بهترین حرکات یوگا برای خانم های یائسه
حرکات موثر یوگا برای زنان در مرحله ی یائسگی
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که برای کاهش تغییرات خلقی مکرر در یائسگی چه کاری می توانید انجام دهید؟ آیا می دانید یوگا می تواند در این زمینه به شما کمک کند؟ خب پس وقت آن رسیده است که این قسمت از نمناک را مطالعه کنید.
علائم و مشکلات رایج یائسگی
یائسگی شرایطی است که یک سال پس از اتمام دوره ی قاعدگی رخ می دهد. این شرایط تدریجی بوده که قبل از آن یک دوره گذرا وجود دارد. زنان با افزایش سن از یائسگی رنج می برند و این امر می تواند در اوایل ۳۰ سالگی یا در اواخر دهه ۶۰ رخ دهد. برخی از علائم یائسگی عبارتند از:
- گر گرفتگی
- پریود های نامنظم
- تعریق شبانه
حال بیایید به بررسی روند یوگا برای تسکین علائم یائسگی بپردازیم. در این روند شما به برخی وسایل اساسی مانند تشک یوگا و دمبل نیاز دارید. توجه داشته باشید این امور عادی بوده بنابراین بدون این که در طول تمرینات استراحت کنید می توانید از حالتی به حالت دیگر حرکت کنید.
۷ پوزیشن موثر یوگا برای درمان علائم یائسگی
۱- پوزیشن آسان یا سوخاسانا
ابتدا به حالت ضربدری پاها، روی تشک بنشینید و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید. چشمانتان را ببندید و ۳ نفس عمیق بکشید و حال پاهایتان را باز کرده و بایستید.
۲- ایستاده به جلو خم شوید
لبه تشک بایستید و پاهایتان را به عرض لگن نگه دارید. بازوی راست خود را بالا برده و به سمت راست بکشید. دو نفس عمیق کشیده و به سمت چپ بروید. تنه خود را به سمت جلو خم کنید و قفسه سینه تان را به زانوها نزدیک کنید.
می توانید دمبلی نیز روی زمین نگه دارید و هنگام بازگشت به حالت ایستاده آن ها را بردارید.
۳- پوزیشن قهرمان
ابتدا روی تشک به حالت چهار دست و پا بنشینید به صورتی که زانوهایتان بیشتر از عرض لگن فاصله داشته باشد. کف دست ها را روی ران هایتان بگذارید و کمرتان را صاف کنید و دست های خود را بالا ببرید به طوری که آرنج هایتان صاف باشند. سپس دست هایتان را پایین آورده و به حالت اولیه برگردید و این پوزیشن را ۵ مرتبه تکرار کنید.
۴- جنگجوی شماره دو
ابتدا بایستید و پاهایتان را دو برابر عرض شانه باز کنید و سپس پای چپ را به عقب برده و زانوی راست خود را خم کنید. دست هایتان را از دو طرف باز کرده و درحالت موازی با زمین قرار دهید.
کف دست هایتان باید رو به زمین باشد. حال دستان خود را چند سانتی متری بلند کنید و این وضعیت را به مدت ۱۰ ثانیه حفظ کنید.
۵- پوزیشن زاویه جانبی
از پوزیشن جنگجو، آرنج راست خود را به سمت پایین زانوی راست بیاورید و دست چپ را داخل ساق پای راست قرار دهید و قفسه سینه را به سمت زمین ببرید.
آرنج چپ تان را به سمت بالا و سمت قفسه سینه خم کنید و این حالت را به مدت ۱۰ ثانیه حفظ کنید و مجدد به حالت اولیه برگشته و این حرکت را ۵ مرتبه تکرار کنید. این پوزیشن را با عقب بردن شانه ها و پاهایتان خاتمه دهید.
۶- پوزیشن صندلی
پاهایتان را کنار یکدیگر جفت کرده و دست ها را بالای سر تان ببرید و باسن خود را به عقب بکشید، انگار می خواهید روی صندلی بنشینید. اکنون آرنج هایتان را خم کرده، دست هایتان را همانطور که به هم چسبیده تا نزدیک سینه پایین بیاورید. در همین حالت دستان خود را ۵ مرتبه بالا و پایین آورید و حال به حالت ایستاده درآیید.
۷- حالت زاویه دید نشسته
ابتدا روی تشک نشسته و پاهایتان را کاملا دراز کنید و دست هایتان را بالا برده به طوری که با دست راست، ران چپ تان را لمس کنید. بالا تنه خود را به سمت راست کشیده به گونه ای که قفسه سینه مماس پای راست شود و به موقعیت شروع برگردید. بازوها را عوض کرده و ۵ مرتبه این تمرین را با هر طرف تکرار کنید.
* تمرینات یوگا را برای درمان علائم یائسگی انجام دهید و شاهد بهبودی روز افزون باشید.