علت بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری ها
دلیلی تازه برای نگرانی از شیوع مقاومت آنتی بیوتیک ها
آنتی بیوتیک ها دسته ای از داروها هستند که برای از بین بردن عوامل ایجاد کننده ی بسیاری از بیماری های عفونی، به صورت گسترده در سراسر دنیا مصرف می شوند. کشف این مواد، کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و طی سالیان اخیر جان انسان های زیادی را نجات داده است.
با این همه،آنچه به شدت دانشمندان را نگران کرده است، بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها در درمان برخی از بیماری های عفونی است.
در سال های اخیر به پزشکان و بیماران در سراسر جهان نسبت به مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها به دلیل اهمیت تاثیر آن بر مقاومت آنتی بیوتیکی هشدار داده شده است. اکنون نتایج یک مطالعه جدید روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها می تواند علاوه بر افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی، عوارض جانبی دیگری نیز برای بدن داشته باشد.
عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها
در این بررسی که روی تعدادی موش مادر باردار انجام گرفت مشخص شد تغییرات میکروبیوم در موش های ماده به نسل بعدی منتقل می شود.
متخصصان همچنین به بررسی گروهی از موش ها پرداختند که در معرض فزاینده ابتلا به التهاب روده بزرگ بودند و مشاهده کردند که شدت التهاب روده بزرگ در موش های متولد شده از مادرانی که میکروبیوم بدن آنها تحت تاثیر مصرف آنتی بیوتیک بوده در مقایسه با موش هایی که میکروبیوم طبیعی به ارث برده بودند به مراتب بیشتر است.
متخصصان آمریکایی اظهار داشتند:بسیاری از زنان باردار و دختران نوجوان آنتی بیوتیک مصرف می کنند و این نگرانی وجود دارد که عوارض مصرف بی رویه این داروها بر نسل آینده نیز تاثیر بگذارد.