراقبت های یک دقیقه ای خود بگویید. جایزه، سه سبد هیجان انگیز از محصولات سی گل به همراه سه کارت هدیه ۵۰۰ هزار تومانی برای ۳ نفر است.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=20419

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0