تاثیر شگفت انگیز مصرف حبوبات برای دیابتی ها
دیابتی ها برای تثبیت قندخون حبوبات بخورند
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد مصرف یک فنجان لوبیا یا عدس در روز می تواند درکنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت و کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی در آنها موثر باشد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه سرا گفت:وجود مقادیر خوب فیبر و عدم وجود کلسترول در حبوبات باعث ایجاد سیری و کمک به تثبیت قندخون در سطح مطلوب می شود. این امر در افراد دیابتیک بسیار حائز اهمیت است.
ایشان با بیان اینکه امروزه بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی- عروقی و سرطان از مهم ترین علل مرگ و میر در جهان و همچنین در کشور ما به شمار می روند، اظهار کرد:طی سه دهه گذشته تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی، سبک زندگی شهرنشینی حتی برای روستاییان، تجمل گرایی، زندگی کارمندی و تمایل به استفاده از فست فودها و غذاهای خیابانی و رستورانی موجبات افزایش فشارخون بالا، کلسترول بالا، چاقی و در نهایت ابتلا به بیماری های غیرواگیر در کشور ما شده است.
وی افزود:جامعه ایرانی همواره با توجه به منابع غنی محصولات کشاورزی که نقش مهمی در تغذیه سالم مردم دارد، یکی از کشورهای مورد توجه منطقه به شمار می رود. تولید و مصرف حبوبات یک راهکار اصلی تامین امنیت غذایی با توجه بحران کم آبی است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه سرا خاطرنشان کرد:حبوبات گروهی از مواد غذایی است که در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند از جهت ارزش غذایی دارای پروتئین، همسان با پروتئین گوشت است با این تفاوت که فاقد کلسترول و دارای فیبر غذایی مناسب برای سلامت دستگاه گوارش است.
اثرات مثبت حبوبات برای دیابتی ها
وی به مزیت های استفاده از حبوبات اشاره کرد و گفت:پروتئین حبوبات در صورت مخلوط شدن با غلات، تامین کننده تمام اسیدآمینه های ضروری مانند گوشت است. کلسیمی که در حبوبات وجود دارد باعث استحکام و مقاومت استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان می شود.
ایشان با بیان اینکه کلسترول موجود در حبوبات در مقایسه با گوشت صفر است، تصریح کرد:حبوبات نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی دارد. حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی است که احتمال بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش می دهد.
وی با اشاره به اینکه حبوبات منبع غنی آهن است، یادآور شد:مصرف حبوبات برای پیشگیری از کم خونی خصوصا در زنان و کودکان مفید است. پروتئین موجود در حبوبات ارزان و قابل دسترس است.
وی همچنین با بیان اینکه با توجه به بحران کم آبی در جهان تولید حبوبات در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی نیاز کمتری به آب دارد، افزود:وجود مقادیر خوب فیبر و عدم وجود کلسترول در حبوبات باعث ایجاد سیری و کمک به تثبیت قندخون در سطح مطلوب می شود. این امر در افراد دیابتیک بسیار حائز اهمیت است.
وی با یادآوری اینکه هضم و جذب حبوبات آسان تر از گوشت است، متذکر شد:حبوبات سرشار از آنتی اکسیدان و فیتوکمیال و فیتواسترول است که در پیشگیری از سرطان موثر است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه سرا در پایان به نقش حبوبات در تثبیت قند خون در افراد مبتلا به دیابت اشاره و اظهار کرد:شاخص گلایسمی پایین، چربی کم و مقدار بالای فیبر، در فرد احساس سیری و کمک به تثبیت میزان قندخون و سطح انسولین را ایجاد می کند.